pardonme 07.02.2007 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Czy ktoś z Was skusił się na to rozwiązanie? Jak to wygląda w rzeczywistości? Bo kusi mnie okrutnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 07.02.2007 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja sie skusiłem - rewelacja!!! Nie zastanawiaj sie i bierz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.02.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja się skusiłam i bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 07.02.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Czy ktoś z Was skusił się na to rozwiązanie? Jak to wygląda w rzeczywistości? Bo kusi mnie okrutnie. tylko nie sugeruj sie błyszczącym kolorem bo one po pół roku są ładne matowe, a po 2 latach coś ala grafit - u mnie bardzo pasują do czarnej dachówki Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 07.02.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Też mnie kuszą, ale zastanawiałem się jak będą pasowały do grafitowego dachu. Teraz kuszą jeszcze bardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 07.02.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Zapraszam do dziennika - rynny tytan cynk w całej okazałości - do ciemnoczekoladowej dachówki Bogen. Wygląda super. Zanim się zdecydowałam widziałam połączenie brązu z takimi rynnami.Dabell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 07.02.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 pardonme,polecam i nie ma się co zastanawiac. chyba, ze kręci Cię "robienie" przy rynnach co dwa-trzy lata. co do koloru to potwierdzam po dwóch tygodniach są juz szare a po miesiącu zapominasz o pierwotnym błyszczeniu.pozleca aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 07.02.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 I mnnie kuszą! Dachówki będą koloru grafitowego, więc kolorystycznie powinno być OK. Ciekaw tylko jestem ile płaciliście za np mb. Dużo droższe niż plastyky ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 08.02.2007 05:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wycena - plastiki ok. 1500 a tytan cynk ok. 4,500:-(. Niestety kosztują . We wrześniu były tańsze - ok. 3500. Ceny lecą koszmarnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 08.02.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Wycena - plastiki ok. 1500 a tytan cynk ok. 4,500:-(. Niestety kosztują . We wrześniu były tańsze - ok. 3500. Ceny lecą koszmarnie. No to już mogę zapomnieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 08.02.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to mam zagwodzkę . Chcę do grafitowego dachu grafitowe rynny. I już z bólem serca z tytan-cynków zrezygnowałam, bo są jasne. A tu taka wiadomość : z czasem ciemnieją. Czy ktoś ma może zdjęcie tych rynien, kiedy są już w swoim właściwym kolorze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 08.02.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 no fear, nie jest tak źle. podaję cenę z grudnia 2006 - 35,10 PLN/ metr rynny tytan cynk, rura spustowa tytan cynk - 37 PLN/metr bieżący. ważne - patrz na ceny haków - 1 szt. - 4,82 PLN.ceny z VAT 7%. U mnie dom o długim obwodzie - 63 metry bieżące a łącznie wszystko co z rynnami związane wyszło niecałe 4000 PLN (63 mb rynien, 105 haków, 15 mb rur spustowych, cztery narożniki zewnętrzne i wewnętrzne, 4 naczynia zbiorcze, 8 kolanek łukowych i 8 obejm).jeśli nie chcesz sie babrac przy rynnach przez najbliższe kilkanascie lat wybierz tytan cynk. po co Ci stres związany z rynnami plastykowymi czy z blachy. teśc miał już i takie i takie teraz po 10 latach od wybudowania w końcu założył tytan cynk. poza tym nie porównujmy super tytancynkowych rynien z najgorszymi i najtańszymi plastikami. to nie to samo. pamiętajmy, że rynny sa testowane u nas w budynku na bieżąco - zatem muszą byc niezawodne. kolorek super - ciemno szary - zresztą sory ale to dla mnie nie najważniejsze. poza tym nasz dekarz pomalował swoje tytan cynki na czarno i ma czarne więc nie ma chyba problemu. pozdrawiam i jeszcze raz proponuję się powaznie zastanowic by po dwóch latach nie musiec przyznawac się do błedu. aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trobe 08.02.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to mam zagwodzkę . Chcę do grafitowego dachu grafitowe rynny. I już z bólem serca z tytan-cynków zrezygnowałam, bo są jasne. A tu taka wiadomość : z czasem ciemnieją. Czy ktoś ma może zdjęcie tych rynien, kiedy są już w swoim właściwym kolorze? Zapomnij o ciemnym kolorze. One po prostu patynują - nadal są jasne, tyle że tracą połysk. Przypominają wyglądem zwykłe metalowe, jakie można oglądac na wielu starszych budynkach, tak więc na pewno nie wpisują się w Twoją koncepcję kolorystyki. Wielu z nas zdecydowało się na nie licząc na ich trwałośc, poza tym mnie akurat odpowiada ich jasna barwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 08.02.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to mam zagwodzkę . Chcę do grafitowego dachu grafitowe rynny. I już z bólem serca z tytan-cynków zrezygnowałam, bo są jasne. A tu taka wiadomość : z czasem ciemnieją. Czy ktoś ma może zdjęcie tych rynien, kiedy są już w swoim właściwym kolorze? podaj maila to wysle Ci zdjęcia z czarnym dachem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 08.02.2007 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 kolorek super - ciemno szary - zresztą sory ale to dla mnie nie najważniejsze. poza tym nasz dekarz pomalował swoje tytan cynki na czarno i ma czarne więc nie ma chyba problemu.aresior Te rynny mają swój niepowtarzalny urok osiągając w krótkim czasie kolor ołowiu a ich malowanie to nieporozumienie. Przy stosowaniu obróbek z blachy tytanowocynkowej należy zwrócić uwagę aby odizolować je od papy (przy zastosowaniu derskowania lub OSB i papy). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2007 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to mam zagwodzkę . Chcę do grafitowego dachu grafitowe rynny. I już z bólem serca z tytan-cynków zrezygnowałam, bo są jasne. A tu taka wiadomość : z czasem ciemnieją. Czy ktoś ma może zdjęcie tych rynien, kiedy są już w swoim właściwym kolorze? Do mojego dachu pasowały akurat dość jasne (mam Rheinzink patyna), ale jest drugi wiodący producent, którego blachy występują w kolorze bardzo ciemno szarym. Niestety nie pamiętam nazwy firmy, ale do grafitowego dachu by pasowały. Efekt jest super, warto te "parę groszy" dołożyć Ja mam także obróbki i parapety z tej blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pardonme 09.02.2007 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Poczytałem trochę i okazuje się że Rheinzink oferuje blachę z fabrycznie robioną patyną (nie wiem do końca o co chodzi) w różnych odcieniach szarości. Te najciemniejsze są super. Potraficie przekonać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.02.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 no fear, nie jest tak źle. podaję cenę z grudnia 2006 - 35,10 PLN/ metr rynny tytan cynk, rura spustowa tytan cynk - 37 PLN/metr bieżący. ważne - patrz na ceny haków - 1 szt. - 4,82 PLN. ceny z VAT 7%. U mnie dom o długim obwodzie - 63 metry bieżące a łącznie wszystko co z rynnami związane wyszło niecałe 4000 PLN (63 mb rynien, 105 haków, 15 mb rur spustowych, cztery narożniki zewnętrzne i wewnętrzne, 4 naczynia zbiorcze, 8 kolanek łukowych i 8 obejm). ... U nas ceny z lutego bardzo podobne....ale bez VATU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 09.02.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 ... Do mojego dachu pasowały akurat dość jasne (mam Rheinzink patyna), ale jest drugi wiodący producent, którego blachy występują w kolorze bardzo ciemno szarym. Niestety nie pamiętam nazwy firmy, ale do grafitowego dachu by pasowały. Efekt jest super, warto te "parę groszy" dołożyć Ja mam także obróbki i parapety z tej blachy BENNEMANN ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aresior 09.02.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 nie wiem Panie Wilhelmi co chodzi z tym wtrętem o nieporozumieniu z malowaniem rynien z tytancynku. jak komuś pasuje pomalowana rynna to niech maluje. jego sprawa. co? że niby profanacja? jak ktoś chce miec trwałe rynny a do tego czarne bo ma taki kolor dachówki to w czym problem? sorki ale nie rozumiem o co chodzi. i mnie to nie rusza.podobnie jak z tą radą by czegoś nie łączyc z czymś? do czego to się ma odnosic? zresztą nie pierwszy raz spotykam się na forum z różnymi dziwnymi a może tylko pozornie dziwnymi i oderwanymi opiniami. ale przecież ja nie jestem budowlańcem i mogę się mylic albo nie wiedziec.a swoją drogą to zakładałem, że Pan zawsze dotąd preferował najtańsze z możliwych rozwiązań "bo i tak na dach patrzysz z 10-15 metrów to po co kupowac cadilaca". a tu nagle tytancynk? pozdro aresior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts