Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny wykończeniówki

Recommended Posts

Chciałabym się dowiedzieć, ile płaciliście lub dopiero będziecie płacić za wykończenie domu typu:

tynki (gąbkowane i zwykłe)
    ocieplenie dachu+płyty k-g
    elewacja (ocieplenie+siatka+klej)
    wylewki (chudziak i zwykłe)

Dostałam dziś wycenę od mojej ekipy i chciałam porównać, czy nie za bardzo się cenią :wink:

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Od coraz większego grona słyszę, że jednak po tynkach cem-wap nawet z piaskiem kwarcowym decydują się na gipsowanie.

My od razu zakładamy tynki zwykłe + gładź gipsowa.

Mam wycenę na 18zł za robociznę tynku z gładzią.

Jak bedzie ok, to wrzuc namiary. Dzieki z gory.

Tyle, że ja ich tak szybko nie wypuszczę :lol: :wink:

Robili mi ocielplenie zewn., podbitkę, teraz ocieplają poddasze watą, potem tynki, gładzie, płyty KG, tynki zewn.

• 2 weeks później...

Poniżej ile i za co - ceny na dziś.

1.Montaż stropu z płyt OSB grub. 22mm na legarach drewnianych 8x 8cm na istniejącej konstrukcji belek stropowych oraz montaż stropu z płyt GKF wraz z warstwami izolacyjnymi nad parterem w cenie uzgodnionej 62 PLN/m2 + osłonięcie styków pól płyt GK/belki listwami - 4 PLN/mb ;

Opis techniczny warstw konstrukcyjnych:

płyty GKF na rusztowaniu, warstwy wełny, legary, płyta OSB + podkładki elastyczne + folia izolacyjna +listwy przy krawędziach belek/pola.

2. Montaż ścianek działowych z płyt GK wraz z warstwami izolacyjnymi - w cenie uzgodnionej 31 PLN/m2 ,

ścianki działowe GK o grubości wg PT, ścianka poszyta obustronnie płytą GK pojedyncza na stelażu stalowym z wypełnieniem warstwą izolacji term+p/dźwięk=mata z wł szkl.+2x folia ochronna na macie, otaśmowana, ospoinowane styki płyt i wgłębienia z łbami wkrętów.

3. Montaż warstw izolacyjnych ścianek kolankowych wstępny przedmiar - ca 40 m2 oraz montaż ścianek kolankowych z płyt GK oraz montaż elewacji z desek modrzewiowych na stelażu w cenie uzgodnionej 72 PLN/m2;

ścianka kolankowa, o grubości wg projektu, GK/folia paroizol./stelaż metalowy do GK/wełna w grub.stelaża/wełna w grub.krawedziaków = konstr.drewnianej ściany /wiatroiz/stelaż/deski.

4. Montaż ocieplenia i poszycia skosów poddasza – w cenie uzgodnionej 35 PLN/m2Opis techniczny warstw konstrukcyjnych:

GK/ stelaż metalowy do GK/wełna w grub.stelaża/wełna w grub.krokwi, folie izolacyjne x2.

W cenie - zakup materiałów (faktura na mnie).

Tynki (rob + mat) gips maszynowo - 20 zł

• 2 weeks później...
Blau, może łaskawie zamieścisz swoje oferty w wątku z ogłoszeniami? Nie rób sobie nachalnej propagandy we wszystkich możliwych wątkach, bo ja bym ciebie i tak nie zatrudniła - jak tak na gwałt szukasz zleceń, to coś tu jest podejrzane. Pełno postów w każdym wątku od ciebie - to aż denerwujące i niesmaczne. To jest forum a nie tablica reklamowa. :evil: