Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julitka II wg. slawkina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

No to prawda. Mogło być przerąbane jakby ktoś dostał po głowie ta blachą...

Z takich pozytywnych aspektów całego zdarzenia - mieliśmy test sąsiedzkiej pomocy. W jednym prawie momencie dzwonili do mnie prawie wszyscy sąsiedzi... :) To bardzo miłe, że ktoś "patrzy" na działkę i "pilnuje".

Dziękuję sąsiedzi... :)

Wczoraj rozmawiałem ze znajomym i mi opowiadał że jego znajomemu złodzieje zdemontowali cały dach (została tylko więźba)...

Miał półroczą przerwe podjechał zobaczyć jak mu trawa rośnie po 2 miesięcznej nieobecności i sie z lekka zdziwił. Jak zszokowany dopytywał sąsiadów to powiedzieli mu ze sami byli zdzwieni a jak dopytywali złodziejaszków co robią to mówili że dachówka do reklamacji i muszą zdemontować.....

Masakra :x :o

U nas jak na razie spokój chodz też z 5 dni nie byłem...

Więźba czeka na cieśle, ogóle jak na razie nic nie zgineło.

Sławek a z tym Twoim blaszakiem to też masakra jakaś jest:), nieźle musiał furgać, ciekawe czy u nas wszystko po staremu, dziś się wybieram...

Pozdrowionka

Hm, u mnie dachu jeszcze ni ma, ale rozglądam się powoli za oknami. Trzeba będzie zrobic rekonesans po znajomych, sąsiadach zza lasu (i zza Kłodnicy) i zerknąc na parę okien :D

Hm, z tymi wiatrami to normalnie nie ma żartów - naprawdę się człowiek może zdziwic :o Oby jak najmniej takich niespodzianek... a najlepiej w ogóle :evil:

Niniejszym chciałbym bardzo serdecznie podziękować Sławkowi za możliwość obejrzenia domu.

Chatka jest naprawdę super i muszę przyznać, że dla mnie wizyta była bardzo owocna. Bardzo podoba mi się bryła tego domu, która mimo powiększonego garażu w żaden sposób nie traci na urodzie.

Dwa elementy domu, które zrobiły na mnie największe wrażenie to dachówka i wielkie okno w salonie!

Ta wizyta utwierdziła mnie w przekonaniu, że dom z dachem 2-spadowym to jest to.

Sławku, jeszcze raz dzięki!

Pzdr

Krzych

Witam Sąsiada

Pierwsza wizyta na budowie zaliczona :lol: (przy obecności właściciela)

Oglądnołem sobie cały domek dokładnie no i jest super. Troszeczkę się zasiedziałem ale sąsiad ma dużo doświadczeń i ma sie czym podzielić. Oczywiście sam chciałbym być już na tym etapie no ale muszę uzbroić się w cierpliwość. :cry:

Mam nadzieję, że szambo zrobione

Pozdrawiam

PS Sławek jak możesz to daj namiary na Górali to się z nimi zdzwonię.

Mam pytanko

z czego masz to szare naokoło dachu? wiatrownica to się bodajże nazywa ale nie jestem pewna. tam gdzie potem przy tym rynna leci w poziomie. chodzi mi o to czy to jest drewno malowane na szaro czy obróbka blacharska a jak tak to skąd ją masz. aha... i kosze masz z czego? te aluminiowe malowane pod kolor dachówki które polecają w lubarze?