Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Julitka II wg. slawkina - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 246
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Efilo!

Już jesteś zaproszona... Gdy tylko zaczęliśmy mówić razem na temat Domino, zapraszałem...

Pamiętam, ale... bałam się że przepadło w mrokach dziejów :D

Super. Dam Ci znać co i jak. W grę wchodzi weekend lub przyszły tydzień bo teraz niestety wyjeżdżam. Poproszę jeszcze o adres a priw :)

Czesc Slawkin...

Moze pamietasz-my tez budujemy Julitke, ale pod Poznaniem...

Pisalam juz do Ciebie jakis czas temu, ale chyba moj @ utknal gdzies-w koncu kawal Polski mamy do siebie;)

Ale ja z zapytaniem-na stronie Archipelagu nie ma mozliwosci kolorowania Julitki, a Ty swietnie swoja pomalowales i upiekszyles-mozesz zdradzic, jak to zrobiles? Tez chetnie popatrzylibysmy sobie na nasza w naszych kolorach:)

Przeslij prosze odpowiedz na [email protected]

Pozdrawiamy

Hania i Rafał

julitkowicze:)

Czesc

bardzo dziekuje za szybka odpowiedz:)

Zaczelismy wczesniej od Ciebie, ale chyba jestesmy na podobnym etapie-konczymy dach, robimy elektryke, zamowilismy okna-tak wczesnie, bo chcemy miec drewniane.

Pozdrawiamy i sledzimy;)

Hania i Rafał

Slawkin, daszek pierwsza klasa!!!!

A jeśli chodzi o kuchnie, to w temacie AGD możesz zerknąć do sklepu Bumerang w Paniówkach (bezpośrednio przy drodze na Gliwice na skrzyżowaniu ze światłami po lewej stronie). Fajna obsługa, dobre ceny i w porządku warunki - nasz sprzęt już u nich dwa miesiące leżakuje :D Jeśli chodzi o meble, to po wstępnym rozeznaniu cen w tzw. studiach skręciłam do zaprzyjaźnionego stolarza. Za meble z drewnianymi frontami w "L" z okuciami blum i drzwiami do spiżarni z tego samego materiału, jak meble zaśpiewał mi ok. 10 tys.

Dachówka jast BARDZO CIĘŻKA DO UŁOŻENIA i nie wybacza żadnych błędów popełnionych przy więźbie i ołaceniu. No i poza tym sama pozostawia dużo do życzenia (krzywe zamki i zama dachówka - niestety)

U mnie ekipa strasznie się męczyła i nie mówię już że dwie połacie musieli przełożyć na nowo...

Pozostały im jeszcze drobne poprawki, ale powinno być ok...

Dach układali ci sami górale co murowali i robili więźbę...

----------

Komin jest z pełnych cegieł Wienerbergera o nazwie Dresden (Centrun Klinkieru w Katowicach na Dębowej)