Berolina 07.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Zapraszam do komentowania moich poczynań... Trzymam kciuki za Was. O ile się nie mylę to to Strażacka? Oglądałam tą działeczkę, b.fajna okolica. Zraziło mnie tylko położenie wobec stron świata, cena i że facio nie chciał dzielić. Teraz z perspektywy czasu cena wydaje się śmieszna...Widzę, że jednak zdecydował się na podział i dobrze. Nie wiesz czy drugą cześć sprzedał? Ja też ląduję w Mikołowie, chciałam Borową, ale się nie udało i będzie bliżej centrum . Za to teraz mam do Ciebie rzut kamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 07.05.2007 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2007 Druga część jeszcze nie została sprzedana. Co do stron świata, też się łamałem, ale teraz z perspektywy czasu cieszę się. Byłem u znajomego, który ma salon na południe i wieeeelkie przeszklenia. Facet już rozgląda się za klimą... No ale wiem... Każda myszka swój ogonek chwali... :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 10.05.2007 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2007 I właśnie sobie skasowałam dłuuugi tekst Zaczynam od początku: gratuluję tempa z wodociągami! U mnie zajęło to sporo więcej czasu. Sporo sporo! Przy takim tempie dalej chcesz utrzymać kolejność obrona - budowa? Masz już termin tej pierwszej? Bo utrzymanie założonego harmonogramu wcale nie jest już takie oczywiste A przy okazji, mógłbyś delikatnie zasugerować komentującym Twój dziennik w dzienniku przejście do komentarzy? Zaczyna się z tego robić lekki chaos... Jak to na budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 11.05.2007 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2007 No cóż... Przyzwyczaiłem się że Edzia nasz moderator czyści od czasu do czasu dzienniki. Tak przynajmniej było już ze 2 albo 3 razy Może i tym razem też wyczyści :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kadilak 25.05.2007 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Slawkin, namierzyłam dziś Twój teren Super lokalizacja Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 28.05.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Cieszę się, że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
t0nn 04.06.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 witam, apropos mapek satelitarnych to dobre i czytelne zbliżenia ma portal: http://www.zumi.pl pozdrawiamDaniel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 04.06.2007 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2007 Ano masz rację i to w dodatku są w kolorze Heh... Ale ten internet wielki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
crategus 11.06.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 A ja się wpiszę tak niejako przy okazji. Trafiłem na dziennik Slawkina- wiem, to dziwne - szukając działki... no i tak od słowa do słowa okazało się, że Sławek dysponuje dużą wiedzą- co więcej- wiedzą także na temat ziemi w okolicy mnie interesującej. Serdeczne dzięki za bezinteresowną pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 12.06.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2007 Heh! Jak miło Powiem tylko tyle - bo ja fajny jestem (skromność ze mnie tryska jak 150!) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 06.07.2007 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Witam Gratuluję projektu, pozwolenia na budowę i w ogóle trzymam kciuki. Jestem na etapie "zaklepywania" działki u notariusza (już niedługo, uff) no i spędzam sobie czas na wyszukiwaniu jak najbardziej odpowiadających mi projektów. Moje założenia to ok. 150 mkw, 6 pokoi, dach dwuspadowy i w miarę możliwości garaż dwustanowiskowy tudzież porządne pomieszczenie gospodarcze (jedno z drugim również wskazane) Szukam, szukam i zawsze znajdzie się jakiś feler... A to wygląda jak "stodółka", a to za dużo zmian do wprowadzenia, a to za małe pomieszczenie gospodarcze itp itd. Przed chwilą wpadł mi w oko projekt Julitka z Archipelagu. Co mi się spodobało w tym projekcie: - wiatrołap z dosyc wygodną garderobą - odpowiednio duże pomieszczenie gospodarcze (w planie kocioł ekogroszek), połączone z wiatrołapem i garażem - duży salon - ogólny układ pomieszczeń - jeden ciąg kominowy - zakładane w projekcie ściany z silikatów, raczej wskazane na Śląsku Co ja bym zmienił osobiście w projekcie gotowym to: - zmiana garażu na dwustanowiskowy - zamiana gabinetu i kuchni miejscami, tu się zastanawiam nad częścią do posiłkowania się - niewielkie powiększenie kotłowni i łazienki na górze - toaleta na dole też by mogła byc większa (z prysznicem i umywalką) - zmiana okien w dużej sypialni z połaciowych na zwykłe (do zastanowienia) Wczytałem się w Twój dziennik budowy i zmiany wprowadzone w projekt. Hmm... nie powiem, spodobały mi się. Chętnie w miarę możliwości zerknąłbym na rzuty zaadaptowanego domu, mailem albo osobiście - mieszkam całkiem niedaleko Ciekawi mnie przeniesione przez Ciebie pomieszczenie gospodarcze do garażu, jakiej jest ono wielkości i gdzie się znajduje. Faktycznie później można przenieśc łazienkę na dole do obecnego pom. gosp. Takie to moje Julitkowe przemyślenia. Podumam jeszcze nad tym i owym i w razie czego się odezwę. Będę bacznie obserwował postępy. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 06.07.2007 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Cieszę się, że projekt Ci odpowiada. Grono Julitkowców się powiększa Plan parteru po zmianach jest widoczny w moim dzienniku, ale specjalnie dla Ciebie wkleję go jeszcze raz kliknij tutaj Pralnia ma ok. 4,5 m2, a kotłownia około 8m2 Łazienka(byłe pomieszczenie gospodarcze) na dole jest taka jak w projekcie oryginalnym. Nic nie ruszaliśmy. Jedynie komin jest przeniesiony na stronę salonu (a to po to, żeby można było powiększyć łazienkę u góry) Wszystkie zmiany jakie opisałem w dzienniku są naniesione. Jeżeli chcesz pogadać możemy się gdzieś spiknąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 06.07.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 Jacie, nie liczyłem na tak szybką odpowiedź... Póki co podrukowałem sobie widoczki i rzuty Julitki i zrobię dzisiaj wieczornie konsultejszyn ze Szanowną Małżonką Dzięki za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 06.07.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 No problem ! Ja siedziawszy przed kompem w pracy, więc przez to odpowiedź błyskawiczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania21 18.07.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 My 6 VIII zaczynamy budowę Julitki II-juz nie spimy po nocach... PozdrawiamyHania i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 18.07.2007 16:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2007 Jupiiii! Kolejni julitkowcy do kolekcji !!!Napisz proszę więcej. Jakie zmiany wprowadziliście jakie spostrzeżenia. Ew. na PRIV jakie koszty przewidujecie. Ja jestem po pierwszym kosztorysie i troszkę mnie wyprostowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania21 19.07.2007 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 Hejzmian nie wprowadzilismy prawie zadnych-zmienilismy z Silki na ceramiczna38 Porotherm... Poza tym-jeszcze kilka drobnych rzeczy, takich, ktore nie wymagaja zmian i pozwolenia od Archipelagu... Koszty: poniewaz budujemy systemem gospodarczym przwidujemy 3 banki... Mamy nadziej, ze starczy na np. fajna kuchnie, lazienke, ogrzewanie podlogowe...Pozyjemy-zobaczymy:)Optymistyczny wariant-wprowadzamy sie dokladnie za rok, pesymistyczny-na przyszle Boze Narodzenie...PozdrawiamyHania i Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ushi 17.08.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2007 Weź nie strasz... Tyle kasiory za stan surowy ??? Co to za ekipa musiała byc... Jak na Śląsku wszyskie ekipy tyle biorą to ja sam się chyba wezmę za budowanie. Przynajmniej się nieco rozruszam... Życzę powodzenia w poszukiwaniach ekipy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hania21 18.08.2007 04:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Czesc podalam 3 banki, ale za calosc, nie za stan surowy.Od fundamentow do wprowadzenia sie Pozdrawiam Hania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
STOKROTK 09.10.2007 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2007 witam ; )) trzeba było u nas sie budować ))) pozdrawiam, paniowianka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts