Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Moje wnętrza-projekty

rogbog

Recommended Posts

Mam jeszcze jedno spostrzeżenie: jeśli wejście do kuchni przez te duże podwójne drzwi będą jak na ostatnim obrazku, to może to być niepraktyczne, praktycznie wchodzi się na stół i krzesła i juz na poczatku trzeba chodzić slalomem. Nawet jeśli ma to być sporadyczne. Jezeli musi stać w tym miejscu, to sugerowałabym go pomniejszyć i zrobić tylko na 2 krzesła. Chyba, że wejście jest drugą połową drzwi, tą bliżej kuchenki, to wtedy lepiej to wygląda.

:) Drzwi są na projekcie podwójne bo tylko takie są w programie(pisałam o tym wyzej) natomiast one bedą przesuwne-na ścianę kuchni.Szerokosć ściany

została tak wymierzona=szerokości drzwio przesuwnych.Praktycznie będą używane tylko wtedy gdy będzie taka potrzeba-kuchnia generalnie ma byc otwarta.Wielkość stolika oczywiście będzie ustalana dopiero po zabudowaniu kuchni, aby właśnie nie było potrzeby chodzenia slalomem.Może będzie w innym kształcie-zaokrąglony z przodu.przymocowany do ściany ( składany).

Natomiast tam widzę jego miejsce,aby było miejsce na zjedzenie śniadania,

obiadu na dwie osoby-1/2 rodziny, cała rodzina i więcej osób zasiadą przy stole w salonie-duży stół na wprost szerokiego wyjścia z kuchni-wykusz. ( rzut parteru w dzienniku )Główne wejście do kuchni jest od strony holu (to ten otwór w ścianie przy lodówce).Wejscie to zostaje bez drzwi

Pozdrawiam Bogusia :p