Teklin 25.09.2009 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 Tu widać, jak się pali w DOVRE 2175cbs2. Jakość fiilmiku słaba, ale coś tam widać: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monio 06.10.2009 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2009 Witam, czy ktoś z Was wie coś na temat kominka GALL 700? Szukam kominka o dużej szybie, ale mam okrojony budżet.... Może moglibyście coś ciekawego polecić. Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.10.2009 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 my dzisiaj nie czytajac na forach opini zdecydowaliśmy sie na dovre 2180 cbs, wieczorem chcialem cos poczytac na jego temat i teraz mam dylemat czy go kupic czy szukac czegos innego :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 14.10.2009 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 My też użytkujemy Dovre 2175 cb... i jesteśmy ogromnie zadowoleni . Pali się pięknie aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 14.10.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2009 My też użytkujemy Dovre 2175 cb... i jesteśmy ogromnie zadowoleni . Pali się pięknie aka a jak z brudzeniem się szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikra11 15.10.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Od roku użytkuję wkład Dovre 2180 i muszę powiedziec że jest to totalna PORAŻKA. Palę suchym dwoletnim dębem i brzozą. Po godzinie palenia szyba robi się czarna I z tego co zauważyłam inni użytkownicy tego wkładu mają ten sam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.10.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 MIKRA, z tym Dovre to jakbyś i o naszym pisała!! ostatnio jednak porządknie odkurzyliśmy odkurzaczem naszego "CUDAKA" wszystkie otwory, całą wnęke,.... nie wiem jak ma sie odkurzacz, ale w kominku deko, deczko, lepiej sie pali (wyższy płomień) i szyba nie brudzi sie po 1-wieczorze, tylko po 2- 3...., zawsze to coś.... ale....ciepłoty wzrostu i tak jakoś nie widze....., 4C w ciągu 5godzin ? troche mało,....na usprawiedliwienie, cały dół otwarty, góra klatki schodowej tez otwarta, ale na gorze max. 3-5C cieplej jak na dole...... nigdy nie kupie wiecej DOVRE, ba....jakby ktoś chciał kupić używany (1 rok w weckendy) to za pół ceny oddam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 15.10.2009 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Hmm, nie wiem co powiedzieć, bo u nas ok, tzn po rozpaleniu przydymi szybę, ale zaraz potem sam ją ładnie czyści, zwłaszcza, że nie palimy najsuchszym drzewem . i dla nas jest to najfajniejszy kominek, bo ogień w nim pięknie tańczy... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 15.10.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2009 Hmm, nie wiem co powiedzieć, bo u nas ok, tzn po rozpaleniu przydymi szybę, ale zaraz potem sam ją ładnie czyści, zwłaszcza, że nie palimy najsuchszym drzewem . i dla nas jest to najfajniejszy kominek, bo ogień w nim pięknie tańczy... akaPiszesz o Dovre 2180? bo to chyba pierwsza dobra opinia, którą o nim czytam. Sam byłem już praktycznie na niego zdecydowany bo się podobał i odpowiadał moim wymaganiom aż zacząłem szukać po sieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikra11 16.10.2009 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Annnja, spróbuję z odkurzaczem Sporo czytałam na różnych forach o tym wkładzie , ludzie składaja reklamacje i zawsze jest odpowiedź że coś jest nie tak z kominem, drzewem... Aż trafilam na odpowiedź,która może dać rozwiązanie. Jednemu z użytkowników ( miał problem ze słabo palącym sie ogniem i zadymioną szybą) dovre przysłał tak zwany''zestaw naprawczy'' to znaczy : ruszt popielnika z podwójną ilościa otworów doprowadzająch powietrze do spalania oraz cieńszy krążek odtwierajacy dopływ powietrza do spalania. I problem sie skończył. ( przy czym była to 2 letnia korespondencja z dovre) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikra11 16.10.2009 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 Cały czas pisze o dovre 2180 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maren100 16.10.2009 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2009 A ja wlasnie wczoraj zakupilam DOVRE 2180 niestety nie trafilam tu wczesniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 19.10.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2009 A ja wlasnie wczoraj zakupilam DOVRE 2180 niestety nie trafilam tu wczesniej to zacznij palić i podziel się spostrzeżeniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KŁOSY 20.10.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 Witam ciepło w pierwszym poście, w kominkowym temacie. Mówiąc krótko używam dużego Jotula trzeci sezon i jestem bardzo zadowolony. Nie podam nazwy modelu, ale jest to odpowiednik dzisiaj oferowanego: I 510 BBE.Zanim zdecydowałem sie na ten zakup, zrobiłem rundę po wiodących dealerach kominków i jedynie ten model spełniał moje oczekiwania... no po za ceną. U mnie działa w systemie pracy non-stop ( przerwa raz-dwa razy w tyg. na wybieranie popiołu), z rozprowadzeniem ciepła za pomocą turbiny o mocy 120W.Na powierzchni ok 190m2 sprawdza się znakomicie. Plusy: znakomita wydajność, szybkie ogrzewanie, duża komora spalania- polana 50cm -no problem, łatwe otwieranie- rączka nie nagrzewa się, dodatkowe funkcje poboru powietrza, kombinacje szybkości spalania. Minusy: płyta szamotowa pękła po pierwszym sezonie ( niewykluczam mechanicznego uszkodzenia z winy pracowników ), piroliza- czyli autoczyszczenie szyby to mit. Palę suchym grabem, bukiem, olchą i dębem.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 20.10.2009 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2009 ja jednak zdecydowałem się na Dovre 2180 CBS (w tej cenie nie znalazłem nic podobnego, mającego takie możliwości regulacyjne, dopływ powietrza do spalania z zewnątrz i wygląd)w najbliższych dniach podzielę się opinią o tym wkładzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 24.10.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2009 jak obiecałem tak czynie: wkład mój jest juz chyba z tej poprawionej wersji (ma 8 owalnych otworów dopływu powietrza w ruszcie, metalowy krążek na przepustnicy doprowadzenia powietrza)rozpala się rewelacyjnie, po rozgrzaniu przy ustawieniach na minimum super utrzymuje żar, palę deskami pozostałymi z budowy (drewno z sierpnia, minimalnie wysuszone, sosna), szyba po 3 dniach palenia wygląda jak poniżej, ciepło daje super, ogólnie jestem zadowolony z wyboruhttp://phonex.pl/forum/kominek1.jpghttp://phonex.pl/forum/kominek2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikra11 25.10.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 kulca, czy możesz zrobić zdjęcie wnętrza tego wkładu, z tymi 8 otworami i krążkiem na przepustnicy Ja rzeczywiście kupowałam ten wkład na początku jak wszedł na rynek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 25.10.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 proszę bardzo, otwory w ruszcie, natomiast tej przepustnicy nie zrobię bo jest juz nakręcony i podpięty dopływ powietrza, tam pod spodem są dwa krążki, jeden jest żeliwny, a drugi właśnie metalowy o ciut mniejszej średnicy http://phonex.pl/forum/kominek3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 26.10.2009 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 no tak!.....szyba u Ciebie troche usmalona i to tak bardziej pośrodku, u nas po 1wieczorze zachodzi mglą pośrodku okna a w tyn czasie po bokach jest juz dość ciemna, coś w ształcie: > <>> środek mgielny << > < po 3wieczorach jest tak: >>> <<< ciemnica>>> <<<< ciemnica>>> <<< ciemnica ALE u mnie nie ma 2rzędów otworow i chyba są trochę węższe!wkład kupowany sierpień 2008r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulca 26.10.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2009 jeśli macie tylko jeden rząd otworów (4) to jak wkład jest na gwarancji spróbujcie skontaktować się z przedstawicielem Dovre na Polske i porozmawiać o wymianie rusztu z racji złego spalania ps. ja bym wziął wiertarkę i wywiercił te brakujące otwory, szybko i bez nerwów jeszcze jedna rzecz, jak macie ustawione suwaki podczas palenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts