Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julitka II wg. slawkina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gdy się spotkamy przywiozę Wam masę zdjęć.

Opowiadania na cały wieczór :):):)

Aż mnie skręca, żeby zobaczyć Julitkę "na gotowo"

Co do dziennika budowy to zabierałem się za niego od zeszłego roku, ale nie było o czym pisać. Teraz gdy rozpocząłem "walkę" z urzędami myślę, że tematów nie zabraknie :)

Witam serdecznie EKIPĘ ZE śLĄSKA :D !

Też należę do tego województwa :D :D - z tym, że ja bardziej "medalikorz" jestem :wink: ..

Bardzo fajny ten Wasz projekt.

No i niesamowite jest to, że budowa w przyszłym roku, a już walczycie z "papierologią" :D .

Może dzięki temu, tak się przygotujecie do budowy, że ominą Was wszelkie wpadki :wink: :D ..czego z całego serca życzę!

My co prawda już budujemy, ale podzieliliśmy budowę na etapy i pewnie w 2008 r. będziemy na tym samym co Wy :( :oops: ...

Pozdrawiam i życzę wszystkiego dobrego!

Twój dziennik również miałem przyjemność czytać :)

Prawda jest taka, że nie potrafię się już doczekać kiedy zacznę budowę, ale plan był jasny: najpierw skończyć studia i obronić się, a potem dopiero budowa.

Żeby wypełnić sobie czas i umilić cierpienie (oczekiwanie na domek) dałem sobie rok na załatwienie wszystkiego. (adaptacja, przyłącza, pozwolenie)

Stąd ta data...

• 3 weeks później...

Karpatko! Byłem ostatnio w Paniowach...

Oglądałem co się zmieniło... Generalnie jak już kupiłem ziemię to Paniowy bardziej mi się podobają...

Heh!

Z tymi materiałami to jest niezły przypał. Nawet dzisiaj w Faktach TVN rozpływali się na ten temat. Ale najbardzoej załamało mnie jak facio z Winerbergera mówił że Porothermu NIE MA i będzie problem z tymi klockami do jesieni... MASAKRA!

• 3 weeks później...
Witam! W tym roku chcemy zacząć budowę swojego wymarzonego domu. Budujemy na terenie Jastrzębia Zdroju a więc na terenie objetym szkodami górniczymi. Napisz proszę jak wyglądało pismo o wydanie analizy geologicznej przez OUG. Pozdrawiamy

Wojtek i Kasia Chruszcz

Eeeee, nie narzekajta, Towarzyszy Slawkin! Borowa Wieś piękną jest i basta! Choć oczywista Paniowy piękniejsze. Tytuł wicemiss też jednak jest zaszczytny.

Z tymi materiałami to rzeczywiście kataklizm. Porotherm zdobyłam więc dumna jestem niesamowicie. Może rzeczywiście powinieneś zacząć kompletować nie tylko makulaturę, ale i materiały???? U nas fundament, a ja intensywnie rozglądam się za dachówkami. Po Świętach czas na okna. W życiu nie myślałam, że aż takie tempo będzie temu towarzyszyło...

Odpowiem nieco przewrotnie: są dobrzy i z polecenia. Nasza współpraca jest krótka, ale nie narzekam. Jak już tłumaczyłam Kadilakowi, ich zasadniczy problem polega na tym, że na brak zleceń nie narzekają i mają pełny kalendarz do końca roku.

Oferty oczywiście porównywałam. Moja dobra rada: pamiętaj, że obecnie cena nie może być jedynym wyznacznikiem. W przeciwnym razie prędzej czy później (raczej prędzej) będziesz szukał członków ekipy gdzieś na Wyspach. Znajomi to przerabiali i nie jest to najlepszy sposób na skuteczne prowadzenie prac.

Slawkin, podczytałam Twoje pytanie do Kadilaka w sprawie blaszaka. Nie wiem, czy jest Ci on w tej chwili niezbędnie do szczęścia potrzebny (prezent od Zajączka???? :wink: ), ale jeśli nie, to może warto z nim zaczekać do znalezienia ekipy? Moi panowie nie wymagali niczego takiego, a całkiem zgrabną szopkę zbili sobie w ciągu jednego dnia. Po wszystkim drewno spokojnie do czegoś wykorzystam, a oszczędność spora na starcie, bo i tak do szalunku zamawiasz...

Ale gnasz z tymi papiurami :lol: super

A co do urojeń, to nie tylko Ty je masz :wink:

Lepiej przypilnuj wszystkiego sam

A jeszcze wrócę do ogrodzenia, pisałeś o odległości 7,5 m.

Byłam dziś w UM w moich sprawach i dopytałam o te odległości w liniach rozgraniczających. Ja mam 25 m, tzn muszę zrobić ogrodzenie 12,5 m od osi jezdni. Czytałam, że w Twojej opinii jest 15 m. To możesz stawiać płot 7,5 m ale od osi jezdni nie od krawędzi.

Hehehe będzie więcej trawy do koszenia :lol:

Pozdrawiam