Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 11 months później...
  • 1 year później...

Ja wybudowałem i jestem bardzo zadowolony. W mojej okolicy powstały dwa inne Tukany, a jak kupowełm projekt w 1999 to nie było żadnego w Polsce! To chyba o czymœ œwiadczy? Tak samo jak to, że przychodzš ludzie oglšdać go.

Mogę podzielić się doœwiadczeniami jeœli ktoœ chce, mam też zdjęcia. Wiele rzeczy robiłem sam, znam go jak własnš kieszeń.

Pzdr, AK

• 1 month później...
  • 4 months później...
  • 2 years później...

Witam,

chciałbym prosić o opinie na temat projektu "Tukan" z pracowni Archeton. Chodzi mi co myślicie o funkcjonalności tego domu, jakie widzicie w nim wady jakie zalety? Co myślicie o kosztach budowy? Czy coś w Waszych oczach dyskryminuje ten projekt. A może ktoś wybudował Tukana i mógłby się wypowiedzieć o swoich odczuciach. Zapraszam do dyskusji gdyż na forum prawie nie jest poruszany temat dotyczący tego projektu, a myślę, że projekt jest godny zainteresowania.

Pozdrawiam

Darek.

• 1 month później...
BUdowałen tukana w 2002 roku. Teraz w nim mieszkam. Dom na prawdę mi się podoba chociaż niektórzy mówią że ma duży dach. Jest jednak bardzo funkcjonalny. Oczywiście zrobiłem w nim kilka przeróbek m.in. zwiększenie jadalni, troszkę inne okna ale ogólnie polecam budowę tego domku

• 2 weeks później...
  • 3 years później...

Witam

Mamy taki projekt, czy można prosić o fotki domu. Jakim kosztem udało się zamknąc inwestycje, wiem , że było to dawno, ale może jakies odzwierciedleie co od kosztów podawanych przez projektanata.

dziekuję i pozdrawiam

Krzysztof Kulczyk

Witajcie!

Są zdjęcia! Na http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=24323&q=kumotr&k=2. Mam nadzieję że działa - jak nie to wyślę na maila. Zapraszam.

• 3 weeks później...
Witam

Mamy taki projekt, czy można prosić o fotki domu. Jakim kosztem udało się zamknąc inwestycje, wiem , że było to dawno, ale może jakies odzwierciedleie co od kosztów podawanych przez projektanata.

dziekuję i pozdrawiam

Krzysztof Kulczyk

Ja właśnie jestem po zalaniu ławic, a przed stawianiem ścian, teraz widzę że projekt TUKAN wymaga generalnych zmian, ja już pozbyłem się stopni na parterze, teraz kolej na następne zmiany, m.in rezygnacja z części płyty i zabudowania tego "pięknego" trójkątnego balkonu tak by bez sensu nie traci ciepła z pomieszczeń parteru. Oczywiście o łażeniu do kotłowni przez salon nie wspominam, zmiana projektu w tym zakresie jest oczywista. I jeszcze jedno, co do układu łazienek góra dół, to dopiero model wymyślił taka konfigurację, oczywiście przeróbka.