annab11 28.03.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 W grudniu kupiłam działkę 1350 m2 w Warszawie na granicy Wilanowa i Powsina za 330 zł/m2. Teraz w tej okolicy działki poniżej 500 zł/m2 nie kupisz... Ceny powariowały, a ja załapałam się w ostatnim momencie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.03.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 O - sąsiadka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 28.03.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Nooo, sąsiadka i to na podobnym etapie budowania W przyszłym tygodniu składam wniosek o pozwolenie na budowę. Mam nadzieję zacząć budowę w maju - ale zobaczymy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 28.03.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 Super - będziesz przecierać szlaki Mogę dołączyć Cię do "ulubionych forumowiczów" w celu późniejszego dręczenia pytaniami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annab11 28.03.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 No jasne, że możesz!Na razie stajemy się specjalistami od papierologii, która rządzi w naszym urzędzie dzielnicy, więc szlaki trochę już przetarte.Jakby co, to pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 28.03.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2007 50 km od Łodzi, ale to świadomy wybór, nad rzeką na skarpie z widokami, wśród pól i lasów, mała wieś, działeczka 6,5 ha z nowym domem, stan surowy zamknięty, 69 tys. tyle chcieli to dałem Obok mam jeszcze 10 ha, czyli wyszło 16 ha prawie w jednym kawałku Zdrówka Grzegorz Masz szczęście bracie,nic tylko pozazdrościć CYCU nie ma czego zazdrościć, przecież to wiocha( tyle że, w modnej wypoczynkowej miejscowości ) A tak poważnie to faktycznie urocze miejsce, niby na zadupiu/wsi, ale w centrum kraju, wszędzie blisko, dwie rzeki w tym jedna z nich o wysokiej klasie czystości, dwa duże kompleksy leśne i nie wiem czego można by jeszcze chcieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 29.03.2007 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 50 km od Łodzi, ale to świadomy wybór, nad rzeką na skarpie z widokami, wśród pól i lasów, mała wieś, działeczka 6,5 ha z nowym domem, stan surowy zamknięty, 69 tys. tyle chcieli to dałem Obok mam jeszcze 10 ha, czyli wyszło 16 ha prawie w jednym kawałku Zdrówka Grzegorz Masz szczęście bracie,nic tylko pozazdrościć CYCU nie ma czego zazdrościć, przecież to wiocha( tyle że, w modnej wypoczynkowej miejscowości ) A tak poważnie to faktycznie urocze miejsce, niby na zadupiu/wsi, ale w centrum kraju, wszędzie blisko, dwie rzeki w tym jedna z nich o wysokiej klasie czystości, dwa duże kompleksy leśne i nie wiem czego można by jeszcze chcieć. No to ja tam ściągam Sprzedaję posiadłości-2 zamki,hotel,motel i już jestem Rzeka-ryby-wędka-JA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 29.03.2007 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ale jazda 100 postów pykło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.03.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 tam gdzie sie buduję, Radwanice pod Wrocławiem 200 zł za metr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mira0 05.04.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 nasza działka w justynowie (ok. 4 km od granic Łodzi) kosztowała 50 zł/m2 w sierpniu ub roku; dojazd drogą gruntową, w drodze wodociąg i gaz, elektryczność; działka w otoczeniu lasu, na działce piękne sosny, brzozy i cuudowna lipa - to nas zauroczyło; niestety kilka z tych drzew trzeba będzie wyciąć aby zrobić wjazd na działkę i ze 2 młodsze w miejscu planowanej budowy; przez to zaurocznenie działką nie wiem czy w momencie zakupu nie przepłaciliśmy odrobinę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jewrioszka 06.04.2007 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Woj. mazowieckie. 18km na poludnie od Piaseczna 10 km przed Grójcem. 40 km od centrum Warszawy2006 maj - 25 zł/m22006 czerwiec 28 zł/m22006 jesień 35 zł/m22007 wiosna 70 zł/m2 (nieuzbrojone) najtaniej w okolicy. Teraz doprowadzają droge, wodę i prąd kto wie ile jeszcze skoczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 07.04.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2007 W marcu gość (od którego również my w zeszłym roku kupiliśmy nasz " kawałek szczęścia") ogłosił do sprzedaży swoje działki po 250 zł/m2 i...dość szybko ludzie zaczęli sie kręcić i oglądać. Znalazł się też wkrótce potencjalny zdecydowany - nabywca...Ale właściciel "wyczuł pismo..." i ...teraz ceną jest 300zł Tak było tydzień temu...może teraz poprzeczka jest jeszcze wyżej ? .. działki są bez mediów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sebastiano 19.04.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Ja zapłaciłam 50 zł/m2 z uzbrojeniem - warmińsko-mazurskie 10 km od Olsztyna. Z linią brzegową jeziora ceny od 110 zł. to prawda - w Olsztynie kosmos i praktycznie już nie ma działek, z linia nawet niektóre już do 150 zł a poza Olsztynem już ponad 50 za metr - ufff kupowałem w 2005 i nieźle się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata Cywińska 19.04.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 ja w sierpniu w tamtym roku płaciłam 55 zł/m2. teraz słyszę, że krzyczą sobie 110-120-zł/m2. jest to około 20 km od warszawy więc myslę że i tak niedrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szelma29 20.04.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 w sierpniu 2006 kupowałam po 135 zł za m2 w Markach, teraz chca 250 zł do 300 zł za m2 a nawet rok nie uplynął. Jak kupowałm to myslałam, ze mi serce peknie...tyle kasy za mały kawałek ziemi i myslałam, ze drogo bo wtym samym czasie znajomy płacił za działke koło Halinowa po 70 zł bodajze. ale teraz sie ciesze , ze mam ta swoja działeczke, bo im dłuzej ja mam to bardziej dostrzegam jaka jest piekna i w jakiej pieknej okolicy wiec uwazam, ze to był jeden z najlepszych zakupów mojego zycia...z wyjatkiem mieszkania, ktore okazuje sie teraz tez kupilam za psie pieniadze ( a wtedy to tez wydawało mi sie, ze majatek wydaje na mieszkanko).ale , zeby nie bylo tak łatwo, planuje budowe w tym roku a materiały w góre wiec pewno bede płacic sumy kosmiczne ale zwazywszy , ze zawsze mi serce pekało ze przepłacam, wiec pewno znowu okaze sie, ze jak wybuduje to za 4 lata powiem..o cholera ale tanio dom postawiłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicola77 20.04.2007 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 witam! Biała Podlaska-ceny za m2 od 50zł w górę ale za pełne uzbrojenie (prąd, woda, kanalizacja, telefon) a tak niedawno było po 20zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin wawa 24.04.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Warszawa Bielany (Młociny) 250 euro/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gogo5660 24.04.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 U mnie na wsi k grudziadza m2 dzialki kosztuje od 50 do 100zl... wszystko zal od dzielnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 25.04.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 kupilem dzialke po 36 za metr po 1,5 roku kosztuje 120 za metrCMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
twoman 26.04.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Nie chcę zaśmiecac forum, dlatego postanowiłem skorzystać z tego wątku. Proszę o opinie, czy nizej opisana działaka warta jest swojej ceny. Powierzchnia - 5600 m2 Cena za m2 - 15 pln Prąd, woda za płotem (obecnie pompa abisynka). W dalekosiężnych planach kanaliza. Położona na peryferiach spokojnej wsi, 70 km od Wawy, 25 od dużego miasta (miejsce pracy), 5 od małego gminnego miasteczka, stosunkowo blisko przystanku PKP (mam darmowe przejazdy , PKS, bezposrednie busy do Wawy. Dojazd autem idealny. Działka leży przy mało ruchliwej drodze asfaltowej. Jej usytułowanie i ogólne wrażenie jest rewelacyjne. Tereny przepiękne, okolica obfituje w lasy. Cisza i spokój. Cała działka ogrodzona wysoką i solidną siatką (drut 5 mm) z metalowymi słupkami i podmurówką. Po obu stronach ogrodzenia, na całej jego długości, potężne świerki i różne drzewa liściaste (brzozy, jesiony itp). Większośc ma 17, a niektóre ok 30 lat. Po wejściu na posesję, ma sie wrażenie całkowitej izolacji od otoczenia... super efekt !!! Na działce jest staw o pow. ponad 2000 m2. Za płotem przepływa rzeczka, na której zostało wykonane spiętrzenie. Z góry rzeki pobierana jest woda do stawu, a regulowany odpływ znajduje się za tamą. Na wszystko są stosowne pozwolenia. Staw wymaga niewielkiego pogłębienia (zamulony). Na samej działce sporo okazałych świerków (większość srebrnych), 2 piekne dęby i trochę drzewek owocowych (mały sadek). Na całej powierzchni działki rosnie trawa, która jest w dość kiepskiej kondycji. Teren niezbyt równy i sporo kretowisk. Od 5-ciu lat działka nie była użytkowana. Na posesji znajduję się słaby, drewniany budynek gospodarczy i mały domek murowany, w charakterze solidnej altany z werandą. Zewnętrzne schody prowadzą na górę do sypialni. Stare okna i drzwi. Docelowo mógłby być przeznaczony na domek dla gości. W planach "import" starego drewnianego domu z bali i zestawienie połaczone z remontem i solidnym wykończeniem. Podatek za tę nieuruchomość wynisi 250pln w skali roku. Czy Waszym zdaniem warto zapłacić za tę działkę 85.000 pln ? Dodam tylko, że w okolicy metr surowej (dostęp do prądu i wody) i niezbyt atrakcyjnej działki (kiepski dojazd, okolica, sąsiedztwo itp.) kosztował niedawno średnio kilka pln Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts