Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

internet i tel. - macie? a jak tak to jak?

Recommended Posts

Jest jeszcze alternatywa dla wąskiego grona. Jeśli mieszkasz w pobliżu obiektów kolejowych lub linii kolejowej to jest taka firm TKTelekom. Ma bardzo dobre łącza internetowe (własny DWDM) oraz telefony. Teraz jest super oferta 6,14Mb za 133zł. Tylko kto się buduje obok torów :D

A dostęp GSM to wielka lipa :evil:

Co do sieci komórkowych

Kazda i u kazdego będzie chodziła po GPR-sie (do 65 kb/s) - rzeczywistośc to 20-30 kb

Kolejna rzecz i zasig to EDGE - tu trzeba znaleźć się w zakresie Edga (do 350 kb/s) rzeczywistośc to ok 150-120 kb

Potem to już jest HSDPA - tu to już prędkości są rzędu kilku MB

Szkopuł w tym by znaleźć się wwłasnie w Edgu - bo GPRS jest wszędzie :0

Sebo8877

pomijajac predkosc przy modemach komorkowych ktora i tak powala pozostaje problem limitu transferu

internet radiowy przerabialem 2 razy i juz wiecej nie chce

pozostaje wiec ukochany telecom :x :x :x

To i tak masz dobrze. U mnie kochany telecom stwierdził, że "brak możliwości technicznych". Dla ułatwienia dodam, że kable TPSA mam w linii ogrodzenia w odległości 20 m od domu. Ale możliwości technicznych nie ma :x

a ja zrezygnowałem z usług monopolisty TP i za tą samą cenę którą wydawałem na za duuuży abonament+małe rozmowy- mam w jednej z firm zakładających u nas w mieście internet kablem- telefon za 15zł (40min darmowych) i net za 50zł=65zł i precz z TP :lol:

pomijajac predkosc przy modemach komorkowych ktora i tak powala pozostaje problem limitu transferu

internet radiowy przerabialem 2 razy i juz wiecej nie chce

pozostaje wiec ukochany telecom :x :x :x

To i tak masz dobrze. U mnie kochany telecom stwierdził, że "brak możliwości technicznych". Dla ułatwienia dodam, że kable TPSA mam w linii ogrodzenia w odległości 20 m od domu. Ale możliwości technicznych nie ma :x

w moim dotychczasowym miejscu przez ponad pol roku "kopali" kabel do mnie (tez niby nie bylo mozliwosci technicznych)...

w koncu wzieli sie do roboty i od ogrodzenia do domu polozyli 5m kabla......

pozniej jeszce miesiac lub dwa uzerania sie i neostarda smiga :wink:

a ja zrezygnowałem z usług monopolisty TP i za tą samą cenę którą wydawałem na za duuuży abonament+małe rozmowy- mam w jednej z firm zakładających u nas w mieście internet kablem- telefon za 15zł (40min darmowych) i net za 50zł=65zł i precz z TP :lol:

Multimedia???

Sebo8877

właśnie się dowiedziałem że żeby TPSA założyła mi tel. z neostradą musiałbym dać 35 tyś zł !!!! na doprowadzenie łączy. może macie jakiś inne pomysły na kontakt ze światem?

A nie chcesz troche powalczyć z gmina na terenie ktorej mieszkasz???

Ja na poczatku miałem zwykły modem(to dawne czasy)potem córka zobaczyła reklame z bluconnecta(wolne i porażka totalna)ale wygoda jak ma sie laptopa i tylko tyle.

Po rozmowie z wojtem powiedzial mi ,że półka do neostrady zwana DSLAM kosztuje 30 000 zł.Padlem na kolana ale opłacało sie.Znalazłem 43 chetnych napisałem pismo do tepsy i po 30 dniach miałem neostrade w domku. TPSA omineła wojta i sama założyła tą półke.

pozdrawiam.