Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy kosztorysy projektów z muratora są rzetelne????

franksoda

Recommended Posts

Czy przedstawione kosztorysy projektów na stronie muratora sa rzetelne???

W jakim stopniu odbiegają od realiów jeśli chodzi o rejony Polski .Chcę wybudować dom blisko Krakowa i nie jestem pewny jak mam się nastawić finansowo???Mam również kilka projektów domów z innych stron internetowych z III kwartału 2006- nie wiem jaki wspólczynnik przyjąć do aktualizacji kosztów na dzień dzisiejszy ?? CZy ktoś może mi coś poradzić na ten temat ??

Tomek

• 1 month później...

Witam serdecznie ,odpisując na twoje zapytanie ja konkretnie się na tym nie znam ,ale mój mąż zajmuje się budowlanką i kiedy czyta kosztorysy z muratora to śmieje się w głos lo

lol jak by czytał dobrą komedie.Ponieważ te ceny co oni wypisują są tak śmieszne niskie co najmniej o 30% na samych materiałach.

Witam serdecznie!

...czy aby mamy to samo na mysli .Kazdy buduje , i kazdy buduje w roznym systemie: system gospodarczy, system osczedny system lux itp.

A wiec budujemy w roznych wymaganiach ,wyobrazeniach, i marzeniach

..z wieksza ,albo mniejsza swiadomoscia,jakie bledy popelniamy.

Ale wracajac do tematu rzetelne koszty ...mysle ,ze sa niestety niepelne ...czyli nierzetelne. W.g. mnie sa zanizone.Praktycznie ok 30 %.............nie poruszam tu jakosci wykonanej uslugi...bo to osobny temat...........prawdaaaaaaaaa :roll: :roll: :roll:

pozdrawiam A.