adammiel 06.02.2007 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam mam następujące pytanie . Mój brat pokrył dom dachówką róbena, po opadach deszczu stwierdził iż pod dachówką zalega ok 4 cm śniegu (pełne deskowanie + papa). Czy jest mozliwe aby wiatr nawiał tyle śniegu czy jest po prostu źle ułożona dachówka. Stwierdził teraz dodatkowo że gdzieś chyba przecieka na jakimś gwoździu a przedtem jak padał deszcz to było wszystko ok. Czekam na odpowiedź może ktos podzieli sie swoimi spostrzeżeniami dzięki pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GACUŚ 06.02.2007 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Zdarza się że wiatr nawieje śniegu pod dachówki , ten temat był już także poruszany na forum. Czy wasza dachówka jest prawidłowo ułożona to niestety bez fotek chyba nie jesteśmy w stanie określić ale może być że jest to przyczyna nawiania śniegu , bo żeby nawiało aż 4cm to sporo Wklej jakieś fotki , będzie łatwiej to skomentować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 06.02.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 ... po opadach deszczu stwierdził iż pod dachówką zalega ok 4 cm śniegu ... Bardzo to dziwne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz10 06.02.2007 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Niestety to smutna prawda. Taki dach mam i w ostatnią zamieć miałem takie kwiatki. Dodatkowo dekarz pod dachówkami wentylacyjnymi wycioł papę. Takie przecieki na szczęście miałem tylko z jednej strony - od której wiało. Możesz o tym poczytać w niektórych moich postach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.02.2007 23:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Śnieg pod dachówkami to rzecz nomalna bo inaczej nie byłoby potrzebne wstępne krycie folią lub deskowanie i papa. Przeciek to rzecz nie normalna i świadczy o źle wykonanym kryciu wstępnym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts