Bartek1 07.02.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Czy ktos moze mi powiedzieć jak kształtują się teraz ceny za ocieplenie 1 m kw elewacji w Szczecinie? Styropian 12 cm, siatka, tynk silikonowy + robocizna.Czy ktoś ma jakieś inne doswiadczenia cenowe w tym zakresie? Mam oferte na całość usługi (materiał i robocizna, ale z tynkiem mineralnym) za 120 PLN - czy to nie za wysoka cena. Trudno się zorintować bo ceny teraz zwariowały i każdy mówi co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziabar 08.02.2007 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mam ten sam dylemat. Obdzwoniłem kilkanaście firm i w większości ceny z materiałem wahają się od 75-90zł (Śląsk). Styropian 10cm+tynk polikrzemianowy. Z tynkiem mineralnym proponowano mi cenę 65zł za m2. Oczywiście są to ceny na teraz i każdy tłumaczy, że latem może być znacznie drożej (materiał idzie w górę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madam102 18.02.2007 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 Właśnie robię elewację .Uzgodniliśmy, że ja daję materiały i płacę 25zł/m2 ocieplenia "na gotowo".Z materiałem chcieli 70 zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 02.03.2007 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Podciagam temat.Ile kosztuje samo ocieplenie styropianem? sama robozizna. A ile jeśli dochodzą tynki zewnętrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mtw1 06.03.2007 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2007 Mi wycenili robociznę na 38 zł /m ----ocieplenie + tynk strukturalny biały za malowanie kolorem + 5 zł Pozdr MTW1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gondor 08.03.2007 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Podciagam temat. Ile kosztuje samo ocieplenie styropianem? sama robozizna. A ile jeśli dochodzą tynki zewnętrzne? Wycena z dzisiaj 30PLN/m2. Robcizna za ocieplenie - styr + tynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 10.03.2007 23:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 hej, ja place 30zl/m2 (wliczajac rzecz jasna okna i drzwi) .... cena za ocieplenie styropianem, klej+siatka, obrobka okien, piankowanie spoin plyt styro, kolkowanie no i tynk-struktura. miasto 75 tys. mieszkancow. pozd.Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulistkiewicz 23.03.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 czy w obmiarach odlicza sie powierzchnię okien i drzwi? czy liczy całą ściane razem z oknami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 24.03.2007 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 Właśnie jak to jest z tym liczeniem elewacji? Z oknami czy bez? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 25.03.2007 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 wczoraj dostalem oferte ocieplenia. 25 zl/m2 robocizna.styropian 20 cm (termoorganika) + kleje, grunt, dobra siatka, tynk silikatowy = 70 zl / metr2 razem ok 95 zl / m2 Ocieplam w okolicach Warszawy, ale wykonawca jest z lubelskiego. Z polecenia.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isspro 21.08.2007 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 ludzie oni robia za darmo my w bydgoszczy bierzemy 60zl bez materiału tylko takich brac CIEKAWE JAK TO BEDZIE WYGLADAłO PEWNIE JAK CENA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ramsey1981 21.08.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 cena jest umowiona pod koniec tamtego roku, po stawkach z tamtego roku. zaczeli tydzien temu i robia bardzo dokladnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 22.08.2007 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 ludzie oni robia za darmo my w bydgoszczy bierzemy 60zl bez materiału tylko takich brac CIEKAWE JAK TO BEDZIE WYGLADAłO PEWNIE JAK CENA widze ze cos Cie wkurzylo ze ktos robi taniej niz WY Bardzo dobrze ze tak jeszcze sie spotyka,moze nie chociaz troche sie opanuja wykonawcy w podnoszeniu cen. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isspro 23.08.2007 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 widze ze cos Cie wkurzylo ze ktos robi taniej niz WY Bardzo dobrze ze tak jeszcze sie spotyka,moze nie chociaz troche sie opanuja wykonawcy w podnoszeniu cen. widze ze cos sie wkurzyło ze tak drogo ale efekt koncowy jest tego warty CHYBA nikt nie narzekał ze dobrze wykonalismy swa prace za takie pieniazki JASNE ZE LEPIEJ WYDAC 25 NIZ 60 ALE ALE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piwopijca 23.08.2007 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Teraz to zabrzmialojak "plac frajerze i nie pyskuj", a ja nie zamierzam przeplacac. Mysle,ze wielu inwestorow tez liczy pieniadze dokladnie. Nie oznacza to zeby oszczedzac na czym sie tylko da, jakosc ma swoja cene ale ... ,no wlasnie jest to ale. Ile mozna wziac za robocizne? ano tyle ile inwestoir chce jeszcze zaplacic. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
isspro 23.08.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 kazdy ma swoja cene my nikomu sie nie narzucamy a prace mamy z polecenia. a klientów mamy róznych jednej pani sie nie podobalo ze w tynku akrylowym kamien 2,0 jest za malo rys i robilismy je ....czyms .to nie byla nasza wina tynki sa róznych firm(tani tynk) .,.I tak chodzilismy w kółko i robilismy te .....i co pan PIWOPIJCA na to.KLIJENT NASZ PAN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts