Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ale ja to dopiero Was wkurzę.

W 2005 roku kupiłem ziemię rolną z wodą bierzącą przy granicy działki (rura) i prądem (słup). Ziemia przylega do innego gospodarstwa i jest przy drodze. Piękny górzysty widok na Dolinę Osoblahy w Czechach i Góry Opawskie. A teraz cena: 1 zł za m2 (jeden złoty). Kupiłem 25 arów. Daje to 2500 zł + 500 zł dla notariusza.

I co Wy na to?

Pozdrawiam

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 270
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 2 months później...

Witajcie,

trafiłam na ten watek, bo moja gmina chce koniecznie przeznaczyć ok.60 ha ziemi rolnej na przeznaczoną pod budown. mieszkalno-usługowe.

U nas też jest pięknie, ale biednie, bo to woj. warmińsko-maz. Co prawda bez jeziora w sąsiedztwie, ale pod lasem, dziki, sarenki, czaple, zurawie, czajki. Dotychczas liczyło się cenę w ha i myślę, że dalej tak będzie.

Brak możliwości zarobkowanie nie przyciągną ludzi na te m2.

Ci, co mają w bliskiej perspektywie emeryturę,chcieliby pewnie wprowadzić się do gotowego domu.

Jeszcze jestem zadziwiona po przeczytaniu waszych postów. Piszę, bo ktoś zapytał, czy jest jeszcze tania ziemia do kupienia. No więc jest, choć nie taka, jak chciałby.

Tak sobie rozmyślam...

Hi, hi :lol:

Teraz to i ja się mogę pochwalić, bo wczoraj kupiliśmy działeczkę

Działka upatrzona w listopadzie 2006 roku, nad wszystkim czuwał mój tato i wszystko załatwiał z właścicielem - typu przeniesienie hipoteki, podziały geodezyjne, a wszystko z doskoku 140km!!

DZIĘKI TATO - TO DZIĘKI TOBIE SIE UDAŁO!!!

21.01 był wstępny akt notarialny (bo to działeczka rolna), a wczoraj ostateczny :)

Kupiliśmy 1118m2 za 48 000 zł, co daje niespełna 43zł/m2 :D

Wspomnę, że działeczka jest 2km od tabliczki Kraków w kierunku Niepołomic.

Aaaaa... na przeciwko naszej działki 18.02 jacyś ludzie kupili 10 arów za 160 000, oczywiście od innego właściciela... Ale wiem, że ceny działek są dużo większe w okolicy i nawet dalej od Krakowa...

• 2 weeks później...
Witam, mam problem a mianowicie moja mama.Posiada działkę o powierzchni 840m2 ze wszystkimi mediami i uzbrojoną.Jest też na tej działce altanka o powierzchni 10m2.Do przystanku autobusowego są 2 minuty drogi a do centrum 10 minut samochodem.Akcja dzieje się w Radomsku a działka jest położona z 500 metrów od znaku Radomsko.Widziałem na forum że cena teraz nie spada poniżej 150zl za mk, pomóżcie ile można wziąć za taką działkę?Biorąc pod uwagę fakt iż mojej mamie wcale się nie śpieszy.Pozdrawiam :-) Zapomniałem dodać działka jest położona w nowym osiedlu domków jednorodzinnych i nie jest przy głównej drodze także nie ma problemów z hałasem.

• 3 weeks później...

Miejsce: - Warszawa Międzylesie, za CZD

- wisi baner - dzwonimy z ciekawości - bo siostra szuka....

1500 m2 - lekki trapez, bez mediów - trzeba ciągnąć jakieś 80 m, dziiałka rolno leśna

he - he -he

no i zgadujcie!!!!

napiszę bo nie zgadniecie....

800 pln/m2 ...

za całość to daje - 1 200 000

....

ale spoko, chętny się znajdzie za bańkę - ładna okolica

a jeszcze 3 lata temu 35 euro wted wydawało się że to tak dużo.......

A możesz napisać coś więcej. Chętnie kupiłbym działkę w takiej cenie :)

A tak na poważnie to chyba znasz odpowiedź. Działka za 37 zł za metr kwadratowy w odległości 37 km od Warszawy to rzecz bardzo podejrzanie tania. Trzeba koniecznie przejrzeć całość dokumentacji związanej z tą działką, bo prawdopodobnie gdzieś jest ukryty jakiś powód tej ceny.

Pozdr.