Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ceny wykończeniówki

Recommended Posts

Najdziwniejsze jest to że to jest ekipa która teraz nam konczy stan surowy a nie wzieli dużo. Jak wróci mąż z pracy to napisze wam całą liste poszczególnych prac. Może oni dali takie ceny aby mogli z czego dac upust. Trochę sie podłamałam bo na razie jestesmy z nich zadowoleni i myślelismy że dogadamy sie co do wykończeniówki. Martwie sie czy znajdziemy kogoś tak na szybko do wykończenia nie sprawdzonego.

• Odpowiedzi 77
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam pytanie czy cena 60zł/m2 ocielenia poddasza: 20cm wełna, płyty g-k, szpachlowanie, malowanie to wygórowana cena?

Czy 20zł/m2 za dwukrotne malowanie po tynkach gipsowych to dużo?

Witam,

według mnie to sporo... Tzn nie mogę tego oceniać bo ktoś inny mógłby powiedzieć, że sporo to 30 a inny, że 80...

Ale np u mnie za ocieplenie czyli wełna,folia, płyty na stelażu, szpachlowanie, malowanie: 45zł/m2

a za malowanie na tynkach 10zł/m2

Pozdrawiam :)

Podaje wam pozostałe roboty i wycenę:

1. glazura,terakota-45zł/m2

2. parapety wewnetrzne-50zł/szt

3. parapety zewnetrzne z klinkieru-50zł/mb

4. elewacja(styropian 12cm, tynk-45zł/m2

5. podbitka z drewna-35zł/m2

6. ogrodzenie (słupki z cegły klinkierowej,podmurówka-65zł/m2

7. ocielenie dachu od położenia wełny do malowania -60zł/m2

8. malowanie-20zł/m2

9. panele-12zł/m2

Nie na wszystkim sie znam ale moim zdaniem do przyjecia jet tak:

1. 35-40zł/m2

2. ?

3. ?

4. 35zł/m2

5.?

6.?

7. 45zł/m2

8. 8-10zł/m2

9.?

Znaki zapytania oznaczają, że nie bardzo orientuje sie jakie sa ceny.

Licze że ktoś odniesie sie do tych cen.

8. malowanie-20zł/m2

9. panele-12zł/m2

1. 35-40zł/m2

2. ?

3. ?

4. 35zł/m2

5.?

6.?

7. 45zł/m2

8. 8-10zł/m2

9.?

Witam ponownie!:)

Pozwolisz, że odniose się w ten sposób, że podam ceny jakie u mnie "obowiązują". Obowiązuja pisze w " " bo gdy wykonujemy jakąś większą pracę, to ceny są jeszcze niższe :)

A zatem:

-glazura prosto- 30zł/m2

-glazura caro- 35zł/m2

-terakota prosto- 35zł/m2

- terakota caro- 40zł/m2

-parapety wewnętrzne 30zł/szt

- parapety zewnętrzne 40zł/mb

-ocieplenie dachu- 45zł/m2

-malowanie- 10zł/m2

-panele - 15zł/m2

Podałem tylko te ceny, bo to wykonuję ja :)

Natomiast do ogrodzenia czy elewacji mam innych ludzi i to z nimi bym musiał pagadać o obecnych cenach, ale myślę, że akurat u nich nie wyszłoby dużo, bo nie są z Warszawy tylko z Mińska Maz. :)

Pozdrawiam i mam nadzieję, że trochę pomogłem :)

Poza tym nie wydaje mi się, że ceny powinny byc wyższe nić te, które podałem...

8. malowanie-20zł/m2

9. panele-12zł/m2

1. 35-40zł/m2

2. ?

3. ?

4. 35zł/m2

5.?

6.?

7. 45zł/m2

8. 8-10zł/m2

9.?

Witam ponownie!:)

Pozwolisz, że odniose się w ten sposób, że podam ceny jakie u mnie "obowiązują". Obowiązuja pisze w " " bo gdy wykonujemy jakąś większą pracę, to ceny są jeszcze niższe :)

A zatem:

-glazura prosto- 30zł/m2

-glazura caro- 35zł/m2

-terakota prosto- 35zł/m2

- terakota caro- 40zł/m2

-parapety wewnętrzne 30zł/szt

- parapety zewnętrzne 40zł/mb

-ocieplenie dachu- 45zł/m2

-malowanie- 10zł/m2

-panele - 15zł/m2

Podałem tylko te ceny, bo to wykonuję ja :)

Natomiast do ogrodzenia czy elewacji mam innych ludzi i to z nimi bym musiał pagadać o obecnych cenach, ale myślę, że akurat u nich nie wyszłoby dużo, bo nie są z Warszawy tylko z Mińska Maz. :)

Pozdrawiam i mam nadzieję, że trochę pomogłem :)

Poza tym nie wydaje mi się, że ceny powinny byc wyższe nić te, które podałem...

Dzieki serdecznie. Powiem ekipie że jesli chce u mnie wykańczać dom to muszą zejść z ceny a jesli nie to Pa Pa :(

Dziś wykonawca mi zaśpiewał 130 PLN za ocieplenie dachu (wełna 15 + 5), podwieszany sufit, płyty gk i jednokrotne malowanie.

Czy nie wydaje się Wam, że to drogawo jest?

Mój chce 60zł/m2 za to samo i wszyscy mówia na forum że to dużo. Twój chyba jednak oszalał

Ups, nie napisałem, że to z materiałem. No ale jeśli policzyć materiał... wełna jakieś 35 zł/m2, płyta GK 10 zł/m2 plus jakieś profile do podwieszania, wkręty, gips, farba... to pewnie wyjdzie mi Twoja cena robocizny.

Chciałabym się dowiedzieć, ile płaciliście lub dopiero będziecie płacić za wykończenie domu typu:

tynki (gąbkowane i zwykłe)
    ocieplenie dachu+płyty k-g
    elewacja (ocieplenie+siatka+klej)
    wylewki (chudziak i zwykłe)

Dostałam dziś wycenę od mojej ekipy i chciałam porównać, czy nie za bardzo się cenią :wink:

Józek pisz sie przez "Ó" :p

Ludzie! Skończcie z metrami kwadratowymi w domkach i mieszkaniach! Tam nie ma metrów! Metry są na dużych budowach. Adaptacja pomieszczeń na biura... 600m2 sufitów... 1000m2 ścian.... 700m2 glazury i terakoty... to są metry i można brać "od metra"! W waszych łazienkach nie ma mertów... są za to liczne "zakręty" Ja w łazienkach biorę kompleksowo... wchodzę i widzę co jest do zrobienia... wiem ile będę siedział na danej robocie... mnożę przez stawkę dzienną jaką muszę zarobić i jest wynik. Za podobny metraż może wyjść stawka 100% większa... bywa że jeszcze większa. Jak słyszę "metry" płytek w korytarzu to ogarnia mnie śmiech! Przykład z mojej pracy: korytarz w bloku... w kształcie litery T... 6m2... 7 drzwi... płytki w caro... ludzie muszą mieszkać... nie można kłaćś całej płaszczyzny więc 3 dni samo kładzenie płytek!!! Chciałem 2 dni ale nie było dostępu do łazienki i WC. I jak to ma się do stawek za m2??? To samo na poddaszach. Jedno poddasze proste... tylko skosy i kawałek sufitu prostego a inne okna dachowe... lukarny... kosze... łamane płaszczyzny... słupy... jętki... płatwie i inne udziwnienia. Jedno poddasze wyjdzie 30zł/m2 a inne nawet 100zł!

Ludzie! Skończcie z metrami kwadratowymi w domkach i mieszkaniach! Tam nie ma metrów! Metry są na dużych budowach...

Święta racja z tymi metrami kwadratowymi. Metr metrowi nie równy, ale cena za taki metr stanowi jakiś punkt wyjścia i pozwala lepiej ocenić koszt robocizny także kompleksowo.

Wiadomo, że np. 1m2 płytek w małej łazience jest droższy, niż 1m2 w dużym korytażu w tym samym domu... chyba żeby policzyć za wszystko kompleksowo.

no z tymi metrami to nie tak do konca jest prawda (ze ich "nie ma") ....

zalezy przeciez o jakich pracach mowimy, tynki, malowanie czy podlogi drewniane (lub inne) sa robione na m2 i tylko w nielicznych przypadkach (np zaokraglenia lub nietypowe laczenie/przeplatanie materialow) uzgadnia sie inna cene.

co do plytek, sprawa jest jasna. o m2 trudno mowic szczegolnie w lazienkach, ale to tez nie zmienia faktu ze cena wyjsciowa wykonawcy za m2 daje poglad czy cena za sztukowanie lazienek bedzie do zaakceptowania czy tez nie.

PS

pytano tu czy 20zl/m2 to duzo.

moim zdaniem to kompletne szalenstwo nawet jesli jest w tym material.

no z tymi metrami to nie tak do konca jest prawda (ze ich "nie ma") ....

zalezy przeciez o jakich pracach mowimy, tynki, malowanie czy podlogi drewniane (lub inne) sa robione na m2 i tylko w nielicznych przypadkach (np zaokraglenia lub nietypowe laczenie/przeplatanie materialow) uzgadnia sie inna cene.

Z tynkami to się zgadzam ale podłogi - też już ceny "pływają". Inaczej układa się jedną dużą powierzchnię a inaczej kilka małych klitek. Mój osobisty koszmar - poddasze ze słupami... 20m2(ciężkie metry :wink:) paneli podłogowych... 30(!!!) narożników ciętych na skos! Nie mówiąc już o "wycinankach" przy tych słupach! Z malowaniem też to nie tak... jeśli to "nowe" i nie ma mebli i malowanie standardowe z jednym kolorem to owszem - metry. Ale jeśli to "zagracone" mieszkanie i praktycznie nie ma się gdzie rozpędzić na tych "metrach"? albo 4 kolory w pokoju? ...a przecież to tylko głupie malowanie... Nigdy nie uzgadniam konkretów przez telefon - jak zobaczę to podaję ostateczną stawkę. A przez telefon to też podaję "za metr" ale nie jest to dla mnie wiążące i najczęściej stawka jest całkowicie inna... niestety...

... a czy stawka np. 20zł/m2 powiedzmy malowania to dużo? Jeśli to "zwykłe" malowanie to tak a jeśli to ma być wierzba płacząca albo palma nad morzem... to grosze... a może to stawka z wynoszeniem mebli i "totalnym" oklejaniem wszystkiego? A może są pęknięcia i trzeba je siatkować i szpachlować i to jest ujęte w metry? ...a przecież to tylko głupie malowanie...