Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS126 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

Witamy!

U nas plany się trochę zmieniły i też przyśpieszamy. Może nie na święta ale na ferie, chociaż niektórzy mówią ,że budynek powinien przezimować w stanie surowym.Ale z drugiej strony są finanse (np. koszty kredytu) i to one do nas lepiej przemiawiają ,niż zagrożenie drobnych pęknięć na świeżych tynkach (chociaż niekoniecznie to musi wystąpić) My okna w kuchni nie przesuwaliśmy chociaż był taki pomysł, kuchnię robimy prawię otwartą więc będzie światło z dużych okien z wykusza. Robicie sobie strych??? - jak nie to koniecznie zróbcie koszt tylko desek , a tam miejsce bedzie naprawdę dużo na duperelki. Wczoraj nam gość wymierzał otwory okienne, wszystkie prawie jak w projekcie tylko jak wspominałem zmiana w wykuszu.

Pozdrawiamy

lubliniacy

• Odpowiedzi 347
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

Ten pomysł na stryszek rewelacja. Tez będziemy robić. Jeśli chodzi o "zimowanie" budynku, to już teraz bardzo rzadko sie spotyka. Ja mieszkam na terenie, gdzie występują szkody górnicze a wokół mnie nikt dłużej nie budował, niż 8-10 miesięcy. I nikt sie nie skarży na pęknięcia. Oczywiście na naszym terenie mamy inne fundamenty (to są podstawowe wymogi na terenie zagrożonym tąpnięciami). Może nauczę się niedługo wklejać zdjęcia to się będę chwalić. Oczywiście czekam też na wasze foto. Jaki macie kolor dachówek i okien? I jaką będziecie zakładać bramę garażową? Pozdrawiam Was serdecznie :D Dorota.

Wow :o Jak to zrobiłeś? Musisz mi podpowiedzieć jak mam wklejac zdjęcia. Czy Wasz domek to lustrzane odbicie? U mnie nie bedzie trzech schodków przed wejściem tylko jeden, niestety musieliśmy tak własnie zmienić projekt, bo w stosunku do ulicy, która przebiegała przed moim domem byłoby za wysoko i z okna w kuchni widziałabym tylko czubki głów ludzi idących chodnikiem. Tylko jedno zdjecie a jakie emocje :oops: Dorota.

hehehe, nawet nie wiesz co bym oddała żeby sie w tym cemencie paplać :D

Zatrzymaliśmy sie na fundamencie, jak dostaniemy kredyt to ruszamy dalej :)

Chętnie bym coś wkleiła ale obawiam sie że też nie wiem jak, może "mój majsterkowicz" będzie wiedział ;)

PS. Zdjęcia Pawła są rewelacyjne :p

Aga

• 2 weeks później...

Witam Wszystkich,

Sorry , my tez trochę urlopowaliśmy, ale budowa powoli szła (chociaż dzisiaj mieli przyjść dekarze do montażu dachówek, ale poinformowali nas ,że dopiero mogą przyjść za tydzień, no cóż za późno , aby ich zmieniać, a miałbym taką ochotę :evil: ) Mam już aparat to postaram się wkleić nowe zdjęcia. Z niecierpliwością czekam na Wasze zdjęcia. Poniżej napiszę jak ja wkleiłem.

Na początku wybierzcie sobie portal ,który pozwala na umieszczanie zdjęć w katalogach sieciowych (ja wybrałem http://www.superfoto.pl) Przede wszystkim prosty. Umieście tam zdjęcia (możecie przy okazji umieścić inne zdjęcia np. z wakacji i przesłać im do realiazcji - mają konkurenycjne ceny, oczywiście pamiętajcie ,że zdjęcia są widoczne dla innych jeśli na to wyrazicie zgodę.Jak już będzięcie mieli te zdjęcia w jakimś portalu to dajcie znać to, bo ja muszę sobie przypomnieć jak to było.

Pozdrawiam

Witam,

Dorota ,ale jesteś niecierpliwa ,wgranie do albumu to połowa sukcesu nastepnie musisz zrobic następujace kroki:

- wejdż na zdjęcie w Twoim albumie w portalu internetowym (ja mam superfoto.pl)

- prawym przyciskiem myszy klikając na zdięciu wyświetli Ci się ikonka, gdzie będzie m.in. Adres URL (u mnie np. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/7/9/9/26006978_d.jpg), zaznaczasz adres i Kopiujesz

-przechodzisz do postu w forum muratora

-szukasz żółtej ikonki z nazwą IMG (tuż nad oknem w którym wpisujemy treść wiadomości)

-klikasz na ikonkę pojawi Ci się:

-następnie wklejasz wcześniej skopiowany przez Ciebie adres url, czyli masz już taki zapis: http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/g/7/9/9/26006978_d.jpg

-na końcu jeszcze raz klikasz na ikonkę IMG pojawia się

mam nadzieję ,że mozna cos z tego zrozumieć

Gotowe - Powodzenia-

Aga&Piotr

-ja mialem około 70 szt. 2,5-3 metrowych stempli (im wiecej Wam założą tym bezpieczniej)

Wita Was niecierpliwa Dorota :wink:

Coś kombinuje z tymi zdjeciami i mozliwe że mi sie uda coś wkleić. Nie spocznę dopóki tego nie rozgryzę. Dzięki Paweł za instrukcje, u mnie jednak trochę inaczej to idzie z tym adresem. Do Agi: nie wiem co z tym GG numer mam taki jak podałam. A jeśli chodzi o stemple ,to nie wiem ile ich było. Zapytam fachowców.Pozdrawiam budujacych nasz domek :lol: Trzebaby mu wymyślić jakies imię, no nie? Pa.