Senser 03.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2007 Może nie mistrzostwa świata a Euro 2012 Z tymi cenami nieruchomości to nie jest wydaje mi się powód dużego popytu a jedynie małej podaży!! Każdy z was chyba widzi wokół swej kolicy połacie, całe hektary nieużytkowanych ugorów!! To są po prostu nieuregulowany sprawy własności, działki makarony, których właściciele nie mogą się dogadać żeby poscalać działki...etc... Ziemi na budownictwo jest od jasnej cholery...tylko takiej do sprzedania jest mało... Pewnie jak zwał tak zwał, ale wynika z tego cały czas to samo...drogo...może i za drogo!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konmak 06.08.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 ja bym połączył małą podaż z dużym popytem.Naprawdę ładnych działek teraz ze świecą szukać a wtedy cena to 400 zł za m2 (piszę o okolicach Warszawy) ziemi do budowy jest masą ale to ziemia rozmaitych Państwowych agencji a te nie kwapią się do ich sprzedaży w tej chwili mało kogo stać na kupno działki nie mówiąc o budowie domu w Warszawie i okolicy, zatem ceny ziemi muszą spaść bo kto miałby po takiej cenie kupić ziemie? ponoć dużo tzw. giełdowiczów ruszyło kupować działki ale już od tak wyśrubowanej ceny zysk wcale nie jest pewny jeszcze rok temu pisano zamień mieszkanie na dom z ogródkiem. Zakładając, że średnie mieszkanie w wawie chodzi po 490 000 zł to za to nie kupimy już działki i domu na niej nie postawimy chyba że 30-40 km od miasta ale wtedy doliczmy sobie 2 godziny dojazdu dziennie do pracy, jak nie więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 07.08.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Jak zakładałem wątek w lutym moja działeczka warta była 100 za m2 a teraz to jest 125 zyli.Normalnie padaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.08.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Jak zakładałem wątek w lutym moja działeczka warta była 100 za m2 a teraz to jest 125 zyli.Normalnie padaka Moja działka warta była ok. 35 zł/m2 pod koniec zeszłego roku....a teraz 160,00 zł... U ciebie faktycznie padaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 08.08.2007 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Jak zakładałem wątek w lutym moja działeczka warta była 100 za m2 a teraz to jest 125 zyli.Normalnie padaka Moja działka warta była ok. 35 zł/m2 pod koniec zeszłego roku....a teraz 160,00 zł... U ciebie faktycznie padaka... A u ciebie to... Powaga taki skok cenowy?Toż to do gazet się nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 08.08.2007 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 W tych moich okolicach, tam gdzie działki były w tej cenie wszędzie jest taka sytuacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wozniaczek 08.08.2007 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Kupowaliśmy z żoną działkę w 2005 r w Warszawie Wawer po 100zł/m2 w ubiegłym tygodniu sąsiad za mną sprzedał po 600zł/m2 - oczywiście żadnych mediów (prąd się kończy u mnie - wybudowany na własny koszt przyłącze budowlane i tak się bujam z tym w nieskończoność gdyż nie mam pasa służebności w akcie notarialnym) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_de 08.08.2007 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 w zeszłym roku szokowała mnie cena 300 zł/m2 w Markach koło Warszawy, dziś 450 zł to dobra cena a są oferty sprzedaży po 500-600 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 09.08.2007 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 w zeszłym roku szokowała mnie cena 300 zł/m2 w Markach koło Warszawy, dziś 450 zł to dobra cena a są oferty sprzedaży po 500-600 zł/m2 Dobrze,że nie mieszkam w Warszawce To ja jestem szczęśliwy bo moją ziemię kupiłem po stówce za m2(no ale to nie STOLICA) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aleksandra M05a 10.08.2007 01:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 W listopadzie 2006 r. kupiłam w Mierzynie koło Szczecina działkę po 150 zł/m2. Obecnie ceny w tym rejonie kształtują się na poziomie 250-300 zł/m2.___________PozdrowionkaAleksandra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 11.08.2007 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 11.08.2007 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 w zeszłym roku szokowała mnie cena 300 zł/m2 w Markach koło Warszawy, dziś 450 zł to dobra cena a są oferty sprzedaży po 500-600 zł/m2 To jest chora sytuacja. Chyba nie ma co komentować. Ale niestety ceny i tak pewnie jeszcze będą rosły, bo jak ktoś słusznie zauważył, ładnych działek jak na lekarstwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modna 19.08.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Ceny działek w okolicy Poznania powariowały. 2 lata temu w wiosce oddalonej o 25km od centrum Poznania działki budowlane były po 25-30 zł za 1m2. W tym roku sięgają już 120zł za 1m2. Bliżej centrum ok 10km ceny to 150-250zł za 1m2 w zależności od zalesienia terenu. Im więcej zieleni wokół, tym cena idzie do góry. Rok temu, takie działki można było nabyć od 80 - 120zł za 1m2. Centrum Poznania i ścisłe jego obrzeże to ceny od 150zł do 600zł za 1m2. ech... szkoda gadać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 20.08.2007 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Ceny działek w okolicy Poznania powariowały. 2 lata temu w wiosce oddalonej o 25km od centrum Poznania działki budowlane były po 25-30 zł za 1m2. W tym roku sięgają już 120zł za 1m2. Bliżej centrum ok 10km ceny to 150-250zł za 1m2 w zależności od zalesienia terenu. Im więcej zieleni wokół, tym cena idzie do góry. Rok temu, takie działki można było nabyć od 80 - 120zł za 1m2. Centrum Poznania i ścisłe jego obrzeże to ceny od 150zł do 600zł za 1m2. ech... szkoda gadać.... Pomyś sobie,że za rok te działki będą kosztowały kosmiczne pieniądze i wtedy wróć do tego posta i miło sobie powspominaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modna 20.08.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Wiem, że tak może być, dlatego decyduje sie na kosmicznie drogą działkę (drogą dla mnie, nie na rynku) która ma bardzo głupi kształt http://new.xg.pl/~cure/dzialka1.jpg i na dodatek jeszcze głupsze warunki zabudowy. Nic innego w tej cenie nie znalazłam. Zostały przebrane działki z wadami. Ale co robić - takie czasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 20.08.2007 16:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Wiem, że tak może być, dlatego decyduje sie na kosmicznie drogą działkę (drogą dla mnie, nie na rynku) która ma bardzo głupi kształt http://new.xg.pl/~cure/dzialka1.jpg i na dodatek jeszcze głupsze warunki zabudowy. Nic innego w tej cenie nie znalazłam. Zostały przebrane działki z wadami. Ale co robić - takie czasy. Eee... fajna ta działka,ma swój urok jest nie standardowa i to trzeba cenić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inya 21.08.2007 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Obrzeża Piotrkowa - cena 50-100zł za metr...z tego co się względnie orientowałam. Nieuzbrojona. Przynajmniej tej w mojej okolicy. Nie powiem, mam szczęście i kochaną babcię i dziadka - dostaliśmy od nich ok.1600 m2 pięknej ziemi ze stawem Moje wymarzone miejsce na ziemi Jeśli chodzi o okolice Zalewu sulejowskiego, działki przy lesie, o.1,5 km od zalewu - 7 lat temu jak kupowali rodzice - 6 zł za metr teraz ok.40zł za działkę nieuzbrojoną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izabela78 30.08.2007 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam, ja akurat szukałam działeczki w okolicach Bielska bo w samym Bielsku ceny kosmiczne od 100 zł za metr. Znalazłam działkę 909 mkw około 15 kilometrów od Bielska. dosć tanio za 32 zł/mkw, płaska, kwadratowa z mediami. Miejscowość jest ładna. Niedawno dowiedziałam sie ze jest do sprzedania też ładna działka, większa (zawsze marzyła mi sie duz działka) 19 arów troche blizej bielska za 49 zł/mkw, w pełni uzbrojona (widoik na góry) Niedaleko mieszkają moi znajomi. I teraz mam dylemat czy ta mniejszą nie sprzedać i dołozyć do tej wiekszej. Tylko napewno byłby potrzebny jakis kredycik. Ale w koncu to jest "to" moje miejsce na ziemi!!!!! ))) Co wy na to. Czy to rozsadna cena za działke 93 tys. (1900 mkw). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marjucha 30.08.2007 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam, ja akurat szukałam działeczki w okolicach Bielska bo w samym Bielsku ceny kosmiczne od 100 zł za metr. Znalazłam działkę 909 mkw około 15 kilometrów od Bielska. dosć tanio za 32 zł/mkw, płaska, kwadratowa z mediami. Miejscowość jest ładna. Niedawno dowiedziałam sie ze jest do sprzedania też ładna działka, większa (zawsze marzyła mi sie duz działka) 19 arów troche blizej bielska za 49 zł/mkw, w pełni uzbrojona (widoik na góry) Niedaleko mieszkają moi znajomi. I teraz mam dylemat czy ta mniejszą nie sprzedać i dołozyć do tej wiekszej. Tylko napewno byłby potrzebny jakis kredycik. Ale w koncu to jest "to" moje miejsce na ziemi!!!!! ))) Co wy na to. Czy to rozsadna cena za działke 93 tys. (1900 mkw). Się jeszcze pytasz Tylko nie za tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 30.08.2007 13:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2007 Witam, ja akurat szukałam działeczki w okolicach Bielska bo w samym Bielsku ceny kosmiczne od 100 zł za metr. Znalazłam działkę 909 mkw około 15 kilometrów od Bielska. dosć tanio za 32 zł/mkw, płaska, kwadratowa z mediami. Miejscowość jest ładna. Niedawno dowiedziałam sie ze jest do sprzedania też ładna działka, większa (zawsze marzyła mi sie duz działka) 19 arów troche blizej bielska za 49 zł/mkw, w pełni uzbrojona (widoik na góry) Niedaleko mieszkają moi znajomi. I teraz mam dylemat czy ta mniejszą nie sprzedać i dołozyć do tej wiekszej. Tylko napewno byłby potrzebny jakis kredycik. Ale w koncu to jest "to" moje miejsce na ziemi!!!!! ))) Co wy na to. Czy to rozsadna cena za działke 93 tys. (1900 mkw). Ja za swoje "gołe" 720m2 dałem 72tysiaki +opłaty więc jakm dla mnie odpowiedź jest jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts