Anisia3 11.03.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2008 Mam pytanie do tych co mają brązy u siebie, a nie w katalogach. Czy czekoladowy brąz nie zaciemnia bardzo pomieszczenia?Cały czas myślałam, ze będę miała jasne kafelki w kuchni. Kuchnia na północ. Do tego brązowe szafki. I nagle od kilku dni nie mogę myśleć o niczym innym jak tylko o kaflach w kolorze gorzkiej czekolady. Ma takie Paradyż i Cersanit. Jeszcze nie wiem, które wybrać. Ale boję się, że zaciemni mi to kuchnię. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 13.03.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Anisia, ja mam salon od północnego zachodu i ciemną podłogę w salonie (merbau). Wcale nie jest ciemno, myślę, że nawet jak zrobisz ciemne meble ale kontrastowo jasne ściany, blaty, to naprawdę wyjdzie fajnie. Nie rezygnuj z tego co Ci się podoba i odwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 13.03.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Blat juz mam. jest jasny. Ściana nad kaflami tez obowiązkowo musiałaby byc jasna. I chodzi mi jeszcze po głowie jeden pomysł, na scianki szafek, ale to się dopiero krystalizuje. Chyba jednak zdecyduję sie na tę czekoladę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
neti 13.03.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Jeśli chodzi o beże i brązowe dodatki to ten salon jest moim faworytem: http://images25.fotosik.pl/174/8c7bc9683400408dmed.jpg http://images31.fotosik.pl/177/f160afb1cd7d7b4bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 14.03.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Ciesze się, że znalazłam to brązowe forum, a właściwie ktoś mi polecił Też jestem beżowo-brązową maniaczką - mam nadzieję, że nikt się nie obrazi Prawie cały mój dom widzę w odcieniach brązu. Mam już dwie brązowe łazienki i brązowe wc. Mam również brązową podłogę w salonie i holu. Planuję jedną brązową ścianę. Kuchnia też ma być brązowa. Mąż już mnie przeklina z tym brązem Mam nadzieję, że nie obudzę się pewnego dnia i stwierdzę, że jest go nadmiar. Jak skończymy wykańczać dom, to może coś powklejam. Pozdrawiam wielbicieli beżo -brązów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 17.03.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Okna ubrane w lniane zasłonki: http://images13.fotosik.pl/50/a05d40bca4ab2a9bm.jpg a ja chciałabym zapytać o karnisze. szalenie mi się podoba ich prostota. gdzie je zakupiłaś? A wnętrza masz piękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.03.2008 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 markdottir dziękuję i cieszę się, że jeszcze komuś brązy się podobają Jeśli chodzo o karnisze, to kupiłam je...w Castoramie,wybrałam je właśnie ze względu na prostotę (a i cena też była była przyzwoita ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 18.03.2008 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Witam Przyłączam się do zachwytów nad twoim domem, na prawdę fajnie tak cieplutko urządzony. Zdradź mi Joola gdzie wyczaiłaś taką piękna, wysoką donice. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.03.2008 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Chopinetko donice są wg mojego projektu, wykonane przez kolegę (są z blachy, która została w końcowym etapie pomalowana przeze mnie farbą do ścian ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 18.03.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Joola, a ja dla odmiany mam jeszcze pytanie o parapety, bo teraz dopatrzyłam się, że są jasne i całkiem fajnie wyglądaja z brązowymi oknami. Z czego masz parapety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 18.03.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Anisia, parapety są z marmuru Perlato Olimpo bardzo podobnego do Brecci. Naprawdę są fajne, bo nie widać na nich kurzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 18.03.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 Chopinetko donice są wg mojego projektu, wykonane przez kolegę (są z blachy, która została w końcowym etapie pomalowana przeze mnie farbą do ścian ) Ty to jesteś... Super pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 19.03.2008 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 Parter naszego domu także jest w tonacji beżowo brazowejczekoladowy komplet wypoczynkowyhttp://images28.fotosik.pl/158/2acb9d09b713d0af.jpgDolna łazieneczkahttp://images24.fotosik.pl/158/cfb0fb34e5a2cd72.jpgbrązowa ściana ze sprzetem TVhttp://images33.fotosik.pl/142/26a1cefd0a8c3b6e.jpgklatka schodowahttp://images26.fotosik.pl/179/03c725bc6888cb43.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasabar 25.03.2008 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ale łazienkę to masz baaardzo odważną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
d5620s 25.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ale łazienkę to masz baaardzo odważną zgadzam się z przedmówcą/czynią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JANINKI-AMORKI82 25.03.2008 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ale łazienkę to masz baaardzo odważną no i umywalka bardzo ciekawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chopinetka 26.03.2008 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Witam Czy ten rysunek nad wkładem kominkowym sama robiłaś? Bardzo fajny pomysł. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucyna1 09.04.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 jasabar napisał: Ale łazienkę to masz baaardzo odważną Łazienka została przemyslana . Otóż wyszłam z założenia, ze jak wykafelkujemy ściany łazienek tracimy pole do manewru. Musimy patrzec na te ściany przez jakis czas. Ja akurat należę do ludzi którzy sie szybko wszystkim nudzą . Doszłam do wniosku ze połozymy kafelki tam gdzie są one niezbedne a reszte ścian pomalujemy. Narazie jest kolor amarant, za kilka lat moze byc żółty,potem turkusowy, pomarancz, zielen alpejska itd. Wszystkie wymienione kolory bardzo ładnie komponuja sie z brazem który w tym pomieszczeniu jest bazą. Cały czas bedę miała nowa łazienkę za niewielki koszt-zmieniając tylko kolor ścian i dodatków-wydaje mi sie ze nie szybko mnie znudzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 09.04.2008 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 witam wielbicieli brazów - kiedyś nie lubiląm tego koloru, ale do wnętrz jest idealny - daje ciepłe wrażenie,i - jak wyżej napisano- łatwo możńa zmienić wystroj, bo wiele kolorów do niego pasuje. Według mnie najbezpieczniejsze są złamane biele i ciemne brązy. Robię w takich waniliowo-karmelowo-czekoladowych odcieniach łazienkę -ciemna podloga i meble, jasne ściany) i kuchnię - jasna apodłoga i fronty, ciemne blaty. Pmomieszczenia w bloku więc nie są duże nie mogę więc zrobić całkiem na ciemno choć mi się podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olek5555 09.04.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2008 Witam wszystkie miłośniczki brązów i beżów, wątek jest super. Też zaplanowałam część dzienną w tych kolorach, ale na efekty trzeba poczekać jeszcze kilka miesięcy - pierwszy krok zrobiony - zakup płytek Cersanitu - Imatra (imitacja desek) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts