piasania 07.02.2007 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Proszę poradźcie!!!Otrzymałam kosztorys od wykonawcy na modernizację dachu. Czy ceny są normalne, czy ktoś próbuje mnie naciągnąć:1- rozebranie dachu, orynnowania, sufitu - 20zł/mkw2- rozbiórka części muru - 25 zł/mkw3- wylanie opaski betonowej zbrojonej - 95 zł/mb4 - więźba dachowa - 38 zł/mkw5- nabicie desek z ułożeniem jednej warstwy papy - 65,50zł/mkw6- obróbki blacharskie wraz z orynnowaniem - 52zł/mb7- wybudowanie komina z cegły klinkierowej - 420zł8- sufit podwieszany z płyty z ociepleniem - 95zł/mkw Powiem tylko, że dach jest jednospadowy nic skomplikowanego jakieś 69mkw kryty papą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piasania 09.02.2007 08:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Niech ktoś się zlituje i mi odpowie. Proszę!!!!!!Ceny są oczywiście netto, trzeba doliczyć 7% vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_Darek_ 09.02.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 wg mnie to za duzo, powinni podac ci kwote za calosc robot, w tym wyszczegolnione materialy i robocizna, bo w ten sposob to sie nie doliczysz ile jest tych m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 09.02.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 mi wycenili 49zł/m2 zrobienie dachu ( od zera ) - w tym jest montaż drewienek, folii oraz dachówek wiec 38zł to troche drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Czernecki 09.02.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 aha, czy to jest z materiałem ? chyba tak ? Bo jak tak to cofam opinie bo u mnie to tylko robocizna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artur K. 09.02.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Jeżeli są to ceny robocizny z materiałem - to w normie, co do niektórych pozycji można by się spierać, ale wszystko też zależy od zastosowanych materiałów i technologi.Szkoda że nie masz standardowej wyceny całości z rozbiciem na robociznę i materiały. Wtedy można by było powiedzieć coś więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts