szuna 07.02.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 A może porozmawiamy o herbacie?!!!!!!co pijecie? CZYM RELAKSUJECIE SWOJE PODNIEBIENIA?to temat rzeka!Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 jestem uzależniona od czarnej herbaty ale zieloną z ryżem również nie pogardzę zwłaszcza do sushi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 07.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Parzona w "imbryczku"..tak jak uczyła mamusia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bryku 07.02.2007 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Czarna chińska. Lubię bardzo mocną, prawie "esencję", choć rodzina mnie gani że to zabójcze... Z udziwnionych swego czasu smakowała mi kaktusowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 07.02.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 każda: - czarna na co dzień - zielona kiedy można - czerwona jak się kupi (czyli czasami ) - biała od święta (ciut droga ) gatunki rózne ale zawsze bez dodatków (np.: jaśminu do zielonej, owoców do czarnej itp). I oczywiście bez profanacji w postaci cukru czy innych cytryn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 07.02.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 rewelacyjna jest biała imbirowa angielska polecam po zmarznięciu super rozgrzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 08.02.2007 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 czarna najlepsza ja najbardziej gustuje w Assamach. nie ma lepszej dla mnie choć Dajerling to tez niezła nuta. co do białej to te zbierane ręcznie są drogie, ale White Pai Mu Tan do przełknięcia a 5dag to olbrzymia ilość. bardzo się cieszę ze podjęliście wątek!pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuszka 08.02.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Uwielbiam Zieloną z dodatkiem wanilli i suszonych truskawek ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 08.02.2007 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ja tez bardzo lubie herbaty I to chyba wszystkie - czarne, zielone, czerwone, i z dodatkami tez, i owocowe tez, i ziolowe a jak Slodze tylko jak musze, czyli jak pije jakas torebkowana czarna, reszty nigdy bo psuje smak. Ostatnio moja ulubiona jest upiekszajaca mandarynkowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.02.2007 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Z kubkiem herbaty nie rozstaję się od rana do nocy Najbardziej lubię czarne herbaty z rejonów górskich o dość wyraźnych garbnikach. Darjeling (najlepiej Orange Peacok) to jest to i Junan, lubię też dobrze zaparzoną Madras albo ich mieszanki. Przemysłowo aromatyzowanych herbat nie lubię, ale czasem do czarnej sama dodaję świeżego imbiru (zimą) lub kardamonu w dużych ziarnach, lub kolendry. Czerwoną pijam chętnie po jedzeniu, zieloną na zmianę z czarną. Najbardziej lubię drugie parzenie, dopiero ma dla mnie pełny smak i aromat i odpowiednią temperaturę. Biała nie zrobiła na mnie wrażenia - widać mam zbyt chamskie podniebienie. Tzw. ziołowych herbatek nie uważam za herbatę, ale lubię miętę, rumianek, lipę i parę innych choć zwykle kiedy jestem chora. Natomiast zupełnie nie pasują mi herbatki owocowe. Acha, pijam gorącą gorzką herbatę w najgorsze upały. I dobrze mi z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 09.02.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Acha, pijam gorącą gorzką herbatę w najgorsze upały. I dobrze mi z tym. Mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kirkris 09.02.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Acha, pijam gorącą gorzką herbatę w najgorsze upały. I dobrze mi z tym. Mam tak samo popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sheenaz 09.02.2007 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Bardzo lubię herbatę Ale - może mnie wyśmiejecie - najbardziej Tetley lub Lipton (pogorszyl się niestety mocno ostatnio) - czyli takie w torebce. Do tego duuużo cytryny i duuużo miodu Mniam Te z imbryka są dla mnie za mocne. Zielonej nie znoszę na sam zapach mnie mdli Czerwona - ujdzie ale też nie przepadam :-/ pijam bo podobno wspomaga przemianę materii. ? Lubię za to taki "susz owocowy" taką niby herbatkę. Często można kupić w takich sklepikach z herbatą i kawą na wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.02.2007 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Tak zajrzałem z ciekawosci bo jak koleżanki zapraszały na herbatę to znaczyło że szło się na .... no ... yyyy.... no herbatę wypić wspólnie A "herbaty" jako płynu nie pijam prawie w ogóle. Czasami zieloną i jeszcze rzadziej czerwoną bo jeden z domowników ciagle ją kupuje Za to lubię czekoladę - w każdej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.02.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 A "herbaty" jako płynu nie pijam prawie w ogóle. ...................... Za to lubię czekoladę - w każdej postaci nie wiesz co tracisz nie smakuje Ci?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.02.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 kto ?? kolezanka ?? Zawsze Samkuje tylko wtedy jeśli pieknie pachnie z daleka. A na codzień mamy do czynienia z ochydną przemysłówka którą żeby wypić trzeba zasłodzić po brzegi. Kawę generalnie też żadko pijam. Ale w Makaroni to z 10 espresso dziennie. Taka dewiza: WSZYSTKO ALBO NIC. Dokładnie jak z seksem. Na pół gwizdka nie ma sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ace cream truck 09.02.2007 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Pijam takie http://img74.imageshack.us/img74/4797/herbatka3qf2.jpg,a zwykla i czarna raz na kilka miesiecy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 09.02.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 żeby herbatka w miejskich warunkach była smaczna musi być parzona ze smacznej wody a nie chlorowego ścieku polecam odwróconą osmozę z mineralizatorem od razu herbatka będzie inaczej smakowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 09.02.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 U rodziców mam wodę z górskiego ujęcia bez oczyszczania (po gwałtownych deszczach leci brudna) - tak są jeszcze takie miejsca w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.02.2007 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Taaak. Woda dobra to podstawa. No i źródło. Nie można kupować herbat w sklepie, który handluje także kawą, bo będą miały stłumiony aromat. No ale najważniejsze w piciu herbaty jest dobre towarzystwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts