Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

mieszkam nad granicą, w pobliskich Słubicach, lubuskie, jest peleciarnia, więc ja mądra kupiłam sobie piec na pellet sądząc że będzie łatwiej i bardziej ekologicznie. Jadę do tego zakładu, a oni mi mówią, że robią tylko przemysłowy, którego nie sprzedają dla detalistów :cry:

Sprawdzam okoliczne miejscowości i albo nic, albo fałszywy link bo np. ktoś mówi mi że pelet to mieszanina miału węglowego i trocin, a ja chciałam czystą postać czyli trociny zlepione lepiszczem.

Okazuje się, że pelet jest w Barlinku, ale to ode mnie jakieś 100 km, więc transport mnie załamie. Zresztą nikt nie chce zorganizować transportu tylko sprzedaje pelet loco fabryka.

W dodatku ciągle mnie wszyscy przekonują, że od peletu lepszy i tańszy ekogroszek i żeby taki kupić i nie szukać tego pierwszego. To po co ja kupiłam droższy piec na pelet, skoro teraz będę nosiła węgiel ???

Już nic nie wiem, oprócz tego nie uśmiecha mi sie taskać węgla do piwnicy i dodatkowo brudzic się i malować kotłownię, która pewnie od pyłu mi zaraz szczernieje. Co robić? Pomóżcie.

https://forum.murator.pl/topic/71478-pom%C3%B3%C5%BCcie-znale%C5%BA%C4%87-pelet-w-pobli%C5%BCu/

Niestety tak już jest, że pelet trzeba sobie organizować, jak i każde inne paliwo stałe.

Kocioł na pelet kupiłaś z rozmysłem, opisałaś sama dlaczego. Dalej pozostaje jedynie dzwonić, pytać i sama załatwiać transport. Odległość 100 km od producenta nie jest czymś nadzwyczajnym jak na polskie warunki. Jakby co to podsyłam kilku producentów z zachodniej Polski.

Producenci peletu w Polsce, reklamujący się m.in. w internecie.

1. Arno-Eko S.A. ul. Batalionów Chłopskich 88, 70-765 Szczecin tel 091 4317 116

http://www.arnoeko.pl

2. Barlinek sp. z o.o.

ul. Przemysłowa 1, 74-320 Barlinek e-mail: [email protected]

tel. (095) 747-13-00

3. BESTPOL ZIELONA ul.1-go Maja 117 09-310 ZIELONA. telefon: 23 6579026

4. ENPAL Sp. z o.o. Os. Przemysłowe 3, 69-100 Słubice tel. +48 95 758 19 98 [email protected]

5. TASK ul. Dworcowa 28 62-280 Kiszkowo. tel.: (061) 429 70 86 http://www.pelet.pl

6. ZACISZE S.J. 42-200 Częstochowa, Piastowska 202, tel: 0-34 365 85 40

7. Xynergia sp. z o.o. ul. Kościuszki 22 89-400 Sępólno Krajeńskie tel:

8. Biopal Szczecin tel: 091 418 74 80

9. FUREL Sp. Z o.o. Biały Bór ul. Topolowa 10 Tel: +48 (94) 3739415, fax: +48 (94) 3726116 Tel +48 507024471 [email protected]

10. PELLET-ART Sp. z o.o. Mierczany 27 66-235 TORZYM tel. +48 510 113 908 tel/fax. +48 68 3414 972 [email protected]

Pozdrawiam

trzeba szukac

my ostatnio znalezlismy pelet pakowany w worki 25kg i transport gratis na terenie całej Polski

niestety nie pamietam strony, musze poszukac

please, please - jak ci sie uda znaleźć będę wdzięczna - bo mnie fachowcy gonią, żebym zakupiła pellets a tu na złość peletu brak albo w cenie zaporowej (np. worki 15 kilowe za 175 eur za tonę :cry: )

może jakby się znalazło to prześlij na priva ?

pozdr.

oki poprosze meza bo on wie napewno gdzie to znalezlismy

wczesniej myslelismy o piecu na pelet wkoncu pracuje w Barlinek SA i mam łatwiejszy dostęp ;) ale wkoncu zdecydowalismy sie na gaz ze wzgledu na wygode