Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julitka II wg. slawkina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...
  • 2 months później...

Część Sąsiad!

No to wziąłeś się do roboty. Mam nadzieję, że uda Ci się zwerbować górala.

Zastanawiam się tylko, po co Ci blaszak???? Taka kupa kasy na piechotę nie chodzi, a drewnianą szopę zbije Ci każdy i wyjdzie zdecydowanie taniej. U nas nikt nie upominał się o takie rarytasy, a sprzęt był zabezpieczony :D

Ja też odiwedzam okoliczne składy budowlne, wszyscy mówią że znów kroi się cenowe szaleństwo...

Na 99% bede sprowadzal materialy z Niemiec w lubarze zaproponowal 6,5 za szt. porotermu 30, z Niemiec ma byc za 5,5 z transportem...

JAk by co napisz jakich materiałów poszukujesz i ile popytam...

Napisz z czego budujesz strop?, jakim systemem?...

Które hurtownie zaproponowaly najlepsze ceny (najlepiej ze skladowaniem)...

Pozdr

Lukasz

• 2 weeks później...
cześć

widze że już daleko do przodu posunęły sie u ciebie przygotowania do budowy.

przeczytałe kilka ostatnich twoich wpisów i widzę że wybrałeś dachówkę creatona bardzo mi się podoba , my też mamy creatona tylko kerra-pfanne jakość dachówek tej firmy jest dobra i polecam. widze że szukasz również materiałów my braliśmy z lubaru w rybniku i z tamiru w pszczynie PSB (choć w mikołowie też jest skład PSB nazywa się buster ale ceny mają dużo wyższe) polecam szczególnie kontakt z pszczyny mam telefon do szefa tego składu bardzo fajny gość jak byś chciał to napisz jeżeli byś brał od nich materiały na większość domu to dostaniesz super ceny ja brałem u nich wszystko oprócz pustaków na ściany nośne (w sumie istotna rzecz i betonu) ale i tak dali bardzo dobre ceny. polecam też przedstawiciela z lubaru na region mikołów, tak dodam że kupił niedawno sąsiednią działkę obok naszej w mikołowie też daje dobre ceny tylko trzeba trochę się z nim potargować tzn: jak on mówi że jakiś pustak po 8,20 to ty od razu zapytaj się w pszczynie w tamirze po ile (oczywiście jeżeli tam już sie dogadasz jak wcześniej pisałem ) i wtedy zaproponuj temu z lubaru tą cene w moim przypadku zawsze była niższa ta z tamiru ale potem często ci z lubaru schodzili do tej ceny ale twierdząc że to po 3 przecenie i cena jak do hurtowników. mój telefon to 696006914 ty też nam dałeś namiary to jakoś się chce odwdzięczyć jak byś chciał wiedzieć coś więcej to zadzwoń :) pozdrowienia

aha jeszcze z tą ceną za robocizne nam górale wzieli po 230 zł od metra ale za powierzchnie użytkową mamy jakieś 137m2 i za stan surowy z dachem i dachówką oraz oknami dachowymi i rynnami zapłaciłem 32000

No, spotkać się możemy... Jak najbardziej.

Ja "teoretycznie" zaczynać będę 25 marca, czyli dzień po moich urodzinach :)

Wcześniej się nie da bo ekipa która u mnie będzie dzialać musi dokończyć jedną robatę, a ja na początku marca jadę za granicę na 2 tygodnie, potem są święta wielkanocne i tak wypada, że startnę dopiero 25.

Witam ponownie

Ja właśnie finalizuję zakup działki na Równoległej i chciałem wypożyczyć Twojego architekta :wink: ale jak mają być większe problemy to zobaczymy. Zresztą mam czas bo dopiero jestem po spisaniu umowy przedwstępnej.

Pozdrawiam i gratuluję rozpoczęcia budowy.

PS Ile górale Ci biorą kasy za m2 i jakie mają plany za około rok - może 1.5??

• 2 weeks później...

Witam

Gratuluję zaawansowania działań i piszczę z zazdrości... My też chcieliśmy zaczynać od marca, ale nasi budowlańcy - też Górale będą dopiero po świętach.

Bardzo ładna ta Julitka i do tego dachóweczka marzenie! No i okolica przyjemna, tyle nowych domków i jak widać znasz już forumowych sąsiadów (my z Rudy Śl). Napisz jeśli możesz gdzie kupiłeś stal i deski.

Trzymamy kciuki za "inaugurację".

Pozdrawiam

aka