Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika budowy Depiego von Gurkha

Recommended Posts

HEJ! Dołaczam do grona podziwiaczy i krytykantów.

Mam działkę o identycznych wymiarach i buduję podobną chałupkę (w środku), niestety ze skosami na górze - wymóg "warunków zabudowy". Łopata zostanie wbita tez koło jesieni więc kibicujmy sobie nawzajem.

Dobrze, że się uparłeśu rysowników - efekt bardzo zdroworozsądkowy :lol:

• Odpowiedzi 361
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale masz zapłon świerczu! :lol::lol::lol:

I namyśliłeś się z tym Tatą? Całiem serio bym Go od Ciebie pożyczył :lol:

Dziękuję wszystkim za rady i spostrzeżenia. Na balkonie wygraweruję chyba Wasze nicki, bo dzięki Wam pozostał :lol:

"Balkon im. AmberWind, Betsi2006, jk69, emmmmy, Graczyka i świercza" :D

Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem...

Może dziś uda mi się kolejną odsłonę żałosnej sagi dopisać...

Pozdrawiam @ll

Ulkaszpulka No to kibicujemy! A może założymy kibuc budowlany i będziemy kibucować? ;-)

Właśnie byłem we Wrocku tydzień temu. Fajne miasto. Mam tam Wujka co układa instalacje c.o. między innymi. To tak na przyszłość jakby Cię interesowało.

pzdr

No niestety. Wiesz - nie MUSI to być mostek termiczny - trzeba jednak wyjątkowo się przyłożyć do konstrukcji tego ustrojstwa i jego ocieplenia. No i problem będzie z tym, żeby wypoziomować podłogę, jak ma tu leżeć 20cm styro. Chyba, że jakieś ocieplenie kombinowane - 10cm z zewnątrz i tyle samo z wewnątrz pod sufitem podwieszanym.

Nie wiem - architekci wymyślili, więc niech oni się martwią.

A co robiłeś na szkoleniu rekuperatorów.pl? Umiesz już wszystko zrobić? :D

Kiedy coś będzie dla mnie do zepsucia? CO prawda ten tydzień mnie nie będzie, ale potem mogę Ci coś schrzanić znowu, jak chcesz ;-)

• 2 weeks później...

Podoba mi sie dach plaski nad garazem, a jakby zrobic jeszcze "zielony dach" to juz miodzio - kwiatki, trawka, pasieka... no moze z pasieka przegiolem ;-).

Jezeli chodzi o balkonik to wyglada swietnie. Wiadomo, ze to izolacja ect. Dlatego moze np. dorobic balkon z konstrukcji drewnianej do bryly budynku. Nie wiem jak to by wygladalo ale...

Dziękuję za opinie i muszę przyznać, że ten garaż mi wciąż nie daje spokoju. W ogóle ta strona północna to pięta achillesowa, ale tak to wyszło, jak zgromadziły się tam pomieszczenia pomocnicze głównie...

• 5 weeks później...

Witaj Depi - podkradliśmy Ci ekipę więc czuję się przynajmniej w obowiązku napisać, że Wasz projekt powala na kolana.

Szczególnie mój mąż gustuje w takich prostych i nowoczenych projektach.

Z racji tego nasz dom jest tradycyjny - wiejski, sielski :wink: :lol:

Kibicuję mocno i czekamy na dalszy ciąg :D

• 2 weeks później...

Witam,

Dziennik zakręcony jak nic, ale projekt - no przynajmniej ten ostatni aktualny - bardzo fajny. Zresztą Thumbs Up,dla indywidualnych projektów, takich swoistych garniturów na miare szytych.

pozdrawiam i napisz tylko ilę cię tną z metra za techniczny, i czy i jesli tak to po ile wnętrza. W moim przypadku znajomy pukali sie w głowę jak im powiedziałem że mój projekt będzie 4 razy tyle kosztowałco ich gotowiec....

pozdrawiam!

glowac Strasznie mi żal tej ekipy, ale kto pierwszy, ten lepszy :-)

Dzięki za miłe słowa (wolandowi1980 też) - dużo nas kosztowało czasu, wisłku i nerwów opracowanie tej chałupki.

woland

Nasz cena nie jest chyba jakaś dumpingowa: mamy dwóch Panów Rysowaczów - jednego od architektury, drugi od wnętrz. Teoretycznie, bo ten od wnętrz też dużo robi przy architekturze, ale nie ma uprawnień, żeby projket podpisać - sami rozumiecie.

Cena za całość w pakiecie wynosi 20.000 PLN. Na pewnie nie jest to taniej, niż gotowy, ale po doliczeniu adaptacji i jakichś zmian wychodzi niewielel drożej, a jest tez w to wnętrze wliczone, które potrafi kosztować majątek. A że mamy mieć sufity podwieszane, trzeba będzie chować rury od reku to w sumie chyba się opłaca.

Jak będę miał chwilę i nastrój to wrzucę aktualizację dziennika wraz z aktualnymi już rzutami i wizualicjami. Nie ma rewolucji, ale trochę się pozmieniały okna, jest troszke mniejszy no i dach niestety bardziej stromy - 30 st. (taki plan zagospodarowania - nic się nie da zrobić).

Pozdrawiam

Depi

Może Cię to zainteresuje.

Super deski ( mieszanka z drewna i czegoś tam) na tarsy. Nie niszczy się wcale jak naturalne drewno. Jeśli będziesz obkładał dom drewnem to taki taras byłby super.

Jedyny przedstawiciel w naszych okolicach to Drewno Centrum w Pruszkowie. Za parę dni będą mieli próbki. Cena ok. 195 zł/1m2. Trzeba przygotować samemu podłoże.

http://www.plastivan.pl/

Strasznie mi się to podoba, ale ze względu na cenę pewnie skończy się na kostce ( a może nie?) :wink: