jewrioszka 14.02.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 To fakt. Zaraz mnie w zemście przypiszesz do grupy Grójeckiej. Prosze nie rób tego, oni tam chyba.........nic więcej nie powiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.02.2007 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amonite 14.02.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 No, no, zapowiada sie fajny dziennik, zycze powodzenia i wytrwalosci w podjetych PRZEDSIEWZIECIACH (budowlanych i literackich ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 14.02.2007 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Co - byka gdzieś walnąłem? Nie mogę znaleźć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 14.02.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Czytam, czytam i czytam, ale proszę też o więcej. Nie będę oryginalna jak powiem, że budowa to pasmo ciągłych wyborów. Ten etap jest jednak najprzyjemniejszy, bo jeszcze nie wydaje się pieniędzy. Osobiście nie żałuję ani minuty spędzonej na forum. Polecam gorąco dziennik budowy Mieczotronixa. Facet jest naprawdę ZŁOTOUSTY. Kawałek, o tym jak dworscy chcieli powstrzymać jego rumaka to można dzieciom czytać kiedy są niegrzeczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 15.02.2007 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2007 Depi jak szukałam działek to już sama nie wiedziałam w końcu gdzie ja chcę osiąść i to był powód do płaczu, bo jak można nie wiedzieć gdzie się chce mieszkać. Koniec końców złapałam oddech i analizowałam co mi potrzebne do życia i okazało się, że jest to nasze kochane PKP Ja mimo, że należę z krwi i kości do tej grupy wcale się nie dziwię, że wolicie tutaj, to najardziej sympatyczna grupa pod słońcem i nie wyobrażam sobie jej bez np. Jewrioszki i bez tych co mi doradzają i mnie wspierają. I się wzruszyłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barozi 20.02.2007 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Odnośnie projektu. Poszukaj może jakiś pomysłów wśród domów na wąską działkę. Jest tego całkiem sporo. Podwójny garaż moim zdaniem może się zmieścić jeśli dom zbudujesz wzdłuż. Podaj jak masz usytuowaną tę długą działkę w stosunku do stron świata. To też jest ważne, ale to już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2007 09:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Szukałem i szukałem. Mi się parę bardzo podobało. Niestety małżonce nie, stąd projekt indywidualny. Już miałem nadzieje w pewnym momencie, że uda mi się projekt Elf 2G przeforsować, ale w końcu jednak poległem. Jasne, że da się. Nawet już narysowałem rozkład pomieszczeń itp. Oczywiście poważnym utrudnieniem jest ten garaż. Może zrezygnujemy z niego i postawi się daszek nad wejściem jako wiatę dla mnie. Trudno - jestem w stanie zaakceptować zimną kierownicę i siedzenia o ile nie będę musiał odśnieżać Działka usytuowana jest względem stron świata dość korzystnie - wjazd od północy, ogród od południa. Niestety nie jest to dokładnie oś N-S, ale odchylenie jest na oko 30st. w kierunku NW-SE (czyli przeciwnie do ruchu wskazówek zegara). Resztę napiszę w update - mamy już dość dokładnie sprecyzowany projekt domu, teraz tylko rysowacze muszą go dopracować i wyrysować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emmmma 20.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Hi Depi, nieżle Ci idzie ta pisanina - fajnie się czyta. Rozumiem,że od dziś szczęśliwym jesteś człowiekiem - działka w końcu wybrana . Powiedz no czy PaniwZiemięZasobna czy jak Ty ją tam zwiesz to zasobna jeszcze jest? no i jak ona się ceni? Może być na priv. A w kwestii projektantów tudzież dekoratorów - myślę,że ich pomoc ( tych dobrych of course) jest nieoceniona i wcale nie neguje,że gustów nie mamy. A Apartamanet zalinkowany - mix klasyki i nowoczesności + światło i przestrzeń to jest TO!. Acha ...ja bym liczyła 2 800 PLN/m2. Bądź realistą Pzdr, Emmmma [/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 04:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Trudno - jestem w stanie zaakceptować zimną kierownicę i siedzenia o ile nie będę musiał odśnieżać A odmrażanie sobie różnych części ciała (patrz reklama w tv) podczas odmrazania zamka sobie wyobrazasz? Tak wiem że sa odmrazacze, tylko że większośc ludzi trzyma je w samochodzie . Centralny zamek tez nie zawsze pomaga bo siłowniki tez potrafia zamarznąć. Jak marznacy deszcz bedzie padal poziomo (jak to ostatnio bywa) to i skrobanie będzie i uszczelki przymarzną. No i w końcu co zrobisz bez garażu jak "zupa będzie za słona", gdzie sie skryjesz? Jo ci godom - ty buduj garaz. P.S. Aga dzięki za miłe słowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.02.2007 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Hi emmmma! Cieszę się, że Ci się podobają moje rozterki nie-tak-już-znowu-młodego Werthera. ZTCW Pani Wziemiezasobna jest jeszcze dość zasobna, ale nie zamierza się na razie dalej jej pozbywać - trzyma dla dzieci. Jest to dla nas niezmiernie korzystna sytuacja, bo oznacza, że z jednej strony mamy piękną pustkę (na mapie na wschód od nas). Na południu też pusto, bo jest ten pas rolniczej działki, która jest za wąska, żeby ją podzielić na oddzielne działki. Na północy jak widać ma posiadłość jakiś miły sadownik i jest leśno. Na zachodzie na razie tez pusto - znamy właścicieli i na razie nie będą nic budowac. Dlatego ja preferowałem tę działkę - cisza i spokój, żądnych psów/dzieci/grillików/imprez/smrodów itp (poza generowanymi przez nas oczywiście, ale na to nikt się nie będzie burzył, bo nikogo w zasiegu oddziaływania nie ma). Taka splendid isolation. Zawsze miałem pociąg do kultury anglosaskiej... Szczęśliwy to może za dużo powiedziane, ale odczuwam wielką ulgę, że wreszcie koniec tej awantury. Que sera sera, alea iacta est, lasciate ogni speranza voi qu' entrate itp. Dobrze czy źle, ale wybraliśmy i można dalej działać. Projektanci to pomoc. Jasne, że wszytko można zrobić samemu, ale lepiej mieć kogoś kto to rozrysuje i wychwyci wszystkie problemy, podpowie coś itp. 2500 i tego się będę trzymał, tego będę bronił jak okopów Św. Trójcy. W razie czego będę kolejno rezygnował z instalacji solarnej, kominka z płaszczem, ogrzewania gazem itp. No i kafelki będą z Obi po 19 PLN/m2. Ale 2500 to maks i tyle. I to zakładając, że będzie tylko 200m2 jewrioszka Wszystko tak, ale co zrobić? Jeśli się nie da funkcjonalnie rozwiązać domu, to będzie trzeba iść na jakiś kompromis. Szczególnie, że żona się łatwiej zgodzi na brak garażu dla mnie, niż na mniejszą kuchnie Garaż ma być, tylko może się nie zmieszczą 2 stanowiska. To jest min. 6,5 m na 12m dostępnej szerokości działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 To twoja dzialka ma 12 m szerokości? To może zamiast budynku jakis tramwaj .....aaaalbo.....wars? P.S. A tak na powaznie to te 12 m to wolny teren po postawieniu domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.02.2007 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Oui. 20m - 4m - 4m = 12m. Strasznie mnie wk.. prawo budowlane ostatnio. Nie wiem, czy zdajecie sobie sprawę, ale nawet jak sąsiad wyrazi zgode, ba!, nawet jeśli będzie BŁAGAŁ o to, to nie można postawić domu bliżej, niż 4m? P...olony faszyzm. Przepraszam. Unoszę się. To wszystko przez Red Bulla. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Acha. Alez możesz postawić, tylko że na palach lub kołach Ale masz racje kiedyc jak była ślepa ściana to minimalne odległość była 0,5 m. Powiadasz że jedna z nich jest rolna? Może rolnych to nie dotyczy? poza tym gdzies czytalem że w szczególnych przypadkach są wyjatki od tego przepisu. Poszukam może znajde. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 21.02.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Voila. http://72.14.221.104/search?q=cache:e_QkIL0p1rAJ:www.internetowydom.pl/artykul_insp.php%3Ftab%3Dinspektor%26id%3D41%26action%3D12b%26nr%3D0+w%C4%85ska+dzia%C5%82ka&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl może cos ci pomoże? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.02.2007 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Ja uże wsio znał. Czyli tak, jak mówiłem - 4m. Nie chce polegać na uznaniowości urzędnika - może dać pozwolenie ze względu na wąską działkę, może nie dać. Jakby można było jakąś promesę uzyskać chociaż... PS. A rolna to jest ta od strony ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 21.02.2007 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Nie chce polegać na uznaniowości urzędnika - może dać pozwolenie ze względu na wąską działkę, może nie dać. Jakby można było jakąś promesę uzyskać chociaż... Depi, daj urzedasowi do przeczytania Twoje dzialkowe rozterki, a jesli tylko trafisz na czlowieka ktory ze zrozumieniem przeczyta ten tekst, to zezwolenie na budowe od ogrodzenia do ogrodzenia masz jak w banku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 21.02.2007 10:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2007 Hehe - dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 08.03.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Witam! No takiego dziennika, w taki sposób napisanego nie można pominąć! styl i krasopisarstwo pierwsza klasa! B E D E czytał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 08.03.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 WOW!!! dla mnie debiut roku!! czekam na następne odcinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts