iza2004 26.02.2007 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 WitamMoże podzielicie się swoimi wycenami?Mój dach to koperta z 3 lukarnami o pow. ok 250m2, kąt 40st., kolor będzie ceglasty.Dostałem wyceny :Rupp Sirius13 -18925złRoben śrem.falista - angoba na zimno-14618złRoben Plus-15835złKoramik L15 natural.-15947złKoramik L15 angoba-17912złpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 26.02.2007 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 z wyżej podanych to tylko Creaton, mi w wycenie wyszedł 1000 zł drożej niż Roben, ale w 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafald 26.02.2007 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Podana cena dotyczy komlpetu ceramiki na dach wraz z oknem (oknami) dachowym i rynnami? Której dachówki Rupp.. ta cena dotyczy: Sirius13? Podałem koszty zakupu dachówek + kompletu elementów ceramicznych (gąsiory, dachówki końcowe, itp.). Cena nie zawiera okien, orynnowania, elementów mocujących, opierzeń, itd. Cena brutto, CREATON-KERA Pfanne antracyt angoba, RUPP-Sirius 13 antracyt angoba. Rabat na Creaton: dach. podst. 20%, dodatki 18%, Sirius: 15% dach.podst.,12% dodatki. Generalnie duża otchłań cenowa - może się polepszy w marcu. Zobaczymy PS: A tak pięknie było w 2006... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafald 26.02.2007 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2007 Podana cena dotyczy komlpetu ceramiki na dach wraz z oknem (oknami) dachowym i rynnami? Której dachówki Rupp.. ta cena dotyczy: Sirius13? I jeszcze ważna rzecz-nasz dach jest kopertowy, 3 lukarny i niełatwy (Perła z biura Krajobrazy) więc najbardziej bolą dodatki które są bardzo drogie w Creatonie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 28.02.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2007 Do Rafalda Ja za Sirius 13 - angoba miedziana, na dach (238 m, dwuspadowy, 2 lukarny duże) zapłaciłam 16.300 za komplet: * Dachówka podstawowa, szczytowe, gasiory, klamry, membrany, 2 okna połaciowe Velux, wyłaz dachowy, rynny, haki rynnowe i inne drobiazgi. W zestawie nie było rynny koszowej i uszczelek koszowych.Dachówkę kupowałam w styczniu, dostałam 13% rabatu na dachówki (cena netto 1 szt. po rabacie 2,14 zł) i 20% na dodatki. To dziwne, że obiecują obniżki w marcu, bo na Rupp.. była podwyżka juz w lutym - 4%. Natomiast za położenie dachówki nasz wykonawca szaleje, wychodzi za całośc ok. 60 zł za 1m dachu. Nie wyrażamy zgody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafald 01.03.2007 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Do Rafalda Dachówkę kupowałam w styczniu, dostałam 13% rabatu na dachówki (cena netto 1 szt. po rabacie 2,14 zł) i 20% na dodatki. To dziwne, że obiecują obniżki w marcu, bo na Rupp.. była podwyżka juz w lutym - 4%. Natomiast za położenie dachówki nasz wykonawca szaleje, wychodzi za całośc ok. 60 zł za 1m dachu. Nie wyrażamy zgody. No za chwilę chyba mnie szlag trafi... Ja po nowych cenach i rabacie 15% dostałem ofertę na 2,58 netto/podstawowa. Cena wyjściowa 3,03. aaaa-już wiem. Ty masz miedzianą-a ja chciałem antracyt. Tam chyba jest 10 czy 15% w górę za antracyt i jeszcze ta podwyżka... no cóż... A co do stawki 60zł-chyba komuś sodówa odbiła. Jak zresztą wielu wykonawcom ostatnio... Niestety odczułem to na własnej skórze-ale co tam-co nas nie zabije to nas wzmocni Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrek17 01.03.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 ja wybralem Robena sredzka - na dach 257m2 wyszlo 20 tys PLN brutto (7%V) w tym orynnowanie, 3 veluxy, komunikacja dachowa, oczywiscie obrobkikolor miedziany (dokladnie taki jak chcielismy) angobacena dach podstawowej po rabatach 1,96 nettoco zas do robocizny to tez nie wyszlo tragicznie - jakis czas temu zaklepalem sobie fachowca ze Skierniewic i wynegocjowalem 22 zl za m2 (olacenie + dachowka) i 11 za obrobki ale ekipa hurtowni dachowej okazala sie co ciekawe tansza mimo ze z okolic blizej Warszawy - 21 zl za m2 dachu i 10 zl za obrobki wiec nie zastanawiajac sie wzialem ichrobocizna wyjdzie gdzies 11 tys brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.03.2007 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Bez zastanowienia zarobiłeś na robociźnie ~300,-. Ale czy warto? A z resztą obie oferty niesamowicie tanie. Ciekawe jak to się będzie miało do jakości? Życzę powodzenia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grazia-Ol 02.03.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 adrek, co z tymi wyliczeniami? 257 m x 31 =7.967 + 7% VAT = 8.525 zł. Więc pozostała kwota 2.475,31 za co? Proszę , jezeli ktoś jeszcze ma wycenę na robociznę dachu, podzielcie się informacjami, bo wiosna tuż. Trezba działać! Pozdrawiam Formumowiczów z Mazur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafald 02.03.2007 23:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Najnowsza informacja z Ruppa: od 15 marca wszystkie produkty (a na pewno Sirius) w górę o ok. 8%. Fajnie nie? Tym bardziej że na początku lutego była już ich podwyżka. Więc tylko mnie upewnili o sensowności zakupu Creatona Kerra-pfanne! Dzisiaj ją widziałem-jest przepiękna! Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrek17 05.03.2007 23:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2007 adrek, co z tymi wyliczeniami? 257 m x 31 =7.967 + 7% VAT = 8.525 zł. Więc pozostała kwota 2.475,31 za co? Proszę , jezeli ktoś jeszcze ma wycenę na robociznę dachu, podzielcie się informacjami, bo wiosna tuż. Trezba działać! Pozdrawiam Formumowiczów z Mazur nie wiem jakie mialas wyceny ani kto je przygotowywal ale nie spotkalem sie z kalkulacja metraz x (suma za dach/m + suma za obrobki/m) - sa rozne dachy wiec i rozna trudnosc i rozne pieniadze do wydania - ja mam dosc skompliowany dach - obrobek mam kilkaset metrow, do tego kominy inna kwota, okna dachowe inna kwota i ubiera sie te 11KPLN co zas do wypowiedzi innego forumowicza co do ceny to nie uwazam zeby to bylo jakos wyjatkowo tanio - z moich rozmow obraz 22-25 za polac i 10-15 za obrobki jest dosc powszechny, do tego ekipa ktora polecial hurtownia jest - z tego co slyszalem - jedna z lepszych o jakosc sie wiec nie boje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jmcm 21.03.2007 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Wybierz KAŻDĄ ALE NIE CREATONZOBACZ CZYM TO GROZIhttp://dom.jmc.lap.pl/historia.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 21.03.2007 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Estetyka wykonania pokrycia w niektórych miejscach pod zdechłym azorkiem. Wygląda na to, że okno było montowane po pokryciu dachu a rozstaw krokwi był na styk. Przelewana rynna w okolicy kosza może świadczyć o za nisko zamontowanej rynnie i wykonaniu kosza z blachy płaskiej. Obróbka komina też nie daje gwarancji jego szczelności. Odnośnie Creatona już dawno mówiłem, że opinia o jakości jego wyrobów jest delikatnie mówiąc przesadzona a cena nie jest adekwatna do jakości. Chwalenie się wysokimi zamkami dobitnie świadczy o tym, że dachówki muszą być krzywe no bo gdyby były proste to takie zamki niebyłyby potrzebne. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts