slawkin 07.02.2007 23:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Zapraszam do komentowania moich poczynań... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAGRA 08.02.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 GRATULUJĘ decyzji o rozpoczęciu pisania DZIENNIKA BUDOWY!Zyczę powodzenia i żeby poszło Wam z budowaniem JULITKI tak szybko jak nam!PSBardzo fajne zdjęcia z Chin, jak się spotkamy, to musicie nam opowiedzieć, jak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 08.02.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Gdy się spotkamy przywiozę Wam masę zdjęć. Opowiadania na cały wieczór :) Aż mnie skręca, żeby zobaczyć Julitkę "na gotowo" Co do dziennika budowy to zabierałem się za niego od zeszłego roku, ale nie było o czym pisać. Teraz gdy rozpocząłem "walkę" z urzędami myślę, że tematów nie zabraknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monikach 08.02.2007 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam serdecznie EKIPĘ ZE śLĄSKA ! Też należę do tego województwa - z tym, że ja bardziej "medalikorz" jestem .. Bardzo fajny ten Wasz projekt. No i niesamowite jest to, że budowa w przyszłym roku, a już walczycie z "papierologią" . Może dzięki temu, tak się przygotujecie do budowy, że ominą Was wszelkie wpadki ..czego z całego serca życzę! My co prawda już budujemy, ale podzieliliśmy budowę na etapy i pewnie w 2008 r. będziemy na tym samym co Wy ... Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 08.02.2007 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Twój dziennik również miałem przyjemność czytać Prawda jest taka, że nie potrafię się już doczekać kiedy zacznę budowę, ale plan był jasny: najpierw skończyć studia i obronić się, a potem dopiero budowa. Żeby wypełnić sobie czas i umilić cierpienie (oczekiwanie na domek) dałem sobie rok na załatwienie wszystkiego. (adaptacja, przyłącza, pozwolenie) Stąd ta data... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MazaQ77 09.02.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Czesc i czolem! Bardzo dobrze robisz ze juz zaczynasz papierologie! Ja jak ten kretyn myslalem ze to takie hop siup i sie przejechalem - o doswiadczeniach z papierami mozesz pocztac w moim dzienniku... Zycze wytrwalosci i duuuuuzo tolerancji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pietrek30 10.02.2007 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 super domek, super lokalizacja, pozostaje życzyć powodzenia i się przyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 02.03.2007 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Mam prośbę...Może ktoś ma namiary na sprawdzonego architekta z okoloc Mikołowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 08.03.2007 14:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2007 Prośba o architekta nieaktualna Adaptacja zlecona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 09.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2007 Slawkin, Twoje tempo mnie przytkało!!!! Gratuluję skuteczności, oby tak dalej. U nas mały problem techniczny - na gwałt szukamy materiału. Taki drobiazg.... Pozdrawiam Karpatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 10.03.2007 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2007 Karpatko! Byłem ostatnio w Paniowach...Oglądałem co się zmieniło... Generalnie jak już kupiłem ziemię to Paniowy bardziej mi się podobają... Heh!Z tymi materiałami to jest niezły przypał. Nawet dzisiaj w Faktach TVN rozpływali się na ten temat. Ale najbardzoej załamało mnie jak facio z Winerbergera mówił że Porothermu NIE MA i będzie problem z tymi klockami do jesieni... MASAKRA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EDZIA 27.03.2007 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 Witam! W tym roku chcemy zacząć budowę swojego wymarzonego domu. Budujemy na terenie Jastrzębia Zdroju a więc na terenie objetym szkodami górniczymi. Napisz proszę jak wyglądało pismo o wydanie analizy geologicznej przez OUG. Pozdrawiamy Wojtek i Kasia Chruszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 01.04.2007 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2007 Eeeee, nie narzekajta, Towarzyszy Slawkin! Borowa Wieś piękną jest i basta! Choć oczywista Paniowy piękniejsze. Tytuł wicemiss też jednak jest zaszczytny. Z tymi materiałami to rzeczywiście kataklizm. Porotherm zdobyłam więc dumna jestem niesamowicie. Może rzeczywiście powinieneś zacząć kompletować nie tylko makulaturę, ale i materiały???? U nas fundament, a ja intensywnie rozglądam się za dachówkami. Po Świętach czas na okna. W życiu nie myślałam, że aż takie tempo będzie temu towarzyszyło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 02.04.2007 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Zastanawiam się nad tą twoją ekipą...Drodzy są? Porównywałaś oferty?? Dają faktury?Jak wygląda współpraca z nimi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 02.04.2007 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Zastanawiaj się, zastanawiaj, może wystartujemy razem ??? Ale oczywiście studia najważniejsze Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 02.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Odpowiem nieco przewrotnie: są dobrzy i z polecenia. Nasza współpraca jest krótka, ale nie narzekam. Jak już tłumaczyłam Kadilakowi, ich zasadniczy problem polega na tym, że na brak zleceń nie narzekają i mają pełny kalendarz do końca roku.Oferty oczywiście porównywałam. Moja dobra rada: pamiętaj, że obecnie cena nie może być jedynym wyznacznikiem. W przeciwnym razie prędzej czy później (raczej prędzej) będziesz szukał członków ekipy gdzieś na Wyspach. Znajomi to przerabiali i nie jest to najlepszy sposób na skuteczne prowadzenie prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 04.04.2007 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2007 Slawkin, podczytałam Twoje pytanie do Kadilaka w sprawie blaszaka. Nie wiem, czy jest Ci on w tej chwili niezbędnie do szczęścia potrzebny (prezent od Zajączka???? ), ale jeśli nie, to może warto z nim zaczekać do znalezienia ekipy? Moi panowie nie wymagali niczego takiego, a całkiem zgrabną szopkę zbili sobie w ciągu jednego dnia. Po wszystkim drewno spokojnie do czegoś wykorzystam, a oszczędność spora na starcie, bo i tak do szalunku zamawiasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 05.04.2007 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Ale gnasz z tymi papiurami super A co do urojeń, to nie tylko Ty je masz Lepiej przypilnuj wszystkiego sam A jeszcze wrócę do ogrodzenia, pisałeś o odległości 7,5 m. Byłam dziś w UM w moich sprawach i dopytałam o te odległości w liniach rozgraniczających. Ja mam 25 m, tzn muszę zrobić ogrodzenie 12,5 m od osi jezdni. Czytałam, że w Twojej opinii jest 15 m. To możesz stawiać płot 7,5 m ale od osi jezdni nie od krawędzi. Hehehe będzie więcej trawy do koszenia Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 05.04.2007 15:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Taaaaaa... Troszkę się zapędziłem... Masz rację - 7,5m od osi jezdni Ja mimo to zdecydowałem się zlicować ogrodzeniem z sąsiadem... Będzie ok 6m od krawężnika... Heh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 05.04.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Taaaaaa... Troszkę się zapędziłem... Masz rację - 7,5m od osi jezdni Ja mimo to zdecydowałem się zlicować ogrodzeniem z sąsiadem... Będzie ok 6m od krawężnika... Heh... Bo masz kawał tej ziemi jeszcze za domkiem Ja walczę o każdy cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts