Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

szerokość bramy i furtki

Jaka szerokość bramy wjazdowej?  

65 użytkowników zagłosowało

1. 1. Jaka szerokość bramy wjazdowej?

Recommended Posts

Witam.

Ja posiadam 4m bramę, z którą wjechałem w działkę około 1m- aby lepiej było wjeżdzać na posesję. Jesem zadowolony. Bram jest 2 skrzydłowa. Poniżej 3 m to raczej nie proponuję. A po co później się stresować przy wjeździe. A nie wiesz co będzie wjeżdżało na dziłkę w przyszłości. Będzie potrzeba większym auem wjechać i co dalej? Rozładują (opał, ...) przed bramą a tym co "zostawią" musisz się osobiście zająć jak można było by podjechać bliżej. Zdecydowanie róbcie minimum 4m. :wink:

Pozdrawiam serecznie forumowiczów.

Hubert

• Odpowiedzi 134
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A czy szerokość bramy wjazdowej nie zależy od szerokości bramy garażowej ?

Ja mam bramę garażową o szerokości 4.75m. Mam zamiar zainstalowć bramę o szerokości co najmniej 5m.

Dom i wjazd do garażu mam oddalony o kilkanaście metrów od ogrodzenia i dodatkowo wjazd do garażu jest pod kątem 90 stopni do lini ogrodzenia więc bramę w ogrodzeniu i bramę do garażu rozpatruję rozdzielnie. Ale po wszystkich radach już na 100% zmienię bramę wjazdową na 4m.

• 1 year później...

Witajcie!!!

Malutkie pytańko do Wszystkich którzy mają i tych którzy będą dopiero mieć - Jaka powinna być szerokość barmy wjazdowej na działkę, aby było wygodnie? :lol:

Ile powinno być w świetle?

Bardzo proszę o wypowiedzi. :p

Ja mam od drogi 7.6 (wjazd w ściętym, jednym z rogów działki) i w sumie też się zastanawiam jaką dać szerokość.. :-?

Myślałem o dwuskrzydłowej i szerokości 4m, bo wolę mieć więcej miejsca, choc przesuwana bardziej podoba mi się.. :cry:

Tobo

Chyba 3.2m i przesuwana jest ładna i niepraktyczna.. A jak w 3.2m wjechac ciężarówką? Nie ma problemu? Normalny samochód ma włącznie z lusterkami 2m, a np. szambiara?

Jeżeli wjazd jest z wąskiej drogi, to można cofnąć słupki w głąb działki(słupki od bramy). Czyli w pobliżu bramy załamać płot na długości np. metra. Czyli zrobić coś takiego: __/ \__ Narysowałem sam płot bez bramy. Ten kąt, np.135stopni pozwoli wjechać nawet duzym samochodem w wąską bramę z wąskiej drogi.