Benicio 04.05.2005 05:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2005 Witam Projekt jest taki:http://www.apa-domy.com.pl/main.php?sh=1024 (następnie kliknąć BAJKA, drugi od góry, pierwszy od prawej). Byłbym wdzięczny za wszelkie sugestie: co jest fajne, co jest niefajne, co jest praktyczne, co jest niepraktyczne, co jest potrzebne, co jest niepotrzebne, czego jest w nadmiarze, czego brakuje, etc. etc. ... Dzięki z góry Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 05.05.2005 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Hej Podciągam lekko temat i dorzucam wygląd zewnętrzny. Rzuty nie wiem jak wrzucić . http://www.apa-domy.com.pl/bajka/dom.jpg Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 05.05.2005 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wyprowadzasz się ze swojego pięknego domu ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rispetto 05.05.2005 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 A jesli chodzi o "Bajkę", to IMVHO eliminują go te schody w środku. Zajmują kupę miejsca i są centralnym "meblem" w domu, co implikuje wydanie określonej (czytaj: dużej) kasy na ich wykonanie. Garderoba w pokoju u góry (12,6 m2) to chyba jakiś żart No chyba, że ma to być garderoba na buty A poza tym stryszek nad garażem jest cool. Mi tego brakuje, bo nie będę miał gdzie wstawić stołu bilardowego. Na całe szczęście sąsiad zza płotu ma identyczne rozwiązanie jak w tym projekcie i wspólnie zadecydowaliśmy , że u niego będzie stał bilard. A jeszcze tak zauważyłęm ten zaokrąlony dach. Czy takie rzeczy można zrobić z dachówki ceramicznej lub betonowej, czy tylko z blachy lub gontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Benicio 05.05.2005 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 Wyprowadzasz się ze swojego pięknego domu ??? Wyprowadzam się, bo mi się trawa nie podoba . Znajomi się zachwycili tym projektem, więc zbieram opinie. Pozdrowienia B. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
prosciu 05.05.2005 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2005 dla mnie tragedia sam widok domu extraale te schody a na ............dom ma byc do mieszkania a nie do biegania po schodachjesli urzkła ich elewacja to niech obejrzą domy z pracowni: wunsch i wolanowski (jakoś tak) sa tam podobne z wyglądu projekty ale wg mnie o lepszym wnetrzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 06.06.2005 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Witaj,buduję dom wg projektu Bajka właśniedrogi jak diabli ale jeśli jeszcze raz miałbym wybierać nie zmieniłbym decyzji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 06.06.2005 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2005 Z wierzchu bardzo mi sie podoba,w srodku juz troche mniej,no ,ale to zawsze mozna troche zmienic.Mnie raczej przerazaja koszty tego domu.Bardzo jestem ciekawa ile kosztuje stan surowy zamkniety tej Bajki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 07.06.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 180.000okna drewniane, dachowe roto x 9dachówka karpiówka,rolety elektryczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2005 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 180.000 okna drewniane, dachowe roto x 9 dachówka karpiówka, rolety elektryczne D.J - chylę czoła Taka cena za TEN dom to mistrzostwo świata Kiedy zacząłeś budowę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 07.06.2005 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 180.000 okna drewniane, dachowe roto x 9 dachówka karpiówka, rolety elektryczne Jestem w szoku,bo jak na ten dom to uwazam,ze jest to TYLKO 180 tys{i to z oknami drewnianymi i ceramiczna dachowka-SZOK} Powiedz,jak tego dokonales,czy wszystkie prace robiles sam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 07.06.2005 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 sam dobierałem ekipy, negocjowałem rabaty zajmuje kupę czasu ale jest do zrobienia; pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
D.J. 07.06.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 180.000 okna drewniane, dachowe roto x 9 dachówka karpiówka, rolety elektryczne D.J - chylę czoła Taka cena za TEN dom to mistrzostwo świata Kiedy zacząłeś budowę? trzy lata minęły wiosną, teraz kładę płytki, jesienią wprowadzimy się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewabart 19.09.2005 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2005 Witam,może i mi ktoś doradzi, czy te projekty są w miarę sensowne, jeżeli chodzi o bajkę to napewno zrezygnuję z tzw. bawolich oczek do mnie bardziej przemawia aura, a co wy sadzicie o tym http://www.apa-domy.com.pl/index.php?id=2&sh=768 DziekiEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stastny 20.09.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2005 witamAura to kawał chałupy... do mnie nie przemówiła p.s.jeśli potrzebujesz takiego domu zbuduj go Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tencik 16.08.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam, odgrzewam temat, bo interesuje mnie właśnie ten projekt, czyli Bajka http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=741 . Czy ktoś z Was zrealizował go już w całości? Jaki wyszedł koszt stanu surowego zamkniętego? Czy jest możliwość aby trochę "zwęzić" ten dom? Chodzi mi o część prowadzącą do garażu - aby zaczynał się on od razu obok ściany domu. Nie powinno to wpłynać chyba na wygląd domu, a dzięki temu dom zmieściłby mi się na działce . Pozdrawiam, Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amy_lee 05.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Witam. Właśnie kupiliśmy działkę. Myślimy o dużym domku. Wpadł nam w oko projekt bajka z APA. http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=741 Proszę doradźcie. Co sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vinga 05.02.2007 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Dom bardzo duży - jak dla mnie - całe 100 m powierzchni użytkowej więcej niż w naszym projekcie Bardzo dużo miejsca zajmują schody. Ich usytuowanie sprawia, że trudno sensownie rozplanować układ poddasza - na holl jest tam przeznaczone 20 metrów. To oczywiście będzie bardzo efektownie wyglądać, ale ja bym chyba wolała mieć większe pokoje niż taki duży holl. W sumie to więcej się nie będę wypowiadać, bo jako przyszła mieszkanka średniej wielkości domu myślę innymi kategoriami Ale oczywiście życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 05.02.2007 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2007 Może warto zobaczyć wnętrza w realu, albo chociaż jakąś wizualizację, bo takie schody mogą być piękne, albo rzeczywiście przytłaczać wnętrze. na pewno musza to być przepiękne schody i co za tym bardzo drogie, bo stanowią oś tego domu i główny element wystroju częsci dziennej. Dom bardzo duży, bardzo dogi, ale na pewno piękny i wygodny. Zgadzam się ,że schody trochę ograniczają poddasze, ale przy takim metrażu ogólnym nie walczy się przecież o te kilka (naście, dziesiąt) metrów, ale o efekt ogólny i przestrzenność. To nie sa dylematy dla włascicieli domków 100, a nawet 150 metrowych. J na miejscu inwestoów chociażby ze względu na ilość potencjalnej kasy oraz prestiżowość inwestycji starała się najpierw zobaczyć ten dom wewnątrz. Chociaż po ponownym przyjrzeniu widzę ,ż e te pokoje na poddaszu nie są wcale takie duże! I ten hall ze schodami jednak rzeczywiście załatwia to poddasze! I mam nadzieję, że "działeczka" ma zdecydowanie powyżej 1500m, najlepiej ze 2-tys.!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 06.02.2007 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witaj Zdecydowanie odradzam kręcone schody. Ładnie wyglądają, ale są przeraźliwie niewygodne (wiem, bo mieszkałam przez parę lat w bloku, w którym takie były). Poza tym na górze macie dwa pokoje, w których są jedynie okna dachowe. Dlalodmiany parter domu to prawie same okna. Wyobrażam sobie, ile będą kosztowały i jak ciężko będzie potem taki dom ogrzać. Przy tym taka ilość okien ogranicza możliwość aranżacji wnętrza. Ale oczywiście każdy wybiera to, co lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts