bezele75 05.02.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam Szanownych Uzytkownikow Forum:)Nie jestem stalym bywalcem tego forum, co zreszta widac po ilosci moich postow:) Do napisania tego teamtu sklonila mnie moja ciekawosc. Otoz chcialbym, poznac zdanie szacownego grona na temat dreczacego mnie problemu. Tym problemem jest dziura w kominie, ktora wykul instalator co. W nawiasie dodam, ze jest to dziura w kominie dymnym. W owej dziurze zostaly puszczone rurki z woda i co, oraz odplywa do kanalizy. Instalator stwierdzil, ze murarze nie beda mieli problem z zamurowaniem powstalej japy. Tutaj niestety pojawil sie problem, bo moi zaufani fachowcy stwierdzili, ze koles oszalal i delikatnie ujmujac ma wyp>>> z rurami z komina. Jestem ciekaw Waszej opinii na ten temat, bede wdzieczny za wszelkie opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 zaufani fachowcy stwierdzili, ze koles oszalal i delikatnie ujmujac ma wyp>>> z rurami z komina Skłonny jestem się zgodzić z tą opinią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.02.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 dobre Słuchaj murarzy łącznie z nieoszczędnym językiem.Niech wypier.... z rurkami z komina. Jeszcze kanalizacyjną PCV tam puscił ?Jak bym miał obstawić czy jest taki idiota na świecie który może tak puscic rurki to bym na 100% powiedział że nie.A tu proszę - samo życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.02.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Mirek a może to jakiś geniusz jest i tworzy iinwestorowi innowacyjny system ogrzewania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.02.2007 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A na to, cholera, nie wpadłem.Ale oczywiste jest, że mu się nie chciało i poszedł na łatwiznę.Trafiło na komin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 05.02.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Proponuję narpierw wyp>>>> rury z komina, a później hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 05.02.2007 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja bym tak od siebie dodał mu jeszcze rurke pcv w du.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.02.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Ja to bym najpierw wyp.....lił hydraulika (instalatora) bo on zapewne nawet rur wyp.....lić nie potrafi . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele75 05.02.2007 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Jakby tego bylo malo w komin, ktory jest zaszykowany pod "gaz" wsadzili rure do odpowietrzenia kanalizy. Nie bede sie za duzo cackal, a jak koles bedzie mial wonty to zawolam swojego kierownika budowy. Dzieki za odpowiedzi pozdrawiam Bezel:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 05.02.2007 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Bo przy budowie to trzeba mieć fantazję ...dziadki I tak dobrze że ktostu nie napisał ze on tak ma i jemu działa bo to nagminne na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
simon1234 05.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 słuchajcie a moze komin ma tak duży przekrój że instalator chcial wykorzystac cieplo spalin do ogrzania co i cwu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewoo 05.02.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 słuchajcie a moze komin ma tak duży przekrój że instalator chcial wykorzystac cieplo spalin do ogrzania co i cwu Tak wrzucić tam jeszcze pompę do CO i wmówić inwestorowi że to Kondensacyjna Pompa Ciepła. A co? zgodził się na rury w kominie to na pompę się nie zgodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 05.02.2007 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 A jeśli jest to dziura w podstawie komina, a przewód kominowy de facto zaczyna się znacznie wyżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 05.02.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 eeeee wcale nie jest taki znowu superinnowacyjny ten instalator... ja widziałem w bloku z kotłownią węglową w piwnicy rurę gazową przepuszczoną przez komin /średnica 40x40cm/ od kotła.. to był odjazd co tam rura z wodą, nawet plastikowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.02.2007 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Zdarzało się także znaleźć krokiew przechodzącą przez przewód dymowy.Takze kiedyś murarze też mieli fantazje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts