agnieszkakusi 07.02.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 czy ktoś z Was kładł keramzyt na podłogę? Mieliśmy zrobić 12 cm styropianu, 10 cm chudziak. Mąż zastanawia się nad keramzytem. Kto z Was orientuje się jak to wygląda w praktyce? Sprawa pilna, bo w środę mają zakładać więźbę na dach i nie wiemy czy wylewać chudziak czy potem kłaść keramzyt. Bardzo proszę o pilną radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 07.02.2007 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 kiedyś pomagałem szwagrowi. Po prostu na warstwę wysypanego keramzytu - ponad 20 cm, rozkładaliśmy warstwę keramzytu zmieszanego z betonem (ale betonu niewiele) tak ok. 5 cm. Chodziło tylko o to, aby co nieco związać wierzchnią warstwę granulek, aby można było po niej ostrożnie chodzić wykonując resztę, czyli polożenie ekranu, wykonanie instalacji grzewczej i wykonanie posadzki z połozeniem terakoty. To bylo na 2 piętrze w starym bloku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hes 07.02.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Na workach z keramzytem są instrukcje stosowaniaZ tego co pamiętam, zalecają mieszanie z rodzajem betonu, tak by całośc była związana. Keramzyt możnapewnie używać luzem, trzeba tylko pamietać, że lużnekulki potrafią nieżle hałasowac pod nogami np. trąc o styropian,albo o siebie nawzajem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 07.02.2007 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ja zrobiłem tak: widok od dołu:12-15 cm keramzyt, folia,chudziak z mksokreta, folia, styropian 10 cm, jastrych Podłoga jest ciepła. Oczywiście chudziak i jastrych odizolowane od ścian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 tylko po co?i czy zamiast.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 08.02.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 A po to:1. Że lubie ciepło pod nóżkami,2. Nie będę grzał gruntu podłogówką a zamiast:z uwagi na "patrz wyżej": dawania większej grubości styropianu, który przy wiekszej grubości mógłby "siąść" a cena wyszła porównywalnie do dodatkowego styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.02.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 siąść to może pompka jak się zdenerwujesz a nie odpowiedni styro właśnie o to mi chodzi -babranie się z keramzytem a ułożenie styro przy podobnej cenie, nie mówiąc już o walorach izolacyjnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 08.02.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Barbossa Czepiasz się, Każdy robi jak mu się podoba i co sobie wymyśli i jak mu jest wygodniej.A co do "babrania się z keramzytem".... to już zupełnie Ciebie nie rozumiem, Chyba nie widziałeś jak to się robi w rzeczywistości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.02.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 oświeć mnie i wcale się nie czepiam, chodzi mi o to, że styro da więcej przy tej samej grubości i zbliżonej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 08.02.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Co do tego zgoda, styropian jest bardziej izolacyjny.Natomiast rozsypanie keramzytu to po prostu wysypanie z Big Baga i rozgarnięcie grabiami albo dechą na kiju. Przy takiej grubości jaka była u mnie keramzyt jest nie do ubicia i przed chudziakiem wystarczyło położyć folię i pare za przeproszeniem "kupek" jastrychu na całej powierzchni. To spowodowało, że wszystko się usztywniło tak, że można było chodzićpo tym jak po twardej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.02.2007 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 a bloczki keramzytowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.02.2007 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 a bloczki keramzytowe? a trąbka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.02.2007 17:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Barbossa, a może zajrzyj za drzwi i zobacz czy nie ma, dobrze? Nie podoba Ci się temat to po prostu się nie udzielaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 08.02.2007 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 czy nie ma czego? zaglądałem i tam nic nie ma jakie pytanie taka odpowiedź i się nie ciskaj tylko sprecyzuj o co Ci chodzi(nie tak dawno było podobnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.02.2007 06:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Jeśli pytam o keramzyt na podłogę to chyba jednoznaczne jest to, że chodzi o bloczki na podłogę. Czytanie ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 09.02.2007 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 o ja ciemna masa obiecuję już się nie "mądrzyć" i dokładniej zaglądać za drzwi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.02.2007 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Moze wklej jakiegos linka do tego co chesz użyć. Ale nie bardzo rozumiem snens zamiany styropianu który jak piszesz w innym wątku na (zdaje sie ) zimniejszy materiał - ktoś juz pytał powtórze pytanie dlaczego taka zamiana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.02.2007 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 http://www.maxit.pl keramzyt, izolacja na podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 09.02.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Nie wiem gdzie tam znalazłaś jakies bloczki na podłogę Ja widze tylko kermazyt luzem "sypany" może podaj konktretnie link do produktu. Jeżeli masz na tyle miejsca aby 12 cm styro zastapic 30cm keramzytu to probuj tylko nadal nie rozumiem wiem co to ma dac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.02.2007 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Jajmar, przy keramzycie nie wylewa się chudziaka gr. 10 cm. Na niego kładzie się folię, potem zbrojoną siatkę i robi się szlichtę. Odnośnie bloczków. Dzwoniłam do firmy Optiroc i okazało się, że nikt w Polsce już ich nie robi, bo wychodziło to dosyć drogo i nie było na to popytu mimo, że materiał dobry. Pozostajemy więc przy keramzycie sypkim. Problem w tym, że w przyszłym tyg. zaczynamy dach, ale ze względu na pogodę nie chcemy wylewać chudziaka. A keramzyt można układać pod dachem. Dom jest tak ustawiony, że podjazd gruszki jest możliwy tylko z jednej strony wieć nie ma mozliwości wylewania betonu z gruszki i trzeba by to robić ręcznie...147m po 10 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts