Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Zoperują Zu w USA - warto było czekać :-)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 121
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kurcze, mamo Zuzi, dopiero teraz wpadł mi w oczy Twój post o córeczce :oops:

Wszyscy czekamy z niecierpliwością na pomyslne zakonczenie, a gdyby trzeba było jeszcze coś dotłumaczyć przysięgle, to rzucaj na skaner lub faks i szybciutko zrobię dla Zuzi - też chciałabym pomóc !!!! Szkoda, że tak późno tu dotarłam.

Całujemy główkę Zuzi - i zaciskamy kciuki, żeby się powiodło.

Do zobaczenia w domu!

http://www.rozszczep.pl/modules/gallery/zoom/127.jpg

Bardzo dziękujemy za słowa otuchy, za trzymanie kciuków i dobre fluidy. Wstyd mi, że tak rzadko teraz piszę, ale bycie sam na sam z potworem który jest moją córką, zabiera mi calusieńki czas...hihi.

U nas w miarę ok, Zuzka jest naprawdę dzielna (i ja też, jak na razie), tylko powiem Wam, jak dla mnie, Ameryka jest straszna...chcę do Polski...

Ale dzisiaj, jeśli pozwolicie, nie będę rozwijac tego tematu, bo u mnie aktualnie jest 01:20 i wypadałoby położyc się spać, bo jak to moje dziecię rano się obudzi to ja jako matka kochająca powinnam miec kontakt z rzeczywistością.

Serdecznie pozdrawiamy wszystkich i jeszcze raz - DZIĘKUJEMY.

• 4 weeks później...

Kochani

dzisiaj byłysmy na konsultacji i...... ale może po kolei. Przez 3 miesiące naszego pobytu tutaj mogę stwierdzić zdecydowanie- polska słuzba zdrowia to MASAKRA. Jestem w szoku bo tu lekarze to ludzie a u nas lekarz to pan i władca, który nigdy nie ma czasu, dla którego więszość rzeczy jest nie do zrobienia itd itp. A jednak mozna...

Zu w międzyczasie dostała nowe uzębienie. Miała zniszczone zęby mocno i mimo płatnych zabiegów i leczenia w Polsce, wyglądało to tragicznie. Bez zdrowych zębów operacja kręgosłupa byłaby niemożliwa. W Polsce nikt by się nie bawił w leczenie zębów mlecznych. W Centrum Zdrowia Dziecka chcieli je po prostu wyrwać :evil: . Tu założyli jej 12 metalowych( nie wiem dlaczego tak robią dzieciom akurat z metalu) koronek, na każdy ząb oddzielnie, każdy wyprofilowany. Lepiej mieć ksywkę Lady Heavy Metal niż Scerbata Zuzka. Nie wspomnę o znaczeniu posiadania mleczaków dla rozwoju stałych ząbków i zgryzu. Zabieg był w narkozie trwał 3 godziny, z usypianiem i wybudzaniem byłysmy około 7h w szpitalu, po czym pół :-0 godziny po wybudzeniu moje dziecko wrąbało 2 lody... Nie do pomyslenia w kraju nad Wisłą. Nie musiałam latać jak kot z pęcherzem za lekarzami, to oni, po kolei przychodzili do nas, z usmiechem i słowami otuchy dla mnie, pytali sie po 100 razy i byli bardzo zdziwieni, że nie mam pytań....Nie chcę tu wypisywać peanów na cześć USA ale uwierzcie mi, że dla matki leczącej notorycznie dziecko w Polsce, to co dzieje się tu jest naprawdę szokiem. Zuzię nic nie bolało nawet przez sekundę, nie miała czasu zwymiotowac ze strachu ani nawet zapłakać.

Co do dzisiejszej konsultacji... ZOPERUJĄ ZU!!!!! Bałam się, że nas odrzucą, ale nie. Tylko musimy jeszcze troszkę poczekać. We wrześniu założą jej tzw expander, czyli balonik wszczepiony pod skórę , który sie pompuje po to, aby było czym łatać plecy. W tej chwili skóry jest za mało. Natomiast operacja kręgosłupa jest planowana na 05.11. Także czeka nas jeszcz kilkumiesięczny pobyt tutaj. Ale nie załuję ani jednej chwili spędzonej tu. Dla niej mogę tu siedzieć nawet 100 lat. Tylko ta tęsknota, za mężem, synem rodziną. Ale muszę być dzielna, prawda?

Sama wizyta, super... oddzielny pokój do konsultacji, wizyty, pielęgniarki, pediatry, rehabilitantki, pedagoga, chirurga plastyka, lekarza operującego, znowu pielęgniarki i jescze jednej a w międzyczasie jeszcze jakis koordynator... ale wszystko spokojnie z usmiechem, poryczałam się aż i od razu chustka na smarki pod nos podstawiona przez ordynatora i poklepywanie po plecach.

To tyle z najwazniejszych wydarzeń. Serdecznie pozdrawiamy. Ania i Zu

Wspaniale! Ogromnie się cieszymy i będziemy cały czas trzymać kciuki! Zuzia pięknie wygląda, Ty także. :D I obie pokazujecie nam wszystkim, co tak naprawdę jest w życiu ważne. Będę o Was się modlić - Bóg może wszystko...

Aniu i Zuziu

Jak to wspaniale słyszeć takie wieści :D :D :D

Bardzo ale to bardzo cieszę się z takiego rozwoju wydzrzeń. Teraz wszystko na najlepszej drodze. Życzę wiele sił, optymizmu i wiary.

Czekam na dalsze wieści, bo przecież ŻYCIE JEST PIĘKNE.

Aniu i Zuziu!

Strasznie się cieszę z takiego obrotu sprawy! Widzę, że jesteście w rękach specjalistów, więc na pewno wszystko będzie dobrze! Trzymam mocno kciuki i przesyłam Wam obu moc buziaków na szczęście!

http://www.gify-animowane.pl/gify/Milosne/Rozne/1.gif

• 4 months później...