Domil2 14.11.2007 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A gdzie Basia????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 14.11.2007 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Cześć dziewczyny uuu Dorotko, jakie zaawansowane roboty drzwi są bardzo ładne ja też chce już być na takim etapie W piątek z samego rana zaczynamy więźbe ostatnie dni spędzone były w różnistych składach dachowych , skaranie...mniej więcej jesteśmy zdecydowani, ale wątpliwości pozostają... A zdjęcia musi wkleić małż, bo ja sierota nie umiem ale namówić go... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Witajcie Więźba przyjechała, cieśle rzeźbią no nareszcie !! Jest tylko jeden problem...niby wszystko w spr. dachu było obgadane i prawie kupione a tu o zaczęliśmy się nagle zastanawiać nad dachówką.. Coś ta blacha sie nam nie podoba, opinie nie najlepsze...ech Tyle że zmieniliśmy nieco rozmiar krokwy z 8x18 na 8x16 i nie wiem (podobno jest ok) czy teraz utrzyma ciężar dachówki Ale sie namieszało....co tu robić? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 17.11.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Cześć Aga Dawno cię nie było. No i się zaczynają dylematy... Wchodzisz w strefę tabletek uspokajających Zartuję oczywiście. Na tabletki masz jeszczę trochę czasu. Myślę, że dachówka jest dużo lepsza od blachy, ale niestety koszt też dużo większy. my zdecydowaliśmy się na dachówkę ceramiczną, bo to napewno materiał cieplejszy, ładniejszy itd. Ale Ci pomogłam.... Ja za to martwię się, że mi tynki nie zdążą wyschnąć, szukam nagrzewnicy i dzisiaj wogole jakas jestem załamana całą tą sytuacją. Wstawiliśmy tarnavę (tak prowizorycznie)ale takie grzanie to do d...y. Gdybym miała już kaloryfery, to napewno byłoby inaczej. Ale przez ten gaz (zagubione dokumenty) wszystko się pochrzaniło Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 17.11.2007 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Oj Dorotko, jak tak dalej pójdzie to się wykończymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 17.11.2007 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Cześć Wam. Jak się wykończyć, to we własnym domu i na własnej (nowej) wycieraczce hi hi hi. Jakoś damy radę, kurcze inni sobie dali, to my też nie będziemy gorsi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WUJO1976 20.11.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2007 Witajcie, Dorota ja ogrzewam zwykłym piecykiem "kozą",którego rura doprowadzona jest do kanału od kominka, u mnie to narazie zdaje egzamin (dzisiaj mam 21 stopni) . Rozpal najlepiej węglem ,a potem wystarczy zwykłe drewno. Ja tez nie mam jeszcze piecyka gazowego bo mam wielki problem z prądem, dokumenty od 1,5 miesiąca nabierają mocy prawnej "KUR.. MAĆ" Agnieszka, tylko dachówka ceramiczna jak to jest możliwe, ale jak będzie blacha to też nie będzie źle (tylko pamiętaj dobra blacha, nie jakieś tam wynalazki)Pozdrawiam wszystkich Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 21.11.2007 07:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witajcie Jak tam osuszanie Dorotko?? Paweł, dzięki za rade, właśnie czekamy na kosztorysz ceramiki i cementu, oczywiście wolimy ceramikę ale jak to wyjdzie cenowo... A powiedz czy cementowej np braasa nie brać pod uwagę?? Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WUJO1976 21.11.2007 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Agnieszka, według mnie różnica w cenie między dachówką cementową a ceramiczną nie jest juz tak duża jak miedzy dachówką a blachą , dlatego tutaj już zdecydowanie wybrałbym ceramiczną, gdyż lepiej prezentuje się i zachowuje na dachu , szczególnie wersja z powłoką angobowaną (chyba tak to się pisze). Cementową mam teraz na bloku w którym mieszkam , po 8 latach użytkowania nie wyglada najlepiej (zzieleniała naprzykład) , ale może coś się zmieniło przez ten okres czasu.Ja wybrałbym ceramiczną. Oczywiście jest to moja prywtna opinia. Natomiast jak wybierzesz dobrą blachę z głębszymi przetłoczeniami i jakimś tam połyskiem też będzie wyglądała bardzo dobrze. U nas na Lubelszczyźnie gdzieś około 80 % dachów wykonane jest z blachodachówek , dlatego nazywa się często "Blacholandią" .Blacha to przede wszystkim niższa cena zarówno blachy,robocizny i więźby przy w sumie dobrym wyglądzie i i jakości. Wybór należy do Ciebie i zależy przede wszystkim od finansów a na szczęście bez aż tak dużej szkody na jakości użytkowania.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 22.11.2007 19:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Mam dwie wiadomości jedna dobra druga gorsza...od której zacząć? Od dobrej oczywiście więc...więźba gotowa!! zostało jeszcze coś do dokończenia nad garażem ale to już nie istotne Ta gorsza..mamy wyceny dachówek...szczerze mówiąc oko mi troche zbielało nie tego się spodziewałam, no w każdym razie, między ceramiczną a cementową jest jakieś od 5 do 7 tyś różnicy..dla nas to dużo No i teraz to już nie wiem trzeba chyba wybrać między cementem a blachą Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 22.11.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Cześć Osuszanie trwa. Dobrze, że chociaz dwa dni przyświecało slonce. Aga, ja chcieć twoje zdjęcia pogoń chłopa, niech się trochę pochwali Aga, ale masz problem z tym pokryciem. Nie znam się, ale zeby wam teraz te krokwie wytrzymały ciężar cementowej dachówki. Może wam podpowiedzą dekarze, co zrobić . Myślę jednak, ze dachówka będzie lepsza od blachy. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 22.11.2007 22:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2007 Dorotko, specjalnie dla Ciebie http://images32.fotosik.pl/53/ea81cccfdef0fc9f.jpg http://images29.fotosik.pl/117/abfa0fdbca2fb5df.jpg http://images31.fotosik.pl/53/534d95aa1923a32b.jpg Inwestory http://images29.fotosik.pl/117/180b8fa120295a33.jpg http://images24.fotosik.pl/117/d424b77a3028f82a.jpg Na koniec widok z balkonu... http://images26.fotosik.pl/116/cefe8da7b6da8517.jpg Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 23.11.2007 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Łoooooo matko, ale SUPER Nie moge sie nadziwić jak wam szybko popszlo to robienie więzby. Dobrze, że nie zaprzestaliscie robót, tylko ciągniecie dalej. Jak pogoda dopisze, to bedzie przed swietami stan surowy zamkniety Podziekuj swojemu mężowi, spisał się na MEDAL. Cieszę się razem z wami Pasujecie idealnie do swojego domku Pozdrwiam was serdecznie i WYTRWAJCIE, bo naprawde warto. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 23.11.2007 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2007 Cieszę sie że zdjęcia Ci się podobają ja ze szczęścia pozbierać sie nie moge Jak miło że pasujemy do domku aaaaa zapomniałabym, decyzja podjęta, będzie dachówka roben plus kolor miedziany, żeby zmniejszyć koszt być może nie będziemy zamawiać końcowej lewej/prawej obrobimy blachą ale to się jutro zobaczy, dostaliśmy bardzo dobrą wycene. uff jaka ulga, już mnie głowa boli od myslenia na temat dachu Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 25.11.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Cześć Aga!!!! Widzę, ze sie inni nie odzywają a tak właściwie, to piszę do Ciebie. Aga na tym zdjeciu, gdzie stoisz i sie opierasz o belke przy schodach, która podtrzymuje dach. W projekcie ona wychodzi w scianie i teraz mi wokół niej pęka ściana, bo belka pracuje (projektant schrzanił). Będę musiała dać na tą ścianę płytę regipsową, bo się tego nie da inaczej zrobić, bo ponoć będzie dalej pękać Może cos wymyślicie już teraz coś, żebyście nie mieli takiej buby , jak ja. Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 25.11.2007 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Cześć Dorotko, O dżizas!! Dobrze że nas uprzedziłaś, niech Piotrek duma co z tym fantem zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 25.11.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Cześć.Maszyna do osuszania tynków (odrzutowiec), ale daje czaduhttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/n/3/5/5/29212893_d.jpgdokończona elewacja z przodu i daszek nad wiatrołapemhttp://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/n/5/0/9/29212859_d.jpgpozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 26.11.2007 23:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 uuuu ale odrzutowiec elewacja i daszek wygladają superowo! piękna robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 27.11.2007 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Dorotko, mam pytanie, czy kupując dachówkę zakupiłaś też takie grzebienie przeciw wróblom ?? i takie dachówki wentylacyjne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 29.11.2007 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Cała szczęśliwa informuję iż dachówka została zakupiona!! Uff, koniec dylematu Hmm, mam wrażenie że rozmawiam sama ze sobą Gdzie jesteście?? Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts