Ew-ka 16.02.2007 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dzisiaj kupiłam ....bardzo smaczna http://img442.imageshack.us/img442/2682/herbatabiala100gup4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 16.02.2007 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 Ostatnio kupilem mix: czarna z zielona z odrobina jakiegos czerwonego kwiatu. BOMBOWA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 18.02.2007 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Plantacja herbaty? Nie było mnie tam, nie widziałam, bo wyspa Cejlon trochę daleko... A tak wogóle, to gdzie uprawia się krzewy herbaciane? Ameryka pld? Indie? A jeszcze w temacie picia herbaty, wiecie że zawiera ona kofeine (tak jak kawa)? Moja mama filiżanke dobrej herbaty stosuje zamiast ...tabletki na ból głowy. Twierdzi, że herbata jest skuteczniejsza w tej przypadłości. Plantacja herbaty to głównie Chiny Japonia( nie robią czarnych herbat) Indie Sri Lanka i wiele drobnieszych typu Sumatra Java Gruzja.... Herbata zawiera również kofeinę jak kawa ale wolniej się przyswaja niż kawowa ale dłużej działa. Wszystko też zależy jak długo parzymy herbatę. do 3 minut działa pobudzająco powyżej 3 min uspokajająco. to istotne!!! pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.02.2007 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Plantacja herbaty? Nie było mnie tam, nie widziałam, bo wyspa Cejlon trochę daleko... A tak wogóle, to gdzie uprawia się krzewy herbaciane? Ameryka pld? Indie? A jeszcze w temacie picia herbaty, wiecie że zawiera ona kofeine (tak jak kawa)? Moja mama filiżanke dobrej herbaty stosuje zamiast ...tabletki na ból głowy. Twierdzi, że herbata jest skuteczniejsza w tej przypadłości. Plantacja herbaty to głównie Chiny Japonia( nie robią czarnych herbat) Indie Sri Lanka i wiele drobnieszych typu Sumatra Java Gruzja.... Herbata zawiera również kofeinę jak kawa ale wolniej się przyswaja niż kawowa ale dłużej działa. Wszystko też zależy jak długo parzymy herbatę. do 3 minut działa pobudzająco powyżej 3 min uspokajająco. to istotne!!! pozdrowionka Hmmm, musze to pobudzenie- uspokojenie przetestować. A czy to prawda, że herbata granulowana powstaje niejako z odpadów po produkcji liściastej? Słyszałam, że to głównie w Polsce sprzedaje się ten rodzaj herbaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 19.02.2007 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Hrebata granulowana to podobnie jak herbaty robione CTC czyli pozbawione nerwu liściowego a potem skręcone. Fakytcznie nie ma dobrych herbat granulowanych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluszczyk 20.02.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Ostatnio, popijam z rumem. Próbowałem z innymi alkoholami, ale rum daje specyficzny posmak. Lubię też mocną markową z cytryną. Jakość i smak wody jest też bardzo istotna. Kiepska zabije walory smakowe nawet najlepszej i najsmaczniejszej herbaty. Latem pijemy herbatkę miętową. Mięta rośnie tuż pod naszym oknem i jak nam przyjdzie smak parzymy sobie, do woli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 24.02.2007 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 W czasie mrozów najlepiej rozgrzewa herbata z goździkiem. Wrzucony do naparu, daje wspaniały aromat i poczucie wszechogarniającego ciepła. Wypróbowałam wiele razy.... szuna, z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że wiesz dużo na temat herbaty, dlatego mam pytanie: co myslisz o herbatach na wagę kupowanych w specjalistycznych sklepach, stoiskach? Czy ich jakość jest adekwatna do ceny? Czy nie zawierają zwyczajnie więcej barwników, aromatów albo udziwnionych dodatków? Czasami mam wrażenie, że smakują jak zwykła czarna, tylko że ładniej pachną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
37C 24.02.2007 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 http://www.kiki-health.co.uk/images/products/390_Cardamon_Green_Tea.jpg Z konieczności (bo mam tylko 2 do wyboru) piję Cardamom Green Tea. Łagodna w smaku ze specyficznym aromatem.Mogę polecić na upalne dni. Sprawdza się. pzdrwm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szuna 24.02.2007 18:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 W czasie mrozów najlepiej rozgrzewa herbata z goździkiem. Wrzucony do naparu, daje wspaniały aromat i poczucie wszechogarniającego ciepła. Wypróbowałam wiele razy.... szuna, z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że wiesz dużo na temat herbaty, dlatego mam pytanie: co myslisz o herbatach na wagę kupowanych w specjalistycznych sklepach, stoiskach? Czy ich jakość jest adekwatna do ceny? Czy nie zawierają zwyczajnie więcej barwników, aromatów albo udziwnionych dodatków? Czasami mam wrażenie, że smakują jak zwykła czarna, tylko że ładniej pachną... na pewno są to dobrej jakości herbaty choć i w nich znajdują sie niezbyt ciekawe gatunki. jakość herbat często określa sie symbolami STFGFOP. Często te oznaczenia spotyka się na herbatach klasycznych czyli nie aromatyzowanych. Aromaty są naturalne w większości ale zanjdują sie też aromaty sztuczne. Co do ceny? są wysokie czasami nawet za wg mnie warto. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 09.03.2007 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Uwielbiam Yerba Mate, oczywiście w tykwie i przez bombille Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.03.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Uwielbiam Yerba Mate, oczywiście w tykwie i przez bombille mnie się sposób picia podoba, nawet mam kompletny sprzęt, ale napój zdecydowanie kojarzy mi się z naparem z siennika! sorrry! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.03.2007 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 [ jakość herbat często określa sie symbolami STFGFOP. : Podpowiesz jak czytać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 09.03.2007 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 napój zdecydowanie kojarzy mi się z naparem z siennika! sorrry! Ależ ja się zgadzam jeśli chodzi o zieloną yerbę Ja piszę o czarnej, naprawdę radzę spróbować jeśli ktoś nie pił i parzona jak należy, przynajmniej 5 kopiastych łyżek na tykwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 09.03.2007 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 jeny..... isztar, bratki.... jaka tykwa? jakie bombile? oswiećcie mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isztar 09.03.2007 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 jeny..... isztar, bratki.... jaka tykwa? jakie bombile? oswiećcie mnie http://images21.fotosik.pl/64/7a5017e955b2a637.jpg http://images20.fotosik.pl/113/62112f7f64a29e3d.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 09.03.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 ok, juz wiem jak to wygląda. thx, isztar ale co sie z tym robi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 09.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Nasypuje się do naczynka spora ilość yerba mate, robi się bardzo mocny napar, który wypija się za pomocą rurki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 09.03.2007 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Tykwę trzeba przedtem dwa dni moczyć. Najlepiej naparem z mate. Potem przechowywać używając minimum raz dziennie, żeby nie wyschła. Poza tym tykwa nie jest jednoosobowa, ani rurka. No a napar ma takie stężenie, że język kołkiem staje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika B 16.03.2007 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2007 A miłośnicy czerwonej gdzie??? Uwielbiam cytrynową, pijmy też ze świeżymi listkami melisy lub mięty prosto z mojej plantacji na oknie. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 17.03.2007 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2007 A miłośnicy czerwonej gdzie??? Uwielbiam cytrynową, pijmy też ze świeżymi listkami melisy lub mięty prosto z mojej plantacji na oknie. Polecam ja też bardzo lubię herbatę z takim dodatkami, a zwłaszcza świeżą mięta isztar, bratki a jakie przyjemnosci organoleptyczne daje yerba mate pita przez taka tykwe, bo piszecie że napar mocny, że język kołkiem staje.. pobudza? oczyszcza? uspokaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.