agapiotr 06.09.2007 02:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Och, witamy nowych budowniczych Ciesze sie że ktoś dopiero zaczyna, jak my zresztą bo Dorotka i Paweł mają już zaawansowane stany Pozdrawiamy Aga&Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 06.09.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witam. No i powiększylo nam sie grono budujacych najfajniejszy domek na świecie Widzę, że ktos buduje niedaleko mojej miejscowości, do Wrocławia mam 70 km. To wcale niedaleko porównując odległość do Agi i Pawła. Aga, ja już mogę wejść do mojej łazienki i do kuchni. Wiesz jakie to fajne uczucie jak stoją już ścianki działowe. Elektryk jednak bedzie dopiero w przyszłym tygodniu. Pozdrawiam Dorota. Basia pisz na bieżąco i wklejaj zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 06.09.2007 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Oczywiście jak tylko będę miała co wkleić to z przyjemnością to zrobie.A co sądzicie o tych zmianach które chcemy zrobić???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 06.09.2007 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Witaj Basia. Na jakim etapie jesteście? Juz coś robicie, czy tylko narazie załatwiacie formalności związane z budową? Budujecie się we Wrocławiu, czy gdzieś w okolicach? Jeśli chodzi o Twój domek to: będziesz miała lustrane odbicie a takie buduje Paweł, to jego zdjęcia bardziej bedą dla ciebie czytelne ( niby ten sam dom, ale jednak inaczej sie wchodzi, z innej strony jest łazienka itp.). Łazienke na górze bedziecie łaczyć z WC, ja też tak mam i uważam, że to było trafne rozwiązanie. Schody szersze ( ja niestety mam takie jak w projekcie).Wejście do kotłowni mam z domu, ale drzwi do kuchni mam zamurowane. Teraz jak mam ścianki działowe to widze jak wygladają pomieszczenia i bardzo mi się wszystko podoba . Na koniec zdjęcie mojego domku zrobione wczoraj http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/l/3/9/7/26885374_d.jpg Pozdrawiam. Dorota.[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 06.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Bardzo łdny domek.My mamy działkę w Chrząstawie.To jest niedaleko Jelcza.A jakie macie schody,bo mój mąż ma ochotę na betonowe.?My jeszcze nie robimy tej jaskółki na klatce schodowej.Do kuchni też n ie będzie wejścia z holu.My teraz czekamy na pozwolenie,a potem będziemy załatwiać kredyt,O ZGROZO...pOZDRAWIAM i czekam na nowe fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 06.09.2007 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Kurde dziewczyny co Wy z tym zamurowywaniem wejścia do kuchni Chyba musze poważnie sie nad tym zastanowić Ten pomył z drzwiami do kotłowni jest całkiem do rzeczy, ale chyba zostane przy tym tradycyjnym, bo mam zamiar w niej urządzić małą pralnio-suszarnie Ach,u nas będą raczej murowane schody, taki jest zamiar a co będzie to ja nie wiem Dorotko piękny "okaz" na zdjęciu,hihi A Ty Basiu nic sie nie martw o kredyt, my też wzieliśmy i nie było aż tak strasznie No dobrze, zagłębie sie jeszcze odrobinkę w lekturze"fundamentowej" i zmykam spać, kolorowych wszystkim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 06.09.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 WItam.Ja też idę już spać,ale chciałam jeszcze tylko zapytac ,jakie ogrzewanie zamierzacie mieć.Bo czy ta suszarnia sie sprawdzi w miejscu gdzie bedzie stał piec?A zapytam jeszcze gdzie brałaś kredyt.Pozdrawiam i dobranoc....Myśle że nasz projekt wsród projektów aps to prawdziwy PREZES.PRZEMYŚLCIE TĘ NAZWĘ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 06.09.2007 20:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2007 Jesteśmy zdecydowani na ogrzewanie gazowe,w związku z tym na moje oko wszystko będzie ok,te piece wyglądają dość "estetycznie", mam zamiar dołożyć dodatkowy grzejnik w kotłowni i niech sie pranko suszy Co do kredytu, wzieliśmy w millenium, niestety złotówki, franka niechcieli dać Basiu wymyśliłaś świetną nazwę...hehe prezes,a to dobre, ciekawe co na to Dorotka i Paweł Jeszcze raz kolorowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 07.09.2007 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Cześć. Mój "Prezes" ja na niego przystało juz jest ubrany w cieplutkie ubranko. Kurcze nie moge sie zdecydować na kolor elewacji. Jak juz jest Prezesem, to niech wygląda poważnie i z klasą, no nie? Będe szukac dalej. U mnie kotłownia tak jak w projekcie (pewno tam będzie schowek na różne rzeczy) i muszę mieć wejście z domu. Te zamurowane drzwi w kuchni są super. Kuchnia nie jest duża i brak piwnicy, to wszystko przemawia za zagospodarowaniem tej sciany, gdzie były drzwi. Jak mówiłam wcześniej na tej ścianie bedę miała kuchenkę i okap, dlatego mam w nią wpuszczony dodatkowy przewód wentylacyjny. Połaczona łazienka z WC nagórze jest też OK, ma inny kształt, niż wszystkie łazienki. Prezes jest poprostu oryginalny i tyle Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 07.09.2007 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witajcie.Widzę że nazwa się podoba.To się bardzo cieszę .Dorota a czy możesz wkleić fotkę łazienki,bo jestem ciekawa jak ona wygląda po połączeniu.A taka mi się marzy kuchnia.Co sądzicie.??? http://picasaweb.google.pl/basiamyc/Foto/photo?authkey=tp5dCBQUtro#5107451653565305106 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 07.09.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Witam. Basiu ciężko będzie zrobić zdjecie całej łazienki, bo ciężko jest sie w niej ustawić żeby ją cała objąć.Jutro spróbuję, może mi sie uda. Co do kuchni , ja już mam zamówioną. fronty prawie identyczne jak na twoim zdjeciu (faktura), tylko ,że ciemniejsze. Jeśli chodzi o sprzęt (fronty kuchenek, okap) mam inny gust, bo u mnie będa w stylu retro (ciemne, miedzaine fronty). Ja jakoś "nie trawię" tych wypolerowanych metali. Ale mój mąż też nie lubi, więc sie zgrywamy w tym temacie. Bardzo mi sie podoba lampa wisząca (mam podobną). Jak sie nie mylę masz syna Macieja (widziałam na fotografiach). Mój syn ma tak samo na imię Pozdrawiam. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 07.09.2007 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2007 Dortota.Jeżeli chodzi o nasz gust to również jak najbardziej retro.Bardziej chodzilo mi o o pokazanie tego barku co oddziela salon.A mebelki też dużo ciemniejsze nam się podobają.Czekam na fotki.Tak syn to Macius a córka Juleczka.A zapytam jeszcze.czy salon nie jest zbyt mały.???Czy mogę jeszcze zapytać ile was kosztował stan surowy zamknięty.Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 08.09.2007 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Hej Widze że moja kuchnia będzie odstawała od waszych, my raczej preferujemy styl nowoczesny jeśli chodzi o wystój to rónież mamy bardzo podobny gust, obejdzie się bez walki Jestem ciekawa tej górnej łazienki, też rozważałam połączenie, ale jakoś staneło na niczym, nie moge sie zdecydować hmm W temacie dzieci...przyznaje że też obejrzałam galerie Basi Tak czy siak gratuluje My póki co nie dorobiliśmy się takich "skarbów" Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 08.09.2007 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2007 Witam. NOOO widzę, że nasz Prezes bedzie i w stylu retro i w nowoczesnym Bardzo dobrze, bedziemy mieli co pooglądać, napewno nie bedzie nudno. U mnie dzisiaj nakładają przecierkę (chyba tak sie to nazywa) na styropian. Wieczorem wkleję zdjęcia, już nie bedzie taki śmieszny, biały i puchaty . Basiu, jesli chodzi o barek w kuchni myślałam o tym,( salon wydaje sie wiekszy), ale cóż zycie jest taki a nie inne. Nie dość, że nie bedę miała barku, to jeszcze między kuchnia a salonem będą drzwi rozsuwane, chowane w scianie. Niestety u nas się duzo gotuje i je. Lubimy bigosy, gołabki, rybki smażone a po jednym takim "zabiegu" niestety firaneczki w salonie nie pachną już świeżością. Dla nas salon jest OK, gdybyśmy chcieli wiekszy napewno wybralibyśmy inny projekt. My lubimy przytulne i ciepłe miejsca i myślę, ze tak będzie. Jesli chodzi o stan surowy zamknięty, to około 200 tyś. (zaczeliśmy budowac wtedy, kiedy wszystkie materiały miały najwyższą cenę). Ale nie jest żle w moim miescie taka cenę mają mieszkania około 50 m2. Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 09.09.2007 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Ojej 200tyś? sporo Hmm 50m mieszkania powiadasz? w Warszawie to już kawalerke ciężko kupić w tej cenie....... Ceny powariowały, no ale nie ma tego złego, w końcu to one skłoniły nas do podjęcia decyzji w sprawie PREZESA Z czego się bardzo cieszymy Z tym barkiem....ach, zawsze był moim marzeniem, ale u nas rónież drzwi rozsuwane Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 09.09.2007 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witajcie. Ja chyba nie mam takiego zmysłu,nie umiem sobie wyobrazić jak to bedzie z tymi drzwiami przesuwanymi,ale mam nadzieje że bedziemy na tym forum długo razem i będziemy wklejać fotki. Dowiedziałam się od męża że nasz dom będzie trochę większy ,ponieważ ściany będą dłuższezkażdej strony po jakieś 60cm. A co kładziecie na dach,bo my chyba dachówkę celtycką Lumino.Interesują mnie jeszce schody.Mi sie najbardziej podobają drewniane.A wy jakie bedziecie mieć??? Proszę o zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 09.09.2007 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Witam. Dzisiaj mam wolna niedzielę, wiec się wybieram na osiedle domków jednorodzinnych podpatrzeć kolory elewacji. Co do schodów, u mnie będą betonowe okładane drewnem. Całe drewniane odpadają, bo po jakimś czasie okropnie skrzypią. Ogrzewanie będę miała podłogowe tylko tam, gdzie będą kafle (łazienki , kuchnia, kotłownia) reszta- parkiet dębowy. Taki mam teraz w domu i bardzo sie sprawdził, więc nie kombinuję. Dachówke widziałaś na zdje ciach (brazowa angoba) bez połysku( dla mnie bardzo ważne). Ciekawe co porabia Paweł? Paweeeeł, odezwij się!!! Dorota. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia i Maruś 09.09.2007 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Dora zobacz sobie elewacje kirkris.ma bardzo ładną. Zdjęcia,zdjęcia,zdjęcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Domil2 09.09.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2007 Jego elewację widziałam juz wcześniej. Jest jeden problem, ona inaczej wygłada z bliska a inaczej z daleka (zupełnie inny kolor). Przed chwila miała telefon,że musze dac odpowiedz do wieczora. Otworzyłam kolornik i .... wybrałam, najwyżej Prezes będzie wygladał jak ....jajo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majeczka126 10.09.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2007 Witam wszystkich. Widzę, że przybywa miłośników APS126. Jesteśmy jednymi z nich. Nasz dom jest już w stanie surowym zamkniętym. Jest to domek prosty w budowie, więc nie mieliśmy większych trudności w czasie jego powstawania. Dokonaliśmy niewielkich zmian w projekcie: zrobiliśmy okno w łazience na dole; zlikwidowaliśmy garderoby na górze, na rzecz pokoi. A tutaj zamieszczam parę zdjęć. Jeśli ktoś miałby jakieś pytania to służymy radą http://img208.imageshack.us/img208/3605/domek2lh3.th.jpg http://img401.imageshack.us/img401/9150/domekii4.th.jpg http://img442.imageshack.us/img442/4218/domek3zu2.th.jpg http://img249.imageshack.us/img249/4773/domek4vn2.th.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts