Ew-ka 29.11.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 nie dzieci - tylko młode dziewczynki - dziewice - one robią to najdelikatniej... Ew-ka - od herbaty z sokiem malinowym jestem uzależniona od paru lat...ale zainrtygowałaś mnie - spróbuję z przyprawą - do tej pory dodawałam kardamon - taki z torebki a imbir świeży w słupkach - (tu pytanie: ten sok z limonki to uewentuelmą czy czy mus - znaczy wszystko razem do jednego dzbanka?) ja stosuje tylko sok ze swiezej cytrynki lub ze swiezej limonki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 29.11.2007 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 ja pijam zrywane przez male dzieci. Dziecko w czasie 98 godzin pracy w tygodniu, zrywa wiecej paczkow jak mlodociany "zrywacz" i mniej je "wygniata". napisałeś to specjalnie cobyśmy pli herbate z poczuciem winy prawda boli ...............niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 30.11.2007 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 http://images28.fotosik.pl/119/e6b36d2424a406e8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dj-Rako 08.01.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 super są herbatki z Liptona te nowe w torebkach piramidkach, owocowe cytrynowa:) mmm.... polecam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maddy 15.02.2008 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Herbatka, mniam mniam... Po obiedzie najchętniej pu erh. Wspomaga przemianę materii. Często w ciągu dnia zielona, najczęściej mieszanka Sencha/Gunpowder (deja vu? ), czasami z dodatkiem suszonych owoców typu ananas, papaja. Oczywiście bez cukru. Doskonale pobudza i pozwala zachować aktywność w pracy. O każdej porze dnia Roiboos, szczególnie wieczorem, bo nie pobudza. Jak mnie nosi i zjadłabym coś słodkiego, to roiboos "Sahne Caramel", bo smakuje trochę jak śmietankowy cukierek toffi, mimo, że piję ją bez cukru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 12.04.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 polecam angielskie : Yorkshire tea i PG - mocne i aromatyczne. Anglicy zaparzaja je goracym mlekiem Faktycznie, Yorkshire tea godna polecenia. Będąc w październiku w Anglii kupiłam i ... zakochałam się. Przepyszna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 12.04.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2008 Teekanne - odkryłam i ...polubiłam -szczególnie owocowe -pyszne http://www.kamabiurostyl.com/sklep/files/artykuly/000/11/0001141_01_mid.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
w mordke jeża 14.04.2008 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 wlasnie"robie".........................................http://img329.imageshack.us/img329/5200/ccccih4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tesser 19.05.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 Ja też lubię herbatę; czarną, liściastą, mocną bardzo z cytryną (ze skórą) i miodem, chociaż częściej z cukrem. Kawa moglaby dla mnie nie istnieć. Ciekawe o tym zbieraniu herbaty przez dzieci, w ogóle dzieci są bardzo wszechstronne... w kopalni wszędzie się wcisną, we wszelkich wschodnich manufakturach też ich więcej wejdzie (więcej pracowników = większy zysk) . Jak to dobrze, że komuś się przydają, że ich życie ma jakiś sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 24.06.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Czy mogę...puk,puk wprosić się na herbatkę. Moja ulubiona to zielona a teraz biała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 02.07.2008 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2008 A ja bardzo lubię herbatki z firmy Bio-Active Są w dwóch wersjach: torebkowa i sypana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 17.07.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 kurcze, profesjonalnie tu. The best of: 1 - czarna z imbryka, rano lepsza niz kawa chociaz nie tak ładnie pachnie - rzadko parzę bo nie mam czasu więc kończy się torebką. 2 - jeżeli czarna z torebki to z cukrem (kiedyś w herbaciarni Pani powiedziala, że nalezy posłodzić choćby dwa ziarenka bo wtedy sie cos tam wydobywa jeżeli chodzi o aromat a ma się wlasnie wydobywać żeby poczuc pełnię i tak dalej w tym tonie) i cytryną (broń Boże nie obraną - tylko ze skórką) 3 - zielona w ciagu dnia zamiast kawki 4 - biała Liptona w torebkach piramidkach. Ma fajny morelowy posmak choc niewiele wspólnego z bialą herbatą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 17.07.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 Zamówiłam sobie przez internet w sklepie z herbatami naherbatke.pl yorkshire tea. Mieli mi przysłać opakowanie 240 torebek. Napisali maila, że nie mają opakowań 240, tylko mniejsze. Trochę się zdziwiłam, bo dostałam 2 opakowania po 160, a zapłaciłam za jedno 240 . Chociaż raz mi się poszczęściło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 11.08.2008 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2008 tylko sencha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SkrzetuSkY1 31.10.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Ciekawe rzeczy można tu znaleźć Osobście preferuje herbaty zielone, nieważne z czym. Obecnie popijam na zmianę zieloną z dodatkiem pigwy oraz kaktusem. Wcześniej piłem zieloną z kwiatem Jaśminowca; świetna sprawa, polecam! Pijam również Yerba mate, której jestem wielbicielem. Zastanawiam się tylko czy można nazwać ją jeszcze herbatą? Moim zdaniem jest naparem pośrednim między kawą a herbatą, szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę wysoką zawartość 1,3,7-trimetyloksantyny:) (w kawie to kofeina, w yerbie - mateina; w herbacie występuje jej "siostra" teofilina czyli 1,3 - dimetyloksantyna, a w kakao teobromina - 3,7-dimetyloksantyna) - tyle wyniosłem pożytecznego z chemii. Pozdrawiam wszystkich Mateinistów:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trurl 31.10.2009 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2009 Ciekawe rzeczy można tu znaleźć...szczególnie jeśli weźmiemy pod uwagę wysoką zawartość 1,3,7-trimetyloksantyny:)... a kopa to chociaż ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SkrzetuSkY1 01.11.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2009 Tak, zawartość kofeiny (mateiny) jest porównywalna do kawy, przy czym Yerbę zalewać moża nawet do 7 razy. Pamiętać należy jednak o właściwej temp. wody tj. 70-75'C. Co do odczuć, Yerba daje faktycznego "kopa", ale co ciekawe nie ma takich skutków ubocznych jak kawa, tj. "kofeinowego kaca" w dniu następnym. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwomalinka 17.11.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2009 Uwielbiam herbatę a najbardziej mieszane gatunki (czarnej) i parzone w czajniczku na esencję Piję jej dużo, zdecydowanie za dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.02.2010 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2010 uwielbiamy wysokogatunkowe herbatki "sypane" wszelkiej masci najczesciej z jednym smakiem wyraznie dominujacym zwykle zakupow dokonujemu na alledrogo u tego goscia http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=1133560&gr_id=74038 zielona jasminowanektar bogowosmy cud swiataoj zaraz chyba cos zmajstruje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 22.02.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 a moją zdecydowaną faworytką jest darjeelinglubię też zielone liściaste i różne smakowe zielonenie piję herbat w torebkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts