flamenco108 19.03.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2007 To ja też dopiszę się do otuchy. Budujemy w Skolimowie (czyli, ohoho, w Konstancinie), więc niedaleko. Etap projektowania to bardzo interesujący okres i warto rysowaczy dręczyć ze wszystkich stron. Niech Cię znienawidzą, ale mają narysować to, co chcesz. A później fachmani zrobią Ci wykop pod fundament jak u nas, przejdziesz się po nim i zapytasz sam siebie: czy to możliwe? Nie, przecież salon miał być większy. U Iksińskich krokami mierzyłem... Coś się nie zgadza. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 08:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Dziękuję wszystkim za słowa poparcia, jak też uznania. Nie będę skrywał, że motywuje mnie to do dalszych wysiłków na niwie "dziennikarskiej" Pomyśleć, że jeszcze niedawno wszelakie pamiętniki czy też inne blogi wydawały mi sie osobliwą perwersją. Jak to prosta niby rzecz (ustawić parę prostopadłościanów jeden na drugim i przykryć czymś z góry) potrafi człowieka zmienić. flamenco108 Witam Cie, o sąsiedzie! Wciąż jednak jestem najdalej wysunietą na północ placówką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Montana 20.03.2007 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Depi jak dla mnie - projekt bomba !!! SUUUPER ... Nie wiem jak rozwiązaliście w środku, na zewnątrz jest to to pod czym podpisałabym się czterema kończynami . Musicie tylko pomyśleć jak osłonić w lecie okna - bardzo nagrzeje się dom. Ja mam podobne przeszklenia, ale uparłam się na zadaszony taras, (bez którego nie wyobrażam sobie domu) to fantastycznie chroni przed słońcem w lecie, zimą jak wiadomo nie przeszkadza. A poza tym to gdy lunie deszcz...można dalej siedzieć...a nie w panice zbierać ze stołu . Ae to można różnie rozwiązać . Bardzo mi się podoba Pisz co tam dalej i nie denerwuj się za mocno...to dopiero początek... , sił musi wystarczyć jeszcze na długo ( a potem jeszcze na mycie tych okien ) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Muchos gratias! Taras ma być - wstępna koncepcja mówi o drewnianym, takim nawet z nieociosanych belek z przezroczystym daszkiem - przed deszczem chroni ale nie zacienia. Do ochrony termicznej zakładamy rolety - latem przed gorącem, zimą przed ucieczką ciepła z tego terrarium A ze środkiem niestety jeszcze walczymy (a właściwie z projektantami). Ja uparłem się na długie proste schody w środku salonu (nie oddam! moje kochane schody!) jako centralny element domu i wokół tego trzeba coś rozplanować. Moje koncepcje są ciągle zmieniane przez Rysowaczy - kolejna runda będzie jutro.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.03.2007 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Taras ma być - wstępna koncepcja mówi o drewnianym, takim nawet z nieociosanych belek z przezroczystym daszkiem - przed deszczem chroni ale nie zacienia. mam pytanko. czym właśnie masz zamiar to uczynić???? ja bede miał pergole i tez chce ją w podobny sposób, w podobnym celu wykonać.... myślałem na jakimiś szybami czy cuś.... a ty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No ja myślę nad jakimiś szybami czy cuś Chyba zmierzamy w tym samym kierunku - właśnie słowo pergola dobrze oddaje nasza koncepcję. Nie zaprzątam sobie jednak teraz w tym głowy, bowiem choć pergola ważną jest, nie przeczę, rzeczą, to są ważniejsze rzeczy przecie! Ale mi się ładnie zrymowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 20.03.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Nie zaprzątam sobie jednak teraz w tym głowy, bowiem choć pergola ważną jest, nie przeczę, rzeczą, to są ważniejsze rzeczy przecie! ...ależ oczywiście! żem tylko zapytał czyś myślał no i widze że chodziło ci cos po głowie. Ok. pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.03.2007 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Depi rzeczywiście przeoczyłam z tym dachem sorki dom jest bardzo fajny, nie każdy ma taki sam gust i bardzo dobrze, myślę że na żywo będzie wyglądał jeszcze lepiej. Tyle już wiesz z tej budowlanki, chyba non stop coś czytasz. Mi trochę zapał przysiadł ale to dlatego że pewnie bliżej niż dalej do tej budowy i muszę myśleć co najpierw i co po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No czytam jak dzik! Już tyle przeczytałem, że nie mam za bardzo co czytać Trochę mam z tego powodu mętlik w głowie. Na razie tylko instalatorki nie obczaiłem, wychodząc z założenia, że nie mogę sie wszystkim na raz obciążyć, bo mi jakiś bezpiecznik w mózgu pierdyknie i będzie po imprezie - różowe paputki, piżamka w paski i miły pokoik na Sobieskiego. A TEGO NIE CHCEMY! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zazdrośnica 20.03.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Hehe no tak, wiadomo co się stało z tym aktorem co pisali, też był przeciążony, chociaż to trochę tragiczne zdarzenie, więc Depi przystopuj dla własnego (i naszego) spokoju pogadajmy najpierw o izolacji fundamentów np. czemu masz takie rozjechane na boki te komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Właśnie sam się nad tym zastanawiam.. A na ocieplenie fundamentów tylko XPS! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Już wiem - to przez dłuuuuugaśny link, który wkleił jewrioszka. Trzeba go poprosić o zmniejszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mani 20.03.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 No Depi, jestem pod wrażeniem. jak nie lubię nowoczesnego, to ta Twoja chałupka bardzo mię się podoba . I właśnie ten dach, co nad nim płaczesz, jest super, taki japoński. Przeszkleń rzeczywiście zajebiście dużo, ale niestety ładnie to wygląda. Drewno na elewacji bardzo w porządku. Nie rezygnuj, nadaje klasy. No co z tym podcieniem chcesz zrobić? Mi się podoba tak , jak jest, zrobiłabym to tylko symetrycznie, bo jest chyba z 1 strony jakiś mniejszy. Ola ps Będziemy przyjeżdżać na basenik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AmberWind 20.03.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 ps Będziemy przyjeżdżać na basenik! nie tylko Wy Depi, domek jest cool Ale pilnuj tych architektow Jak teraz juz sa tarcia, to przy aranzacji wnetrz z neospasmina podawana dozylnio sie nie rozstaniesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.03.2007 22:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Basenik to pieśń odległej przyszłości, choć kto wie... Ja to nie jestem wielkim entuzjastą, ale Żona owszem. Na jutrzejsze spotkanie z architektami biorę neospazminę. W CZOPKACH! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maanmy 21.03.2007 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 pozdrawiam budujacego (nareszcie ktoś na moim poziomie papierologii ) będe czytać dziennik , opisuj wszystko jak najdokładniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 22.03.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 rewelacyjny podpis w stopce wzrosła oglądalność?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.03.2007 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Twoja wizyta jest jak sądzę dowodem że to działa! Zaraz jeszcze coś dodam bardziej pikantnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 22.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 heheheheheh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 22.03.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Twoja wizyta jest jak sądzę dowodem że to działa! Zaraz jeszcze coś dodam bardziej pikantnego Wcześniej bywałem już tutaj. Ale dawaj, dawaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts