agapiotr 27.02.2008 13:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzieki Dorotko my nie może sie zdecydować jakie tynki...raz takie raz takie...ech, a kto je zrobi? oto jest pytanie...a powiedz ile płaciliście za metr gipsowego? i czy z materiałem czy sami organizowaliście? Basiu jeszcze nie wiem ile wyjdzie za hydraulike, mamy jednego który bierze 150zł od punktu, cokolwiek to oznacza Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 27.02.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Cześć Aga ja ci nie napiszę ile mnie kosztował metr tynku, bo ja nie mam pojęcia, nas na koniec rozlicza szwagier, mówi ile mamy mu przelać za ileś tam robót i koniec. Dzisiaj zamontowali mi kabinę parową, jest SUPER. Wogóle jak wchodze do łazienki to mogłabym tam siedzieć cały dzień Jest tak ciepluto od tego ogrzewania podłogowego i kolor kafli tez sprawia uczucie ciepła. Może dzisiaj wkleje jeszcze zdjecia, ale to troszkę pózniej, bo teraz nie mam zabardzo czasu Basia, gdzie zdjęcia zdjętego humusu????? pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 27.02.2008 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Oczywiście nie zdązyli do soboty,Ma być do tej,zobaczymyWklejaj zdjęcia bo nie mogę już wytrzymaćAga ty też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.02.2008 17:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 kurczaki, ja to nie mam za bardzo co wklejać, bo ciągle dłubiemy przy elektryce.. Ale za to Dorota..fiu fiu.... Czekam z niecierpliwością Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 28.02.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Obiecane zdjęcia ( oczywiście jeszcze wszystko nie skończone)http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/4/7/1/32240422_d.jpghttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/1/8/1/32240395_d.jpghttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/2/0/2/32240424_d.jpghttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/4/6/1/32240425_d.jpgjeszcze wanna, kibelki i zlewy i wchodzi parkieciarz...Pozniej juz tylko przeprowadzka.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 28.02.2008 21:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Ulala no pięknie!!! To parowe cudo wygląda wyśmienicie Glazurka bardzo ładnie sie prezentuje, no no podoba mi sie to Cholercia Dorota Ty już prawie w nowym domku!! Super!!!! Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 28.02.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Hej.Wszystko takie piękne że aż się boję zapytać ile to kosztowało.Dorota ZDRADZISZ Tą TAJEMNICE,JAK TO NIE PROBLEM.My w sobotę kopiemy studnię,a w środę wyznaczamy teren i zaczynamyhurrraaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 03.03.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Witam Ciężko mi policzyć teraz wszystko razem, bo faktur i fakturek jest mnóstwo na wszystko Kleje, fugi, ciągle coś dochodzi. wstępnie najdrożej mi wyszła dolna łazienka (glazura), bo coś około 2 tyś zl. Górna coś 2,6 tyś. Kabine kupiłam juz chyba w pażdzierniku na wyprzedaży, normalna cena 11 tyś, a mi udalo się kupić za 5 tyś. Wanna coś około 3,5 tyś. I to sa ceny, które ja mniej wiecej znam,( bo sama kupowałam) jesli chodzi o tynki, czy robociznę, to dopiero podliczenie będę miała wszytkiego gdzieś za 2 tyg. I wtedy SZOK będzie okrutny Oczywiście kibelki, baterie, zlewy już zamówione, ale cena ostateczna przy dodatkowym upuście będzie znana jutro. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 03.03.2008 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hej:) O matko, Dorotko strach sie bać, lepiej nie patrz na te rachunki Elektryke prawie skończyliśmy, dziś zaczeliśmy hydraulike i co sie okazało wszystkie plany co do górnej łazienki trafił szlag teraz dumam od początku.. Zastanawiamy sie czy nie zapomniałam o jakimś gniazdku albo światełku..pewnie wyjdzie jak już zamieszkamy, macie jakieś pomysły/podpowiedzi?? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 04.03.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Cześć Aga, dlaczego nie mozesz zrobic hydrauliki jak chcesz? u mnie nic takiego sie nie działo, pociagneli mi rury gdzie chciałam....Chyba, że pózniej się okaże, że coś nie tak będzie... tfu, tfu, przez lewe ramię. Jeśli chodzi o gniazdka, wszystko obfotografuj, u mnie niby zrobiłam wszędzie zdjęcia, ale wydaje mi się, że gdzieś mi brakuje dwóch gniazdek, tynkarze zakleili Jeżeli w łazienkach będziesz miała drabinkę z grzałką to nie zapomnij o gniazdkach przy niej, jeśli wanna, czy kabina z hydromasażem, to też pamiętaj o prądzie. Jak halogenki w łazience, to też dłuższe kable, u mnie musieli dorabiać, bo sobie jednak wymysliłam 4 na górze i jeden na dole A tak wogóle, to o wszystkim musisz pamietać i ciągle coś poprawiać Zamówiliśmy kibelki, to przywieżli nam z kompaktem, czyli ze spłuczką, oczywiście policzyli za wszystko, trzeba bylo oddac i zamawiać od początku... wanna miała byćładnie obudowana, a tu chyba będe musuiała tylko założyć biały fartuch, bo nie bedzie dostępu do silnika i cała kompozycję z glazury szlag trafił DUżO WYTRWAŁOśCI. Pa. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 06.03.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 To znowu ja Parę zdjęć z wczoraj umywalka na dole, do szafki pod zlewem mam jeszcze słupek, ale narazie jeszcze stoi w garażu http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/6/4/7/32368737_d.jpg kibelki mam takie same w dolnej i górnej łazience z ROCA http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/1/4/9/32368724_d.jpg powolutku robi sie parkiet http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/o/2/6/8/32368714_d.jpg To narazie tyle. Pa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 06.03.2008 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Wow, jakie fotki!!! no superowo Dorotko zrób więcej zdjęć tej dolnej łazienki a czy tam będzie prysznic? i czy wymiary pozostały zgodne z projektem? Nam hydraulik proponuje umywalke narożną ze względu na miejsce Kolejność jak u Ciebie czyli najpierw umywalka, za nią kibelek a na końcu w rożku prysznic. Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 06.03.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Cześć. Łazienka na dole taka jak w projekcie. Za kibelkiem w rogu bedzie słupek-szafka, a w prawym rogu pralka. Prysznic na dole jest nam niepotrzebny i zlikwidowaliśmy go. Reszta zdjęć w sobotę, bo nie moge narazie wchodzić do domu, bo robi się parkiet na dole.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 06.03.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witajcie u mnie fundamenty,hurraNiewiem czy ja nie mam wyobraźni czy jak,wogóle nie wiem gdzie co w tych łazienkach na której ścianie stoi,może to przyjdzie z czasem.piękne fotki .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 07.03.2008 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Cześć, Basiu gratuluje!! fajnie że budowa ruszyła Ja wreszcie obmyśliłam ustawienie w górnej łaziece, zaraz wrzuce w programink i zobacze co z tego wyszło, myśle też nad kuchnią, w pierwszym projekcie jest w kształcie L i chyba tak zostawimy,ale jeszcze nad nią posiedze, Dorotka a jakie Ty masz ustawienie? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pandarecki 22.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Witam, Projekt wybrany, będziemy kolejnymi mieszkańcami aps 126 i jak wszystko pójdzie dobrze to budowa ruszy w marcu 2009. Przy okazji pozdrawiam Agę i Piotra i raz jeszcze dziękuję za prezentacje Waszego domku Stawiamy "kanadyjczyka" i zdecydowaliśmy że zrezygnujemy z garażu. Patrząc na bryłę domu na stronie archi-projekt myślę że domek bez przyklejonego garażu też się obroni swoim kształtem, ale chciałbym jakoś tak technicznie na to zerknąć. I tu prośba, czy macie może ksero projektu w formie elektronicznej do przesłania na @ ? Dla nas nieuniknione jest robienie projektu od "nowa" pod technologię drewnianą. Archi-projekt nie mają takiej wersji a nic innego tak ciekawego dla nas nie znaleźliśmy w tej technologii więc musimy robić nowy projekt. Czy mogę liczyć na czyjąś pomoc w temacie dokumentacji ? pozdrawiam Dariusz&Marta ps. świetny pomysł z tym tematem, dobra wymiana doświadczeń i pomysłów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 29.03.2008 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Cześć Darek i Marta, ciesze się że mogliśmy pomóc a czy oglądaliście projekt Granat http://www.krajobrazy.com.pl/projekty_domow/granat/ ten był u nas na 2 miejscu, też sympatyczny A co u reszty budowniczych? nikt sie nie odzywa hmm Ps. Od poniedziałku zaczynamy tynki Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 02.04.2008 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No Kochani tynkujemy pełną gębą Dziesiejsza wizyta na budowie była baardzo owocna! domek sie zabielił Z tego wszystkiego zapomnieliśmy aparatu,ale kilka zdjęć zrobionych telefonem wrzuciliśmy do galerii Darku, dzięki za przypomnienie, upomne mężusia Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 09.04.2008 15:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Moi Drodzy tynkowanie zakończone Jutro sprawdzenie, rozliczenie i nowe fotki Ps. czy tu już nikt nie zagląda? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 15.04.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ja ciągle śledzę tylko nie mam czasu pisać.duzzzzzzzo rzeczy nam się zbiegło i dobrych i bardzo przykrych ,wiec nie mogę pisać.Ale u nas juz strop leją.dołoże zdjęcia jak się pozbieram. ale jak tam u was i co z Dorotą???pozdrawiam i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts