Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 270
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

W Kielcach, na dobrym osiedlu to koszt ok. 350-500zł za m [uzbrojona], nie uzbrojone ok. 250 w zwyż. Ale to wszystko zależy od sprzedających, bo możeśż trafić na coś fajnego za niższą kwote. Wszyscy powariowali i szaleją z cenami. U mnie na osiedlu jest działka do kupienia 460zł/m. Szaleństwo....

W Kielcach, na dobrym osiedlu to koszt ok. 350-500zł za m [uzbrojona], nie uzbrojone ok. 250 w zwyż. Ale to wszystko zależy od sprzedających, bo możeśż trafić na coś fajnego za niższą kwote. Wszyscy powariowali i szaleją z cenami. U mnie na osiedlu jest działka do kupienia 460zł/m. Szaleństwo....

A może na tej działce jest złoto :lol: :lol: :lol:

• 3 weeks później...
200-250 zł za m kw. Marki k. Warszawy. Bez wody, gazu i kanalizacji. Drogi gruntowe. W 2003/2004r. ok. 70 zł. za m kw. w tym samym rejonie.

3 marca 2007 r. już 300 zł/m.kw. Rozmawiałem z potencjalnym kupującym sugerując mu, że to drogo. Odpwiedź: nie ma działek na sprzedaż, a te wystawione na sprzedaż ciągle drożeją to On już nie będzie czekał.

Pewnie jest tak, że po zwiększeniu cen mieszkań ludzie zaczęli bardziej interesować się budową domu - to zdrożały działki.

witam,

podam moja opinie z 20 lat doswaidczenia na rynku nieruchomosci z zagranicy.

jak na razie ceny polskich dzialek jak i innych nieruchomosci sa czesciowo "dzikie". jak wiele z nas z doswiadczenia wie, 1 dzialka koszutuje 50 zl/m/2 a druga za plotem 100 zl/m/2 a z drugiej strony 150 zl.

w unormowanej gospodarce nieruchomosci za pare lat, jak sie skonczy to sztuczne szalenstwo bedzie jak w innych krajach. bedzie sie to liczylo co najwazniejsze.

jak na calym swiecie najwazniejsze sa 3 argumenty w branzy nieruchomosci:

polozenie, polozenie, polozenie.

wszystko na dzialce mozna zmienic: dom, technike, zagospodarowanie, wyglad budowli i. i. ale polozenia w 99 % nie.

tylko jak sie ma pecha to wybuduja ci autostrade czy wysypisko smieci pod nosem, ale % to b. male prawdopodobienstwo.

nasze ceny: nad morzem wyspa chrzaszczewska i wolin, dzialki z waznym MPZP i dostepem do wody jeziora czy zalweu od 40 zl/m/2.

pozdrawiam

http://www.wyciagi-budowlane.com

http://www.n-n-m.pl

W październiku kupiłam działkę o pow. 3 tys. m.kw. za 25 tys. zł to wychodzi 8,33 zł/m.kw. Super cena. Media w drodze, wystarczy wprowadzić na działkę. Fakt, że działka jest położona 10 km za miastem, ale tak chciałam

Jestem bardzo zadowolona. Teraz czekam na pozwolenie na budowę

Pozdrawiam