rafałek 28.05.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Przed budową chcę podłączyć prąd na działkę. Do transformatora mam rzut kamieniem.Czytając różne wątki mam pytania.Czy mogę już na początku załatwić w ZE gotowe przyłącze - takie jak mają sąsiedzi czyli skrzynka w płocie z licznikiem i bezpiecznikami i do tego podłączyć skrzynkę budowlaną z gniazdami i zabezpieczeniem, czy też należy zrobić to w inny sposób. Sąsiad też chce podłączyć prąd więc myślę, że takie przyłącze będzie łatwiej załatwić na 2 osoby (każdy swoje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metal 28.05.2003 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Na terenie mojego ZE nie tylko możesz, ale musisz załatwiać od razu ostateczne przyłącze. Innych, czyli tymczasowych, czy budowlanych nie instalują.PozdrowionkaMetal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GRom 28.05.2003 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Takie rozwiązanie jest najlepsze, sam tak próbowałem zrobić, niestety okazało się, że dają z mety na prowizorkę budowlaną na słupie, odwoływanie się pisanie podań nic nie pomogło.Tak se skubańce wymyślili żeby więcej kasy od ludzi wyciągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 28.05.2003 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Jak się uda to sprawa jest prosta lepsze rozwiązanie na stałe. Ale jest jedno ale budowa kabla energetycznego wymaga pozwolenia na budowę i zakład energetyczny musi zrobić projekt, a następnie takowe uzyskać możesz zapytać ile to będzie trwało. A jak nie ma aktualnego planu zagospodarowania terenu to może i do zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzys1 28.05.2003 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Ja miałem od razu przyłącze i do tego była szkrzynka budowlana. Tak jest chyba najlepiej. Ale w prawie budowlanym teraz jest tak że i Ty i Twój sąsiad i tak zapłacicie tyle samo(opłata zryczałtowana) toteż taniej to nie wyjdzie. Musisz pamiętać aby Ty i sąsiad razem złożyć wniosek o przyłacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztoff 28.05.2003 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Najlepiej złożyć wniosek o zawarcie umowy przyłączeniowej z przyłączem docelowym. Na czas budowy najprawdopodobniej zastosowana zostanie taryfa gospodarcza; a po zakończeniu budowy jak najszybciej zmień taryfę na domową, bo są niższe opłaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 28.05.2003 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2003 Przez założenie przyłącza jednocześni z sąsiadem chcę uzyskać szybszą realizację - na niższą cenę nie liczę. Co się tyczy słupa - transformator jest murowany i jedyna linia jaka do niego dochodzi to linia SN (trzy druty) czyli nie mają jak posiągnąć prądu do słupa. Mam nadzieję, że w związku z tym uda mi się odrazu załapać na skrzynkę docelową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts