Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt APS126 pracownia ARCHI-PROJEKT

Recommended Posts

• Odpowiedzi 347
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam.

No i powiększylo nam sie grono budujacych najfajniejszy domek na świecie :lol: :lol: :lol:

Widzę, że ktos buduje niedaleko mojej miejscowości, do Wrocławia mam 70 km. To wcale niedaleko porównując odległość do Agi i Pawła.

Aga, ja już mogę wejść do mojej łazienki i do kuchni. Wiesz jakie to fajne uczucie jak stoją już ścianki działowe. Elektryk jednak bedzie dopiero w przyszłym tygodniu. :-?

Pozdrawiam Dorota. Basia pisz na bieżąco i wklejaj zdjęcia.

Witaj Basia.

Na jakim etapie jesteście? Juz coś robicie, czy tylko narazie załatwiacie formalności związane z budową? Budujecie się we Wrocławiu, czy gdzieś w okolicach? Jeśli chodzi o Twój domek to: będziesz miała lustrane odbicie a takie buduje Paweł, to jego zdjęcia bardziej bedą dla ciebie czytelne ( niby ten sam dom, ale jednak inaczej sie wchodzi, z innej strony jest łazienka itp.).

Łazienke na górze bedziecie łaczyć z WC, ja też tak mam i uważam, że to było trafne rozwiązanie. Schody szersze ( ja niestety mam takie jak w projekcie).Wejście do kotłowni mam z domu, ale drzwi do kuchni mam zamurowane. Teraz jak mam ścianki działowe to widze jak wygladają pomieszczenia i bardzo mi się wszystko podoba :D. Na koniec zdjęcie mojego domku zrobione wczoraj

http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/3/9/7/26885374_d.jpg

Pozdrawiam. Dorota.[/img]

Bardzo łdny domek.My mamy działkę w Chrząstawie.To jest niedaleko Jelcza.A jakie macie schody,bo mój mąż ma ochotę na betonowe.?My jeszcze nie robimy tej jaskółki na klatce schodowej.Do kuchni też n ie będzie wejścia z holu.My teraz czekamy na pozwolenie,a potem będziemy załatwiać kredyt,O ZGROZO...pOZDRAWIAM i czekam na nowe fotki.

Kurde dziewczyny co Wy z tym zamurowywaniem wejścia do kuchni :roll:

Chyba musze poważnie sie nad tym zastanowić :lol:

Ten pomył z drzwiami do kotłowni jest całkiem do rzeczy, ale chyba zostane przy tym tradycyjnym, bo mam zamiar w niej urządzić małą pralnio-suszarnie 8)

Ach,u nas będą raczej murowane schody, taki jest zamiar a co będzie to ja nie wiem :roll:

Dorotko piękny "okaz" na zdjęciu,hihi 8)

A Ty Basiu nic sie nie martw o kredyt, my też wzieliśmy i nie było aż tak strasznie ;)

No dobrze, zagłębie sie jeszcze odrobinkę w lekturze"fundamentowej" i

zmykam spać, kolorowych wszystkim :wink:

WItam.Ja też idę już spać,ale chciałam jeszcze tylko zapytac ,jakie ogrzewanie zamierzacie mieć.Bo czy ta suszarnia sie sprawdzi w miejscu gdzie bedzie stał piec?A zapytam jeszcze gdzie brałaś kredyt.Pozdrawiam i dobranoc....Myśle że nasz projekt wsród projektów aps to prawdziwy PREZES.PRZEMYŚLCIE TĘ NAZWĘ...

Jesteśmy zdecydowani na ogrzewanie gazowe,w związku z tym na moje oko wszystko będzie ok,te piece wyglądają dość "estetycznie", mam zamiar dołożyć dodatkowy grzejnik w kotłowni i niech sie pranko suszy :D

Co do kredytu, wzieliśmy w millenium, niestety złotówki, franka niechcieli dać :cry:

Basiu wymyśliłaś świetną nazwę...hehe prezes,a to dobre, ciekawe co na to Dorotka i Paweł 8)

Jeszcze raz kolorowych :D

Cześć.

Mój "Prezes" ja na niego przystało juz jest ubrany w cieplutkie ubranko. Kurcze nie moge sie zdecydować na kolor elewacji. Jak juz jest Prezesem, to niech wygląda poważnie i z klasą, no nie? Będe szukac dalej. U mnie kotłownia tak jak w projekcie (pewno tam będzie schowek na różne rzeczy) i muszę mieć wejście z domu. Te zamurowane drzwi w kuchni są super. Kuchnia nie jest duża i brak piwnicy, to wszystko przemawia za zagospodarowaniem tej sciany, gdzie były drzwi. Jak mówiłam wcześniej na tej ścianie bedę miała kuchenkę i okap, dlatego mam w nią wpuszczony dodatkowy przewód wentylacyjny. Połaczona łazienka z WC nagórze jest też OK, ma inny kształt, niż wszystkie łazienki. Prezes jest poprostu oryginalny i tyle :lol:

Pozdrawiam. Dorota.

Witajcie.

Widzę że nazwa się podoba.To się bardzo cieszę .

Dorota a czy możesz wkleić fotkę łazienki,bo jestem ciekawa jak ona wygląda po połączeniu.

A taka mi się marzy kuchnia.Co sądzicie.???

http://picasaweb.google.pl/basiamyc/Foto/photo?authkey=tp5dCBQUtro#5107451653565305106

Witam.

Basiu ciężko będzie zrobić zdjecie całej łazienki, bo ciężko jest sie w niej ustawić żeby ją cała objąć.Jutro spróbuję, może mi sie uda.

Co do kuchni , ja już mam zamówioną. fronty prawie identyczne jak na twoim zdjeciu (faktura), tylko ,że ciemniejsze. Jeśli chodzi o sprzęt (fronty kuchenek, okap) mam inny gust, bo u mnie będa w stylu retro (ciemne, miedzaine fronty). Ja jakoś "nie trawię" tych wypolerowanych metali. Ale mój mąż też nie lubi, więc sie zgrywamy w tym temacie. Bardzo mi sie podoba lampa wisząca (mam podobną).

Jak sie nie mylę masz syna Macieja (widziałam na fotografiach). Mój syn ma tak samo na imię :lol: :lol: :lol:

Pozdrawiam. Dorota.

Dortota.

Jeżeli chodzi o nasz gust to również jak najbardziej retro.Bardziej chodzilo mi o o pokazanie tego barku co oddziela salon.A mebelki też dużo ciemniejsze nam się podobają.

Czekam na fotki.

Tak syn to Macius a córka Juleczka.

A zapytam jeszcze.czy salon nie jest zbyt mały.???

Czy mogę jeszcze zapytać ile was kosztował stan surowy zamknięty.Dziękuję.

Hej :)

Widze że moja kuchnia będzie odstawała od waszych, my raczej preferujemy styl nowoczesny :roll: jeśli chodzi o wystój to rónież mamy bardzo podobny gust, obejdzie się bez walki 8)

Jestem ciekawa tej górnej łazienki, też rozważałam połączenie, ale jakoś staneło na niczym, nie moge sie zdecydować :roll: hmm

W temacie dzieci...przyznaje że też obejrzałam galerie Basi :oops:

Tak czy siak gratuluje :D

My póki co nie dorobiliśmy się takich "skarbów" :wink:

Pozdrawiam

Aga :)

Witam.

NOOO widzę, że nasz Prezes bedzie i w stylu retro i w nowoczesnym :D

Bardzo dobrze, bedziemy mieli co pooglądać, napewno nie bedzie nudno.

U mnie dzisiaj nakładają przecierkę (chyba tak sie to nazywa) na styropian. Wieczorem wkleję zdjęcia, już nie bedzie taki śmieszny, biały i puchaty :) .

Basiu, jesli chodzi o barek w kuchni myślałam o tym,( salon wydaje sie wiekszy), ale cóż zycie jest taki a nie inne. Nie dość, że nie bedę miała barku, to jeszcze między kuchnia a salonem będą drzwi rozsuwane, chowane w scianie. Niestety u nas się duzo gotuje i je. Lubimy bigosy, gołabki, rybki smażone a po jednym takim "zabiegu" niestety firaneczki w salonie nie pachną już świeżością. Dla nas salon jest OK, gdybyśmy chcieli wiekszy napewno wybralibyśmy inny projekt. My lubimy przytulne i ciepłe miejsca i myślę, ze tak będzie. Jesli chodzi o stan surowy zamknięty, to około 200 tyś. (zaczeliśmy budowac wtedy, kiedy wszystkie materiały miały najwyższą cenę). Ale nie jest żle w moim miescie taka cenę mają mieszkania około 50 m2. Dorota. :D

Ojej 200tyś? sporo :roll:

Hmm 50m mieszkania powiadasz? w Warszawie to już kawalerke ciężko kupić w tej cenie....... :-?

Ceny powariowały, no ale nie ma tego złego, w końcu to one skłoniły nas do podjęcia decyzji w sprawie PREZESA :lol: Z czego się bardzo cieszymy :D

Z tym barkiem....ach, zawsze był moim marzeniem, ale u nas rónież drzwi rozsuwane :)

Aga :)

Witajcie.

Ja chyba nie mam takiego zmysłu,nie umiem sobie wyobrazić jak to bedzie z tymi drzwiami przesuwanymi,ale mam nadzieje że bedziemy na tym forum długo razem i będziemy wklejać fotki.

Dowiedziałam się od męża że nasz dom będzie trochę większy ,ponieważ ściany będą dłuższezkażdej strony po jakieś 60cm.

A co kładziecie na dach,bo my chyba dachówkę celtycką Lumino.Interesują mnie jeszce schody.Mi sie najbardziej podobają drewniane.A wy jakie bedziecie mieć???

Proszę o zdjęcia :lol:

Witam.

Dzisiaj mam wolna niedzielę, wiec się wybieram na osiedle domków jednorodzinnych podpatrzeć kolory elewacji. Co do schodów, u mnie będą betonowe okładane drewnem. Całe drewniane odpadają, bo po jakimś czasie okropnie skrzypią. Ogrzewanie będę miała podłogowe tylko tam, gdzie będą kafle (łazienki , kuchnia, kotłownia) reszta- parkiet dębowy. Taki mam teraz w domu i bardzo sie sprawdził, więc nie kombinuję. Dachówke widziałaś na zdje ciach (brazowa angoba) bez połysku( dla mnie bardzo ważne).

Ciekawe co porabia Paweł?

Paweeeeł, odezwij się!!! :lol:

Dorota.

Witam wszystkich. Widzę, że przybywa miłośników APS126. Jesteśmy jednymi z nich. Nasz dom jest już w stanie surowym zamkniętym. Jest to domek prosty w budowie, więc nie mieliśmy większych trudności w czasie jego powstawania. Dokonaliśmy niewielkich zmian w projekcie: zrobiliśmy okno w łazience na dole; zlikwidowaliśmy garderoby na górze, na rzecz pokoi. A tutaj zamieszczam parę zdjęć. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to służymy radą ;)

http://img208.imageshack.us/img208/3605/domek2lh3.th.jpg

http://img401.imageshack.us/img401/9150/domekii4.th.jpg

http://img442.imageshack.us/img442/4218/domek3zu2.th.jpg

http://img249.imageshack.us/img249/4773/domek4vn2.th.jpg