Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 270
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

50 km od Łodzi, ale to świadomy wybór, nad rzeką na skarpie z widokami, wśród pól i lasów, mała wieś, działeczka 6,5 ha z nowym domem, stan surowy zamknięty, 69 tys. tyle chcieli to dałem 8)

Obok mam jeszcze 10 ha, czyli wyszło 16 ha prawie w jednym kawałku 8)

Zdrówka

Grzegorz

Masz szczęście bracie,nic tylko pozazdrościć :lol:

CYCU nie ma czego zazdrościć, przecież to wiocha( tyle że, w modnej wypoczynkowej miejscowości 8) )

A tak poważnie to faktycznie urocze miejsce, niby na zadupiu/wsi, ale w centrum kraju, wszędzie blisko, dwie rzeki w tym jedna z nich o wysokiej klasie czystości, dwa duże kompleksy leśne i nie wiem czego można by jeszcze chcieć.

50 km od Łodzi, ale to świadomy wybór, nad rzeką na skarpie z widokami, wśród pól i lasów, mała wieś, działeczka 6,5 ha z nowym domem, stan surowy zamknięty, 69 tys. tyle chcieli to dałem 8)

Obok mam jeszcze 10 ha, czyli wyszło 16 ha prawie w jednym kawałku 8)

Zdrówka

Grzegorz

Masz szczęście bracie,nic tylko pozazdrościć :lol:

CYCU nie ma czego zazdrościć, przecież to wiocha( tyle że, w modnej wypoczynkowej miejscowości 8) )

A tak poważnie to faktycznie urocze miejsce, niby na zadupiu/wsi, ale w centrum kraju, wszędzie blisko, dwie rzeki w tym jedna z nich o wysokiej klasie czystości, dwa duże kompleksy leśne i nie wiem czego można by jeszcze chcieć.

No to ja tam ściągam :lol: :lol: :lol: Sprzedaję posiadłości-2 zamki,hotel,motel i już jestem :D :D

Rzeka-ryby-wędka-JA!!!! :lol: :wink:

nasza działka w justynowie (ok. 4 km od granic Łodzi) kosztowała 50 zł/m2 w sierpniu ub roku; dojazd drogą gruntową, w drodze wodociąg i gaz, elektryczność; działka w otoczeniu lasu, na działce piękne sosny, brzozy i cuudowna lipa - to nas zauroczyło; niestety kilka z tych drzew trzeba będzie wyciąć aby zrobić wjazd na działkę i ze 2 młodsze w miejscu planowanej budowy; przez to zaurocznenie działką nie wiem czy w momencie zakupu nie przepłaciliśmy odrobinę

W marcu gość (od którego również my w zeszłym roku kupiliśmy nasz " kawałek szczęścia") ogłosił do sprzedaży swoje działki po 250 zł/m2 i...dość szybko ludzie zaczęli sie kręcić i oglądać. Znalazł się też wkrótce potencjalny zdecydowany - nabywca...Ale właściciel "wyczuł pismo..." i ...teraz ceną jest 300zł :o

Tak było tydzień temu...może teraz poprzeczka jest jeszcze wyżej ? :lol:

.. działki są bez mediów...

• 2 weeks później...
Ja zapłaciłam 50 zł/m2 z uzbrojeniem - warmińsko-mazurskie 10 km od Olsztyna. Z linią brzegową jeziora ceny od 110 zł.

to prawda - w Olsztynie kosmos i praktycznie już nie ma działek, z linia nawet niektóre już do 150 zł a poza Olsztynem już ponad 50 za metr - ufff kupowałem w 2005 i nieźle się udało

w sierpniu 2006 kupowałam po 135 zł za m2 w Markach, teraz chca 250 zł do 300 zł za m2 a nawet rok nie uplynął.

Jak kupowałm to myslałam, ze mi serce peknie...tyle kasy za mały kawałek ziemi i myslałam, ze drogo bo wtym samym czasie znajomy płacił za działke koło Halinowa po 70 zł bodajze. ale teraz sie ciesze , ze mam ta swoja działeczke, bo im dłuzej ja mam to bardziej dostrzegam jaka jest piekna i w jakiej pieknej okolicy wiec uwazam, ze to był jeden z najlepszych zakupów mojego zycia...z wyjatkiem mieszkania, ktore okazuje sie teraz tez kupilam za psie pieniadze ( a wtedy to tez wydawało mi sie, ze majatek wydaje na mieszkanko).

ale , zeby nie bylo tak łatwo, planuje budowe w tym roku a materiały w góre wiec pewno bede płacic sumy kosmiczne ale zwazywszy , ze zawsze mi serce pekało ze przepłacam, wiec pewno znowu okaze sie, ze jak wybuduje to za 4 lata powiem..o cholera ale tanio dom postawiłam.

Nie chcę zaśmiecac forum, dlatego postanowiłem skorzystać z tego wątku.

Proszę o opinie, czy nizej opisana działaka warta jest swojej ceny.

Powierzchnia - 5600 m2

Cena za m2 - 15 pln

Prąd, woda za płotem (obecnie pompa abisynka). W dalekosiężnych planach kanaliza.

Położona na peryferiach spokojnej wsi, 70 km od Wawy, 25 od dużego miasta (miejsce pracy), 5 od małego gminnego miasteczka, stosunkowo blisko przystanku PKP (mam darmowe przejazdy ;-), PKS, bezposrednie busy do Wawy. Dojazd autem idealny.

Działka leży przy mało ruchliwej drodze asfaltowej. Jej usytułowanie i ogólne wrażenie jest rewelacyjne.

Tereny przepiękne, okolica obfituje w lasy. Cisza i spokój.

Cała działka ogrodzona wysoką i solidną siatką (drut 5 mm) z metalowymi słupkami i podmurówką. Po obu stronach ogrodzenia, na całej jego długości, potężne świerki i różne drzewa liściaste (brzozy, jesiony itp). Większośc ma 17, a niektóre ok 30 lat. Po wejściu na posesję, ma sie wrażenie całkowitej izolacji od otoczenia... super efekt !!!

Na działce jest staw o pow. ponad 2000 m2. Za płotem przepływa rzeczka, na której zostało wykonane spiętrzenie. Z góry rzeki pobierana jest woda do stawu, a regulowany odpływ znajduje się za tamą. Na wszystko są stosowne pozwolenia. Staw wymaga niewielkiego pogłębienia (zamulony).

Na samej działce sporo okazałych świerków (większość srebrnych), 2 piekne dęby i trochę drzewek owocowych (mały sadek). Na całej powierzchni działki rosnie trawa, która jest w dość kiepskiej kondycji. Teren niezbyt równy i sporo kretowisk. Od 5-ciu lat działka nie była użytkowana.

Na posesji znajduję się słaby, drewniany budynek gospodarczy i mały domek murowany, w charakterze solidnej altany z werandą. Zewnętrzne schody prowadzą na górę do sypialni. Stare okna i drzwi. Docelowo mógłby być przeznaczony na domek dla gości.

W planach "import" starego drewnianego domu z bali i zestawienie połaczone z remontem i solidnym wykończeniem.

Podatek za tę nieuruchomość wynisi 250pln w skali roku.

Czy Waszym zdaniem warto zapłacić za tę działkę 85.000 pln ?

Dodam tylko, że w okolicy metr surowej (dostęp do prądu i wody) i niezbyt atrakcyjnej działki (kiepski dojazd, okolica, sąsiedztwo itp.) kosztował niedawno średnio kilka pln