j-j 09.10.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Dla mnie liczy sie wyglad a pasywniak "typowy" to paskudztwo na ktore bym sie nie zgodzil,tak wiec subiektywna ocena.. Pzdr. Zakłądając że wybudowałem pasywniaka, na razie idzie ku temu , to aż taki paskudny to chyba nie jest . Co prawda zdjęcia nie dałem nigdzie kończącego bo bez strukturki i cokołu zrobionego ale może dam . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 09.10.2009 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2009 Co prawda zdjęcia nie dałem nigdzie kończącego bo bez strukturki i cokołu zrobionego ale może dam . Cały czas czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojt_n 13.11.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Macie jakieś doświadczenia z kiepskim jakościowo YTONGIEM .......... u mnie przywieziono na budowę i wyglada to bardzo kiepsko , moja ekipa mówi ze to jakaś podróba . pióro wpusty słabo pasują !!!!Fabryka z Piły jest na etykietach jakie są procedury teraz ...... część już wymurowana ............... wstrzymałem dalsze prace i czekam na przedstawiciela sprzedawcy (bardzo znana hurtownia ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.11.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 u mnie nawet przytargali raz paletę bez wpustów i piór ale majstry murowały nawet nie zauważyły albo nie chciały zauważyć Miałem wywalone 2 palety Ytonga na budowie nawet nie zauwazyłem kiedy stanowiły całość konstrukcji Generalnie nie miałem problemów z materiałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 13.11.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 Ale po co ,to piszesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tacim 13.11.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2009 bo miałem doła a w przyjaciółce trzeba długo czekać a tak poważnie że nie miałem problemów z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stefan_1961 15.11.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 bo miałem doła a w przyjaciółce trzeba długo czekać a tak poważnie że nie miałem problemów z materiałem W projekcie mam ściane z 48 cm ytonga energo? ktoś ma z tym doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 15.11.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 ...nie zaczynaj dyskusji...mam powoli juz sam tego dosc ....dla Tw. dobra....olej Ytonga,olej to forum,pogadaj z madrymi,policz,kup..pomieszkaj,ocen dom,potestuj go,nastepnie po 4 latach mieszkania opisz nam swoje wrazenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j-j 15.11.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2009 ...nie zaczynaj dyskusji...mam powoli juz sam tego dosc ....dla Tw. dobra....olej Ytonga,olej to forum,pogadaj z madrymi,policz,kup..pomieszkaj,ocen dom,potestuj go,nastepnie po 4 latach mieszkania opisz nam swoje wrazenia I ogrzewanie zrób dodatkowo- dobrze radzę . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 23.11.2009 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 co z tym hałasem? mam dylemat, czy silikaty czy BK, dom 10 m od drogi, dość ruchliwej, byłem zdecydowany na silikaty i wełnę, ale może wystarczy BK np 600 lub 700, znalazłem takie zestawienie: silikaty 24 cm 50 dBBK 600 z obustronnym tynkiem 24 cm 44 dBpustak ceramiczny z obustronnym tynkiem 24 cm 47 dB Mam dylemat, czy docieplenie warstwą wełny wyciszy na tyle ścianę z BK że w domu nie będzie zbyt dużego hałasu, czy może przywiązuje za dużą uwagę do ścian i ocieplenia wełną zamiast styro, a hałas i tak będzie w większości przechodził przez okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 23.11.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 silikaty + styropian. Najlepiej i przy okazji najtaniej. Do tego wentylacja mechaniczna żebys nie musiał otwierać okien. I bedzie cicho. Moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 23.11.2009 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ..uwazaj,mpoplaw napisze,ze najtaniej jest inaczej....ja bym uwazal..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 24.11.2009 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 A Ja myślę że się zgodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ryska1719503950 24.11.2009 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Macie jakieś doświadczenia z kiepskim jakościowo YTONGIEM .......... u mnie przywieziono na budowę i wyglada to bardzo kiepsko , moja ekipa mówi ze to jakaś podróba . pióro wpusty słabo pasują !!!! Fabryka z Piły jest na etykietach jakie są procedury teraz ...... część już wymurowana ............... wstrzymałem dalsze prace i czekam na przedstawiciela sprzedawcy (bardzo znana hurtownia ) U nas podobnie Przywieźli bez znacznika (takiej zielonej/niebieskiej kropki), cztery piórowpusty zamiast dwóch, kruszy się to to, jest bardziej porowate i do YTONG-a nie podobne. Zaraz dzwonie do przedstawiciela, reklamacja już złożona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ConradBeata 25.11.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 silikaty + styropian. Najlepiej i przy okazji najtaniej. Do tego wentylacja mechaniczna żebyś nie musiał otwierać okien. I będzie cicho. Moim zdaniem. Raczej skłaniam się ku BK 700, myślę że wełna (15-18cm) to wyciszy, a przy tym będzie cieplej niż silka i prościej się postawi a na marginesie widzę że u Ciebie podobne rozwiązanie, też chce budować z BK firmy H+H, (grubość 24cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 25.11.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2009 tak ale u mnie jest baaardzo cicha okolica.Mając głosno nigdy nie zdecydowałbym sie na BK. Ani na bardzo drogą wełnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.12.2009 00:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich Szukałem dobrego betonu komórkowego 24cm odmiana 600 P+W. (woj. łódzkie) Przeglądałem oferty firmy YTONG oraz SOLBET. Solbet u nas w województwie jakoś słabo ma rozwiniętą siec dystr. wiec atrakcyjnych ofert nie znalazłem. Co do Ytonga to znalazłem 1 ciekawą oferte - 7,70 w tym transport. Tylko nie wiem czy to na 100% jest oryginalny Ytong, czy może ta cena jednak jest normalna jak na te bloczki ? Jeśli macie jakieś rady co do namiarów na hurtownie to chętnie je przejrzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 06.12.2009 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Witam wszystkich Szukałem dobrego betonu komórkowego 24cm odmiana 600 P+W. (woj. łódzkie) Przeglądałem oferty firmy YTONG oraz SOLBET. Solbet u nas w województwie jakoś słabo ma rozwiniętą siec dystr. wiec atrakcyjnych ofert nie znalazłem. Co do Ytonga to znalazłem 1 ciekawą oferte - 7,70 w tym transport. Tylko nie wiem czy to na 100% jest oryginalny Ytong, czy może ta cena jednak jest normalna jak na te bloczki ? Jeśli macie jakieś rady co do namiarów na hurtownie to chętnie je przejrzę Cześć, jak kupowałem przez net, dobrą cenę dostałem w Kielcach, jak ilość pełnosamchodowa to i tak w naszym przypadku (łódzkie) jedzie prosto z fabryki w Sieradzu. Co do tych kropek oznaczających gęstość to jedna sztuka na palecie jest oznaczona. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoos 06.12.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dzięki Daniel. Z tego co widziałem to z Kielc jest firmę Stanlux.Czyli mówisz że można od ich śmiało od nich kupować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TypeR 06.12.2009 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2009 Dzięki Daniel. Z tego co widziałem to z Kielc jest firmę Stanlux. Czyli mówisz że można od ich śmiało od nich kupować ? Cześć, tak kupiłem u nich cały materiał na ściany, w sumie 3 tiry, nie było żadnych problemów. Uzgodniliśmy ilości, ceny również można jeszcze trochę potargować w zależności od wielkości zakupu, dostałem proformę na przedpłatę, resztę płaciłem po dostarczeniu materiałów na budowę. Pozdrawiam - Daniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts