milek1719500956 06.02.2007 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Witam! Rozważam kupno działki rolnej, w ładnej i spokojnej okolicy, po dość atrakcyjnej cenie. Niestety z ceną wiążą się wady tej nieruchomości. Jest to teren rolny ok 1ha podzielony na 10 działek, położony pomiędzy terenami działek rekreacyjnych. Mnie interesuje obszar kilku działek zajmujący ok 4 tys m. Dojazd jest drogą polną, która ma być przekształcona w gminną na wniosek właścieciela terenu leśnego (sąsiadującego z moją działką), który chce ten teren podzielić i przeksztalcić na działki rekreacyjne. Interesująca mnie działka będzie zatem umiejscowiona przy drodze gminnej, ale na sąsiednich nieruchomościach nic nie ma, lub ew są dzialki rekreacyjne. Media będą dopiero ciągnięte w toku powstawania działek rekreacyjntch na terenach poprzedzających moją dzialkę. Planu nie ma, ma powstac ponoć w tym roku. Prosze o opinię, jaka jest szansa że na tym terenie będę mogła cos zbudować i ew. co zrobić żeby te szanse zwiększyć? Może trzeba złożyc wniosek o zmianę przeznaczenia gruntu jeszcze przed uchwaleniem planu? Czy sąsiedztwo samych dzialek rekreacyjnych uniemożliwi zmianę gruntu (lub choćby jego części) na budowlany? Czy powinnam wstrzymać się z zakupem i ew. spisać umowę przedwstępną do czasu decyzji o odrolnienie? Proszę o pomoc. milek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts