Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Depiego von Gurkha

Recommended Posts

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

boszszsz... no wreszcie cos skrobnąłes .... w tym dzienniku to sie opierniczasz ze ja nie wiem w ogóle ... porażka :lol:

no ale powiem Ci , że z tego co wkleiłeś to całkiem całkiem ... jak wkleisz więcej fot to i ja wiecej powiem :wink: :D

tak, ze czekam ... mam nadzieje , ze nie umrę ze starości zanim wkleisz :roll: :lol:

Depi - to co nie bedziesz miec okien w wartwie izolacji????

Nie. :) Wielu innych fajnych rzeczy też nie będe miał :)

Foczki ci się zachciewa

A jak! :D

mam nadzieje , ze nie umrę ze starości zanim wkleisz

Akurat musze troche siedzieć przy kompie, więc jest jakaś szansa, choć teraz lece na podwórko troche słońca przyswoić.

Chyba to był zlot reaktywacja Depiego 8) :lol:, dziennik umarł a tak ciekawie się zapowiadał 8) nio ale teraz pełen obraz, jednak nie próżnowałeś. Od razu przypomniały mis się początkowe rysunki Twojego domu - a tu już real :lol: Super i od frontu i od zakrystii, ale w nieogrzewanym domu to raczej zimą się nie wytrzymać :roll: :wink:

Depi - to ja myślałam, że Ty w tym domu, to jeszcze nawet wylewek nie masz, a tu............... tadam niespodzianka dla czytelników.

Super, i ładna podłoga i kominek taki jak mi się podoba ( narożny) w salonie.

Gratulacje, ale pospiesz się z tym wykańczaniem, bo inaczej żona całkiem się zniechęci :)

a tu............... tadam niespodzianka dla czytelników.

O! Dzięki! Znalazłaś jakiś pozytyw w tym, że jestem paskudnym leniwcem! :)

Super, i ładna podłoga i kominek taki jak mi się podoba ( narożny) w salonie.

Kominek narożny był zaprojektowany od samego początku. Gdzieś mam nawet takie wczesne szkice, gdzie już figuruje. Można powiedzieć, że stanowił zawsze jakiś punkt obrotu całego domu.

Szkoda, że akurat ten muszę reklamować, bo jest szpara między szybami...

:evil:

czuje się olana :x

:lol:

Sorry - nie zauważyłem jakims dzikim zbiegiem okoliczności (może fakt, że z Teściem i Wujkiem zrobiliśmy właśnie 0,7 + gin ma cos z tym wpsólnego)? ....

ronisz ze mnie głupa czy ja coś nieteges faktycznie z logiką? skoro robicie na jesień elewację to czemu w zimę już jej nie będzie?

Kluczem do rozwiązania tej zagadki jest rozróżnnienie między PLANOWANIEM czegoś, a ZROBIENIEM czegoś. W moim budowlanym doświadczeniu jeszcze się te 2 rzeczy nie pokryły. Ergo - PLANOWANĄ na jesien elewację (z ociepleniem) będę miał pewnie latem 2010. :D

Szkoda, że akurat ten muszę reklamować, bo jest szpara między szybami...

Ale będziesz reklamował?

No ze szparą raczej nie będę dzielił domu. Szczególnie, że mamy (mieć) wentylację mechaniczną - to już się robi niebezpiecznie.

Już wysłałem nawet do nich maila, ale nie odpowiadają. Mam nadzieję, że nie zaczyna się właśnie awantura, którą potem będę mógł opisac na forum, robiąc producentowi czarny PR :)

Już wysłałem nawet do nich maila, ale nie odpowiadają. Mam nadzieję, że nie zaczyna się właśnie awantura, którą potem będę mógł opisac na forum, robiąc producentowi czarny PR :)

Weź pod uwagę okres urlopowy :), więc im szybciej tym lepiej. Zadzwoń, czy e-mail doszedł, a jeśli doszedł, to czy czytać potrafią :lol: :lol: :lol:, bo jeśli doszedł, a czytać nie potrafią, to też mogą nie odpowiedzieć :lol: :lol: :lol:

Wiem, napisz z innego adresu e-mailowego, że chcesz kupić kominek :roll:, wówczas zobaczysz, czy Ci odpowiedzą :lol: :lol: :lol:

Kluczem do rozwiązania tej zagadki jest rozróżnnienie między PLANOWANIEM czegoś, a ZROBIENIEM czegoś. W moim budowlanym doświadczeniu jeszcze się te 2 rzeczy nie pokryły. Ergo - PLANOWANĄ na jesien elewację (z ociepleniem) będę miał pewnie latem 2010. :D

Nie wiem jak to możliwe ale jakimś dziwnym zbiegiem okoliczności moje doświadczenie są zbieżne :lol: :lol: :lol: :lol:

Tak, tak strasz mnie :)

Już się boję tego wszystkiego, a co dopiero będzie, jak się zacznie budowa :roll: :roll:

Ja będzie stał i woda do niego nie będzie ciekła do możesz uznać budowę za sukces :) Różnych mniejszych i większych wpadek chyba nie sposób się ustrzec. Może kupic dom gotowy i po prostu nie wiedzieć, co siedzi pod spodem i dzięki temu spać spokojnie :)