Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Powiedzonka - zas?yszane a ciekawe, ?mieszne, zaskakuj?ce -

Recommended Posts

Nieraz coś się usłyszy zabawnego w autobusie, coś śmiesznego padnie w rozmowie, ktoś coś opowie. To są perełki,które warto tu zachować dla potomności. Nagrody czekają na forumowiczów, którzy mają dobry słuch na zasłyszane, a ciekawe, śmieszne, zaskakujące.

[ Ta wiadomość była edytowana przez: Redakcja dnia 2003-05-27 16:33 ]

• Odpowiedzi 94
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z życia wzięte :smile:

Ubierałem dzieci przed wyjściem do przedszkola i mówie do syna (3,5 roku) ubieraj kurtkę! wskazując na polar.

On na to:"nie wiesz tata że to polar??? No!!! Kto Ty jesteś polar mały...." :smile:)

NAGRODA! PROSIMY O ADRES

[ Ta wiadomość była edytowana przez: redakcja dnia 2003-05-28 12:05 ]

Będąc przeziębioną udałam się do lekarza.

W poczekalni tłum ludzi.Przed wyjściem z gabinetu pani doktor miała zwyczaj podawać nazwisko kolejnej osobym więc mówi do mnie SZAL.

Ja wychodzę i w poczekalni mówię SZAL....SZAL....

Ludzie zdziwieni patrzą, a ja odwracam się by powiedzieć, że nie ma takiego pacjenta..... Wymowny gest pani Doktor wskazujący na pozostawiony przezemnie szal na krzesle wyjaśnił wszystko.

PZDR-KA

ENGI

Dziuba, dobre! :lol:

A to mi się skojarzyło:

Kiedyś pracowałam na lotnisku międzynarodowym i żeby dostać się do strefy wolnocłowej przechodziło się przez bramkę, którą strażnik musiał otworzyć naciskając guziczek i wtedy odzywał się brzęczyk i bramka się otwierała. Moja koleżanka chcąc przejść zawsze wołała do żołnierza z uroczym uśmiechem:

"Dzień dobry, może mnie pan bzyknąć?!"

Ketiso, pała z angielskiego! :grin:

Jagna .Poprawię się-jak sobie coś zjem :D .

Często w okolicach gdzie powstają nowe domy można zauważyć następujący komunikat(umieszczony na drewnianej tablicy czy czymś podobnym),a mianowicie "sprzedam działki".

Zastanawiam się wtedy czy to nie jest zakamuflowany dealer narkotyków.

:D HEJ!

Wsiada wesoła 18-to latka do tramwaju, mina jej szybko pobladła, gdyż wszystkie miejsca zajęte.

- Bardzo Państwa przepraszam, czy mógłby mi ktoś ustąpić miejsca, bardzo źle się czuję i jestem w ciąży.

Ale nikt nie chce ustąpić miejsca. Po pewnej chwlili wstaje 80-letnia babcia i mówi siadaj na moje miejsce. 18-ka usiadła, a babcia pochyliła się nad nią i pyta:

- Pani dawno w ciąży?

- Oj, chyba z 15 minut, jeszcze mi się nogi trzęsą.

:p