Ulkaszpulka 26.04.2007 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 HEJ! Dołaczam do grona podziwiaczy i krytykantów. Mam działkę o identycznych wymiarach i buduję podobną chałupkę (w środku), niestety ze skosami na górze - wymóg "warunków zabudowy". Łopata zostanie wbita tez koło jesieni więc kibicujmy sobie nawzajem. Dobrze, że się uparłeśu rysowników - efekt bardzo zdroworozsądkowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 26.04.2007 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 ok to sie juz nie odzywam ze swoją chatką puchatka a tak poważnie to raczej chodzi o spójność... jak garaż ma być bunkrem to chałupa niech też bedzie! kostki w nowoczesnym wydaniu są cool! http://www.cosgan.de/images/midi/frech/c015.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Ale masz zapłon świerczu! :lol: I namyśliłeś się z tym Tatą? Całiem serio bym Go od Ciebie pożyczył Dziękuję wszystkim za rady i spostrzeżenia. Na balkonie wygraweruję chyba Wasze nicki, bo dzięki Wam pozostał "Balkon im. AmberWind, Betsi2006, jk69, emmmmy, Graczyka i świercza" Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem... Może dziś uda mi się kolejną odsłonę żałosnej sagi dopisać... Pozdrawiam @ll Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 26.04.2007 14:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Ulkaszpulka No to kibicujemy! A może założymy kibuc budowlany i będziemy kibucować? Właśnie byłem we Wrocku tydzień temu. Fajne miasto. Mam tam Wujka co układa instalacje c.o. między innymi. To tak na przyszłość jakby Cię interesowało. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ulkaszpulka 26.04.2007 23:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Dzięki, póki co walczę z !@$@#%#$^$& prądem. Pozdrowienia, bo autostrada Warszawa-Wrocław to dopiero cudo techniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Qrde - Depi ja tez byłem we Wrocku w ubiegłym tygodniu, w Rekuperatory.pl na szkoleniu. Pewnie sie mijaliśmy. Ten kraj jednak mały jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Może troszke za późno, ale zgadzam sie z Depim co do balkonów. Funkcjonalnośc i użytecznośc nikła. Chyba że jako "przewieszka" dla zbyt opiłych gości, tyle że potem bałagan poniżej. . Za to mostek termiczny bardzo potężny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.04.2007 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 No niestety. Wiesz - nie MUSI to być mostek termiczny - trzeba jednak wyjątkowo się przyłożyć do konstrukcji tego ustrojstwa i jego ocieplenia. No i problem będzie z tym, żeby wypoziomować podłogę, jak ma tu leżeć 20cm styro. Chyba, że jakieś ocieplenie kombinowane - 10cm z zewnątrz i tyle samo z wewnątrz pod sufitem podwieszanym. Nie wiem - architekci wymyślili, więc niech oni się martwią. A co robiłeś na szkoleniu rekuperatorów.pl? Umiesz już wszystko zrobić? Kiedy coś będzie dla mnie do zepsucia? CO prawda ten tydzień mnie nie będzie, ale potem mogę Ci coś schrzanić znowu, jak chcesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 27.04.2007 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 póki co go nie puszczam nigdzie! a nie jesteś jedyny...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.04.2007 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 świerczu Wystaw Tate na allegro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
świercz1719500624 27.04.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 łeee po co.... mam już swoje domowe... ofert nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 27.04.2007 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 A umiem , mam nawet na to dokument. A jak chcesz cos poniszczyć to mam do wykopania ok. 1000 karczy po brzózkach. Zapraszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 27.04.2007 10:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 OK - po najdłuższym weekendzie nowoczesnej Europy wpadam. No chyba, że wróce wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAPczyn 08.05.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Podoba mi sie dach plaski nad garazem, a jakby zrobic jeszcze "zielony dach" to juz miodzio - kwiatki, trawka, pasieka... no moze z pasieka przegiolem . Jezeli chodzi o balkonik to wyglada swietnie. Wiadomo, ze to izolacja ect. Dlatego moze np. dorobic balkon z konstrukcji drewnianej do bryly budynku. Nie wiem jak to by wygladalo ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fasola25 08.05.2007 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Piękny projekt - gratuluję !Podoba mi się płaski dach na garażu (u nas bedzie podobnie) i ogromne przeszklenia.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 08.05.2007 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Dziękuję za opinie i muszę przyznać, że ten garaż mi wciąż nie daje spokoju. W ogóle ta strona północna to pięta achillesowa, ale tak to wyszło, jak zgromadziły się tam pomieszczenia pomocnicze głównie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 08.06.2007 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Witaj Depi - podkradliśmy Ci ekipę więc czuję się przynajmniej w obowiązku napisać, że Wasz projekt powala na kolana. Szczególnie mój mąż gustuje w takich prostych i nowoczenych projektach. Z racji tego nasz dom jest tradycyjny - wiejski, sielski Kibicuję mocno i czekamy na dalszy ciąg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
woland1980 22.06.2007 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Witam, Dziennik zakręcony jak nic, ale projekt - no przynajmniej ten ostatni aktualny - bardzo fajny. Zresztą Thumbs Up,dla indywidualnych projektów, takich swoistych garniturów na miare szytych. pozdrawiam i napisz tylko ilę cię tną z metra za techniczny, i czy i jesli tak to po ile wnętrza. W moim przypadku znajomy pukali sie w głowę jak im powiedziałem że mój projekt będzie 4 razy tyle kosztowałco ich gotowiec.... pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 22.06.2007 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 glowac Strasznie mi żal tej ekipy, ale kto pierwszy, ten lepszy Dzięki za miłe słowa (wolandowi1980 też) - dużo nas kosztowało czasu, wisłku i nerwów opracowanie tej chałupki. woland Nasz cena nie jest chyba jakaś dumpingowa: mamy dwóch Panów Rysowaczów - jednego od architektury, drugi od wnętrz. Teoretycznie, bo ten od wnętrz też dużo robi przy architekturze, ale nie ma uprawnień, żeby projket podpisać - sami rozumiecie. Cena za całość w pakiecie wynosi 20.000 PLN. Na pewnie nie jest to taniej, niż gotowy, ale po doliczeniu adaptacji i jakichś zmian wychodzi niewielel drożej, a jest tez w to wnętrze wliczone, które potrafi kosztować majątek. A że mamy mieć sufity podwieszane, trzeba będzie chować rury od reku to w sumie chyba się opłaca. Jak będę miał chwilę i nastrój to wrzucę aktualizację dziennika wraz z aktualnymi już rzutami i wizualicjami. Nie ma rewolucji, ale trochę się pozmieniały okna, jest troszke mniejszy no i dach niestety bardziej stromy - 30 st. (taki plan zagospodarowania - nic się nie da zrobić). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Betsi2006 22.06.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2007 Depi Może Cię to zainteresuje. Super deski ( mieszanka z drewna i czegoś tam) na tarsy. Nie niszczy się wcale jak naturalne drewno. Jeśli będziesz obkładał dom drewnem to taki taras byłby super. Jedyny przedstawiciel w naszych okolicach to Drewno Centrum w Pruszkowie. Za parę dni będą mieli próbki. Cena ok. 195 zł/1m2. Trzeba przygotować samemu podłoże. http://www.plastivan.pl/ Strasznie mi się to podoba, ale ze względu na cenę pewnie skończy się na kostce ( a może nie?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts