scooby 06.02.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam wszystkich forumwiczow. Na forum jestem od 1 miesiaca i troszke pytan zadaje poniewaz jestem poczatkujacym budowlancem a te wszystkie formalnosci... na dzien dzisiejszy czekam od 1miesiaca na decyzje o warunkach zbudowySzukam geodetyOraz wybieram sie o pozwolenia na przyloncza na dostawe mediow(media posiadam juz na dzialce ale sa one podlonczone do starego domu ale nowy dom inne zapotrzebowania i tez trzeba klejna papierki wypelniac :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 06.02.2007 16:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witaj scooby W jakiej okolicy się budujesz i jaki projekt wybrałeś? Podsyłam Ci na priv namiary na geodetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vinga 06.02.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 witam Poznaniaka gdzie budujesz dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luiza_Czesiek 07.02.2007 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 hej, hej witamy najgorsze to załatwianie tych wszytkich papierków...jak już wszytko pozałatwiasz to zanim się obejrzysz domuś będzie juz stał pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.02.2007 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 WitamDom buduje w poznaniu- Smochowice. Jak ktos nie wie to zachodnia czesc poznania blisko trasy A2, tam własnie mieszcza sie smochowice:p. poki co to papierki:|ale wszystko jest opisane w dzienniku wiec zapraszam tam do poczytania, a wy gdzie budujecie? i jaka powierzchnia bo ja nie wiem czy nie za duzy buduje:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 07.02.2007 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Cześć Ostatnio dużo Was Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vinga 07.02.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 My - Kamionki, odbija się w prawo z trasy na Katowice, dom 158 - 172 m pow użytkowej (w zależności, czy zdecydujemy się na podwójny garaż). I też grzebiemy na razie w papierach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 07.02.2007 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 no moj bedzie mial 110 plus 20 podasze plus 20 garaz, i zastanawiam sie czy to nie za duzo, rodzina 4 osobowa. wsumie dom budujesie na lata... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 13.02.2007 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Wcale nie za dużyJa mam 2 dzieci i dom ok.160m +garażWeź pod uwagę, że w domu dużo miejsca idzie na komunikację czy pomieszczenia gospodarsze, których nie było w bloku lub kamienicy. Dom musi być samowystarczalny, czyli musisz mieć w nim miejsce na wszystko, no chyba, że masz na działce inne zabudowania. No i jeszcze jedno czy dom dla dwóch osób czy dla czterech, to podstawowy metraż dla koniecznych pomieszczeń jest ten sam, dodaje się tylko kolejne sypialnie. Gdyby ktoś z Was był z okolic Gniezna, Pobiedzisk, Wierzyc, to dajcie znać, ciekawa jestem jak się Wam tam żyje. Ja właśnie stamtąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 20.02.2007 17:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 nie mieszkałem w kamienicy, tylko w malym domku jednorodzinym 50m. plus garaz i szopka. hm a ten dom co chce wybudowac nie ma 20m garaz i pomeieszczenie gospodarcze a budowane jest teraz dla 4osób no ale w przyszlosci to pewnie bedzie 5-6 os. wiec za duzo nie jest, oby starczalo na ogrzewanie:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daisy-stokrotka 27.02.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2007 Hello dokleję się i ja do Waszego wątku jeśli pozwolicie, jakby nie było w kupie zawsze raźniej co prawda nasze marzenia o domku prysły i zostało nam przeprowadzić sie do większego mieszkania (około 70m), ale wciąż nie tracę nadziei pozdrawiam Was cieplutko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matuszka 13.03.2007 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 Też jestem na etapie barykady papierowej UMP. Czekam na warunki. I tak sobie patrzę jak od 3 miesięcy o warunki stara się kolega. Co chwila zmienia się w Urzędzie Pani prowadzaca jego sprawe i ciagle nowa wymyśla nowe zapotrzebowania. Ostatnia kazała wpisac studnię jak nie ma warunków z Aquanetu, tzn są w planie 2007 - 2009, ale to jej nie wystarcza. Jak wpisał studnię, to się akurat urzędniczka zmieniła i ta nowa chce umowę przedwstepną z Aquanetem.... Ja tego nie rozumiem, nie podoba mi sie to, bo w Skórzewie np czy gdzie indziej "na wsi" ludzie takich problemów nie mają. Taka jakas cholerna uznaniowość urzędnicza, jakby mu o tej umowie wczesniej nie mogli powiedzieć, tylko teraz znów 6 tygodni będzie czekać na jej przygotowanie. Ponoć dyrektor wydziału się zmienił i stąd taka rotacja, ale obsługa nie fajna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stukpuk 13.03.2007 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2007 I ja witam!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts