Gość 28.05.2003 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 W ubiegym roku sko?czy?am stan surowy swojego domu. Moja ekipa byla fatalna, z ledwo?ci? stan?? ten dom i to tylko dla tego, ˝e mialam dobrego ispektora nadzoru, oraz sama troche znam sie na rzeczy. Nie dajcie zwie?ç si´ ekipie, ktora w fataln? pogod´ stawia wiezbe i obiecuje sukces. Drewno bylo mokre, ale jakos to wszystko zgrali do kupy, przynajmiej tak nam sie wydawalo. Przyszli na wiosne dekarze i oto co stwierdzili. Wszysko jest porawnie, ale wszystko krzywo. Z jednej strony krawedz dachu jest krotsza, deski troche sie odksztalcily przy wysychaniu. cale szczescie ze poprzedniej ekipie nie kazalismy jeszcze klasc dachowki na jesieni bo z pewnoscia to bylaby kleska.Nowa ekipa dekarzy polecona przez inspektora nadzoru okazala sie niezla. Od razu wylapala bledy, poprawila co mogla i to wszystko kosztowalo mnie 10 tys. Nadmieniam ze kladlam dachowka Rubbena, ktora jest ?adna ale wymaga szalonej precyzji w przybijaniu ?at, gdy˝ ma szalenie ma?? tolerancj´. Dekarze wszystko precyzyjnie wymierzyli, i polo˝yli. Okna z przyczyn nierównego dachu wychodzi?y na ró˝nym poziomie, ale zrobili je tak, ˝e pod ka˝dym wypadaly 4 dachowki i nie widac bylo ró˝nicy. Wszyscy podziwiaja w efekcie ten dach, tymbardziej ze kolor dachowki w sklepie wygladal na banalny, natomiast w naturze byl nieco piekniejszy. Czerwona angoba nie byla pomaranczowa tylko bardziej br?zowo czerwona. Dachówka posiada bardzo ladne wykonczenia co jest bardzo wa˝ne. G?siory dachowek s? ladnego kszta?tu i nie du˝e jak w przypadku innych. Polecam t? dachowke, wszyscy w okolicy pytaj? o ni? i nie mog? uwierzyç, ˝e to ta. Oslodzi?o mi to problemy z wi´?b?. Nawiasem mówi?c wie?ba nieco pop´ka?a, ale na razie ma sie dobrze, nie czuç te˝ grzybni ani wilgoci. Modle sie zeby tak zostalo. Chyba byla nie co impregnowana i fira nie oszukala nas. Moge poleciç dekarzy - okolice Warszawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.06.2003 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Jestem zainteresowany adresem dekarzyproszę o przesłanie na adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzena 02.06.2003 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2003 Też bym chciala namiar na tych dekarzy. Może na priv. Marzena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts