Andrzej Wilhelmi 09.02.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Zdecydowanie nie najtańsze a moim zdaniem rozsądne. W swoich wypowiedziach przekazuję własne opinie i rady. Można z nich korzystać lub nie można się też z nimi nie zgadzać. A swoją drogą jest mi niezmiernie miło, że jeszcze ktoś je czyta. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neuron 10.02.2007 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 Wykonując obróbki z tego materiału należy ostrożnie dobierać materiały mogące na blachę oddziaływać. Przykład klej do płytek na balkonie uwalniał do wody opadowej substancje powodujące korozję blachy obróbek balkonu oraz parapetów na niższych kondygnacjach. Listy substancji szkodliwych są wciąż aktualizowane przez producentów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathon 11.02.2007 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 Mam obróbki dachowe z tytan-cynku i rynny. Obróbki były od razu spatynowane (rewelacyjny kolor), rynny metaliczne- ale już się pokrywają patyną same- super. Polecam . (rynny Bennemann). Pytanie do speców, a może do wszystkich -potrzebuję pas tytancynku 320cm na parapet zewn. (jedno okno mam 309cm). Typowe blachy są 200cm. Czy można gdzieś kupić taką długą nietypową płaską blachę? Jeśli nie to jak najlepiej połączyć dwie blachy na parapecie zewn? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pardonme 12.02.2007 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Bennemann z tego co się już zorientowałem jest nieco gorszy jakościowo o Rheinzink. Przynajmniej tak wynika z posiadanych certyfikatów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agathon 13.02.2007 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 Jeśli możesz napisać coś o tej różnicy w jakości pomiędzy Bennemann a Rheinzink, proszę. ? Ciekaw jestem, choć rynien już nie zmienię, Ale.... ale miło jest wiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pardonme 14.02.2007 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Rheinzink ma certyfikat Qualityzink a Bennemann Premiumzink. Co one dokładnie oznaczają, nie wiem Wiem że ten pierwszy jest lepszy. Jeśli radzisz sobie jako tako z niemieckim, to polecam stronę http://www.zink.de Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 15.03.2007 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 Komplet rynien Rheinzink na dom jak w dzienniku to koszt 2700 brutto. Oferta z Melle Kraków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowy25 17.10.2013 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2013 Witam,Chciałem nieco odświeżyć temat i prosić o konsultacje.Stoję przed wyborem rynien tytan cynk patyna RHEINZINK lub Zakładów Metalowych Silesia. Ceny rynien prawie identyczne , blachy tytan cynk znacząco tańsze w ZM Silesia. Czy Ktoś ma jakieś doświadczenia z rynnami ZM Silesia ?Czy są jakieś przeciwskazania aby obróbki robić z blach ZM Silesia a rynny z RHEINZINK ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek82 30.10.2013 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2013 Podobnie jak Ty, długo zastanawiałem sie nad tymi rynnami, jednak zdecydowałem się na rynny metalowe struga. Jak na razie sprawują się bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 11.12.2013 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Doradźcie bo już głupieję całkowicie. Mam kilka wycen na rynny (plastiki, stalowe w kolorze i tytan-cynk w kolorze) i co? Cena tytan-cynk z Galeco w kolorze jasny popiel lub czerń jest nieco tańsza niż plastiki Marley'a... Poważnie! Mam dachówkę grafitową - dokładnie Creaton Premion łupek angobowany i teraz pytanie. Czy brać ten tytan cynk, a jak tak to jaki kolor, tzn. czy jest szansa, że ten jasny popiel jakoś ściemnieje, czy jednak czarny, w graficie niestety nie ma ... Powiedzcie coś, bo ja już nic nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 11.12.2013 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2013 Goły tytan-cynk z czasem pokryje się patyną w kolorze ołowiu. Kolor może być nierównomierny. Natomiast gotowe patynowane rynny czy blachy mają jednolity kolor bez przebarwień są jednak droższe. Rynny mogą być od jednego producenta a blachy od innego. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 12.12.2013 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Dziękuję bardzo, nasunęło ,mi się teraz jedno podstawowe pytanie, czy rynny tytan-cynk mogą być w ogóle w kolorze, czy są albo gołe (srebrne) albo "spatynowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 12.12.2013 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2013 Ta patyna to chemicznie uzyskany kolor. Jest ich kilka ale to nie tęcza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mario430 16.12.2013 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 Dziękuję, zdecydowałem się na stalowe z Galeco. Mam nadzieję, że nie będę żałował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 17.12.2013 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Nie wiem jak u innych producentów u RHEIZINK spatynowane mają jedną poważną wadę !!! - ceny haków tych doczołowych u mnie wyszły 1/3 ceny całości orynnowania No bo gołych ocynkowanych raczej nie założymy do spatynowanych rynien ... Wziołem gołowalcowane ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 17.12.2013 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2013 Hak ocynkowany też dobry ale to nie to samo co w koszulce nawet przy gołowalcówce. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts