vanderbobo 06.02.2007 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 właśnie się dowiedziałem że żeby TPSA założyła mi tel. z neostradą musiałbym dać 35 tyś zł !!!! na doprowadzenie łączy. może macie jakiś inne pomysły na kontakt ze światem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek_wlkp 06.02.2007 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mozesz skorzystać z ofert operatorów komórkowych, kupując modem GSM lub z usług providera oferującego bezprzewodowy dostep do internetu jeśli znajdziesz takiego w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 06.02.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 na pewno w okolicy są firmy które nadaja internet przez fale radiowe tzw: radiówka. zapłacisz tylko koszty na postawienia anteny odbiorczej na dachu ale to są o wiele niższe koszty, o barzdo wiele koszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rusek007 06.02.2007 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Jest jeszcze alternatywa dla wąskiego grona. Jeśli mieszkasz w pobliżu obiektów kolejowych lub linii kolejowej to jest taka firm TKTelekom. Ma bardzo dobre łącza internetowe (własny DWDM) oraz telefony. Teraz jest super oferta 6,14Mb za 133zł. Tylko kto się buduje obok torów A dostęp GSM to wielka lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DaroMan.. 06.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Kupilem bluconnect do laptopa i era domowy jednoczesnie za 49 zl i jest OK:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
partner 06.02.2007 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 u nas TP s.a. też żąda 30 000 tyś. PLN. na dzień dzisiejszy korzystamy z komórek a internet mamy za pośrednictwem modemu komórkowego. nie jest może zbyt szybki ale jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 06.02.2007 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Ponieważ PLUS ma w mojej okolicy najsilniejszy sygnał (mam dom w lesie) więc komurki w Plusie(25PLN za miesiąc abonamentu) i internet przez iPlus (ca. 50PLN za miesiąć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawilon79 06.02.2007 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 pppj mozesz powiedziec z jakimi predkosciami chodzi ci internet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 06.02.2007 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 w plusie też mam i to firmowy internet ale jest to koszmarnie wolny przesył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 06.02.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 W tej chwili mam 115,2Kb/s. Nie jest to oszałamiające ale jak się nie ma co się lubi... Zresztą jak widać da się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryku 06.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Z uwagi na warunki (dom w polu) i niechęć do tpsa mam dostęp do internetu drogą radiową i używam tylko komórki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 06.02.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Mam radiówkę (WiFi) 128 kbit za 29 zł miesięcznie. Telefon miał być VoIP, ale za opóźnienie jest za duże. Dlatego będzie Era Domowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.02.2007 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Co do sieci komórkowych Kazda i u kazdego będzie chodziła po GPR-sie (do 65 kb/s) - rzeczywistośc to 20-30 kb Kolejna rzecz i zasig to EDGE - tu trzeba znaleźć się w zakresie Edga (do 350 kb/s) rzeczywistośc to ok 150-120 kb Potem to już jest HSDPA - tu to już prędkości są rzędu kilku MB Szkopuł w tym by znaleźć się wwłasnie w Edgu - bo GPRS jest wszędzie :0 Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.02.2007 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 pomijajac predkosc przy modemach komorkowych ktora i tak powala pozostaje problem limitu transferu internet radiowy przerabialem 2 razy i juz wiecej nie chce pozostaje wiec ukochany telecom "zycie w wolnym kraju" pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.02.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 pomijajac predkosc przy modemach komorkowych ktora i tak powala pozostaje problem limitu transferu internet radiowy przerabialem 2 razy i juz wiecej nie chce pozostaje wiec ukochany telecom To i tak masz dobrze. U mnie kochany telecom stwierdził, że "brak możliwości technicznych". Dla ułatwienia dodam, że kable TPSA mam w linii ogrodzenia w odległości 20 m od domu. Ale możliwości technicznych nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARECZEK1970 07.02.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 a ja zrezygnowałem z usług monopolisty TP i za tą samą cenę którą wydawałem na za duuuży abonament+małe rozmowy- mam w jednej z firm zakładających u nas w mieście internet kablem- telefon za 15zł (40min darmowych) i net za 50zł=65zł i precz z TP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarzeb 07.02.2007 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 pomijajac predkosc przy modemach komorkowych ktora i tak powala pozostaje problem limitu transferu internet radiowy przerabialem 2 razy i juz wiecej nie chce pozostaje wiec ukochany telecom To i tak masz dobrze. U mnie kochany telecom stwierdził, że "brak możliwości technicznych". Dla ułatwienia dodam, że kable TPSA mam w linii ogrodzenia w odległości 20 m od domu. Ale możliwości technicznych nie ma w moim dotychczasowym miejscu przez ponad pol roku "kopali" kabel do mnie (tez niby nie bylo mozliwosci technicznych)... w koncu wzieli sie do roboty i od ogrodzenia do domu polozyli 5m kabla...... pozniej jeszce miesiac lub dwa uzerania sie i neostarda smiga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 07.02.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 a ja zrezygnowałem z usług monopolisty TP i za tą samą cenę którą wydawałem na za duuuży abonament+małe rozmowy- mam w jednej z firm zakładających u nas w mieście internet kablem- telefon za 15zł (40min darmowych) i net za 50zł=65zł i precz z TP Multimedia??? Sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 07.02.2007 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Z ideii int po GPRS od roku średnio prędkość 5k a max to było 18k (deklarowane srednie40/ max 50 to bajki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 08.02.2007 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 właśnie się dowiedziałem że żeby TPSA założyła mi tel. z neostradą musiałbym dać 35 tyś zł !!!! na doprowadzenie łączy. może macie jakiś inne pomysły na kontakt ze światem? A nie chcesz troche powalczyć z gmina na terenie ktorej mieszkasz??? Ja na poczatku miałem zwykły modem(to dawne czasy)potem córka zobaczyła reklame z bluconnecta(wolne i porażka totalna)ale wygoda jak ma sie laptopa i tylko tyle. Po rozmowie z wojtem powiedzial mi ,że półka do neostrady zwana DSLAM kosztuje 30 000 zł.Padlem na kolana ale opłacało sie.Znalazłem 43 chetnych napisałem pismo do tepsy i po 30 dniach miałem neostrade w domku. TPSA omineła wojta i sama założyła tą półke. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts