sylwia13 06.02.2007 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam!!! Mam pewien kłopot z wyborem dachówki ceramicznej. Otóż zrobiono nam wycenę dachówki ceramicznej Robena i RuppCeramiki. Różnica jest niewielka i terza zastanwiamy się na którę ewentualnie się zdecydować. Może Wy nam pomożecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 06.02.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Też mieliśmy z żoną dylemat czy Roben brąz czy Rupp Sirius 13 brąz. Zdecydowaliśmy się na Siriusa - dużo ładniejszy, barwiony w masie i ma bardzo twardą angobę - próbowałem zarysować mocno dachówkę gwoździem i powiem szczerze że to zarysowanie jest z dalszej odległości niewidoczne. Rupp wyszedł nas w porównaniu do Roben'a na całym dachu (dachówka + boki, went, i gąsiory) około 900 złotych więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 06.02.2007 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 A macie już ją na dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gzajac 06.02.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Na dachu będzie w okolicy lipca Na razie zapłacona czeka na wyprodukowanie Ale widziałem ją na dachu i wygląda b. okazale. Pozdrawiam, Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 06.02.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 ten sam wybór - Rupp sirius 13 brąz. na dachu będzie za parę tygodni. jak jeszcze nie podejmiesz decyzji - podeślę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeżyk 06.02.2007 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mam brązowego Siriusa 13 ( nie umim wklejac zdjęć ) ale prezentuje sie OK. 250 m2 dachu kilka było z jakimiś parchami od spodu i nie przylegały. bardzo mocna dachówka polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mago 06.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 ten sam wybór - Rupp sirius 13 brąz. na dachu będzie za parę tygodni. jak jeszcze nie podejmiesz decyzji - podeślę zdjęcie Masz juz wycenę swojego dachu? Jeśli tak to proszę podeślij mi cenę.Ceny pewnie z konca roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 06.02.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Potrzebuję Waszej porady i wskazówek na temat dachówek. Mam do wyboru: -ceramiczna czeska TONDACH Marsylia -ceramiczna sredzka ROBON-miedziana -cementowa BRAAS Co byście radzili. Za wszelkie uwagi dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 06.02.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 w którymś poście na temat dachów (coś w stylu: która dachówka lepsza) była dokładna analiza różnych rodzajów dachówek.... jak znajdę to podeślę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danad 06.02.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Bardzo Cię proszę , Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 09.02.2007 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Potrzebuję Waszej porady i wskazówek na temat dachówek. Mam do wyboru: -ceramiczna czeska TONDACH Marsylia -ceramiczna sredzka ROBON-miedziana -cementowa BRAAS Co byście radzili. Za wszelkie uwagi dzięki Ja mogę Ci tylko powiedzieć to co znajomy dekarz mi powiedział. Jak masz kupić najtańszą ceramikę(roben), to lepiej kupić porządną cementową (Braas z powłoką cisar). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 09.02.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 My się teraz zastanawiam nad RC Sirius13-brąz barwiony w masie lub Braas Romańska kasztanowa z powłoką cisar. Różnica to 5tyś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 09.02.2007 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dzisiaj byłam w firmie Lech-bud, bardzo duży wybór mają na ekspozycji. Zdecydownie najładniej wyglądają dachówki CREATON Kera Pfanne Finezja glazurowana. Dowiedziałam się od sprzedawcy, że w marcu będzie promocja dachowek tej firmy (30-40%) Czekam z niecierpliwoscią, gdyz cenowo to bedzie porównywalne z dachowkami tanszych firm, a jakosciowo lepsze.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Harry81 09.02.2007 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dowiedziałam się od sprzedawcy, że w marcu będzie promocja dachowek tej firmy (30-40%) Cos mi sie wierzyc nie chce ze az tyle opuszczą... Ale jesli jednak to pisz, jade do Wrocławia od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek23 09.02.2007 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Dowiedziałam się od sprzedawcy, że w marcu będzie promocja dachowek tej firmy (30-40%) Cos mi sie wierzyc nie chce ze az tyle opuszczą... Ale jesli jednak to pisz, jade do Wrocławia od razu Mam taką na dachu. Wygląda pięknie. W zależności od pory dnia (oświetlenia) ma inny kolor. W zeszłym roku dostałem na nią 43% rabatu, ale na forum są tacy, którzy dostali jeszcze lepszą cenę (w Poznaniu). Zwróćcie uwagę na upust przy dodatkach (krawędziówki, gąsiory,..) bo można się zdziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Natalia Stanko 10.02.2007 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Harry81! Masz tu telefon do tej firmy Lech-bud 071-352-95-78, zadzwon i pogadaj. Sama z niecierpliwoscia czekam, bo dachoweczka ktora wybrałam jest jak marzenie... Pozdr Natalia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafald 26.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No jeżeli jest to prawdą to się również cieszę. Wybrałem Creatona i Ruppa (wolałbym tego pierwszego) ale różnica jest straszna: Creaton 25tys. a rupp 16tys./dach 220m2. Więc parę groszy bym zaoszczędził. Dziwi mnie tylko to, że nie wie o tej bliskiej promocji przedstawiciel Creatona (co prawda na pomorze,ale to nie ma znaczenia podejrzewam) Nie dalej jak wczoraj z nim rozmawiałem i nic nie wiedział o żadnych planowanych w najbliższym czasie promocjach-mówił tylko że pewnie na wiosnę jakaś będzie ale na pewno nie w takiej wielkości jak w zeszłym roku. Dziwne... No oby to była prawda co mówią w Lechu .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwia13 26.02.2007 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 No i bierzemy Robena. Co do tego, że jest krzywy to tyczy się Plusa - oczywiście nie wszystkie. My wieźmiemy Robena miedzianego normalnego. Kolorystycznie ładniejszy(błyszczy się) według mnie od RC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 26.02.2007 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Podana cena dotyczy komlpetu ceramiki na dach wraz z oknem (oknami) dachowym i rynnami? Której dachówki Rupp.. ta cena dotyczy: Sirius13? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 26.02.2007 16:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Dodaję: pytanie kierowałam do rafalda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts