orum 26.01.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 8,5 metra troche duża ale tak musiał być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smutna lidka 27.01.2005 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Jeżeli wjazd jest z wąskiej drogi, to można cofnąć słupki w głąb działki(słupki od bramy). Czyli w pobliżu bramy załamać płot na długości np. metra. Czyli zrobić coś takiego: __/ \__ Narysowałem sam płot bez bramy. Ten kąt, np.135stopni pozwoli wjechać nawet duzym samochodem w wąską bramę z wąskiej drogi. tak, tak ja mam coś takiego i bardzo sie sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciejon 27.01.2005 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2005 Samonośna 5m, bardzo wygodna, zachodzi na furtkę, ale - wbrew moim obawom - w żaden sposób to nie przeszkadza. pozdr. To mnie zaintygowało! Mam mieć bramę ok 5 m i myślałem o uchylnej, ze względu na "zachodzenie " na furtkę. Jak masz zrobione zbezpieczenie, by przesuwajaca się brama nie wyłamała otwartej furtki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dokker 01.02.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Maciejon,nie mam żadnych zabezpieczeń. Furtka ma zamontowane zawiasy od strony bramy, więc otwierająca się brama zamyka furtkę. Piszę "zamyka", ale jest to bardziej teoria, gdyż w praktyce nie zdarza się, aby w tym samym czasie ktoś otwierał furtkę i bramę,a furtka jest zawsze zamknięta. Więc jeśli nie zamierzasz mieć stale otwartej furtki nie obawiaj się takiego rozwiązania. Zdecydowanie poecam.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin976 01.02.2005 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2005 Dwuskrzydłowa 4m, automat w rękach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 10.02.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Jeszcze nie mam bramy, ale miejsce mam zostawione na 6m.... Póki co spotkałem się z przedstawicielami Wiśniowskiego, itp. Stwierdzili, że mam problem... bo jest powyżej 5m... A powyżej już jest problem, bo nie może być samonośna, itp. A na kółkach przymarza, Brak atestu... I takie tam marudzenie... Jak rozwiązać ten problem? a Ty masz bramę, z jakiego tworzywa i jak prowadzoną (na kółkach, samonośną), jak otwieraną? Trochę pocieszył mnie fakt, że nie tylko ja mam taką szeroką bramę! Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vg-m 10.02.2005 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 3,0m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karol N. 10.02.2005 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Mam cos okolo 4m tradycyjna z dwoma skrzydlami. Zaluje, ze te skrzydla nie sa asymetryczne. Przy wjezdzie samochodem osobowym wystarczyloby tylko jedno skrzydlo otworzyc (dla zony rowniez drugie ) i 50% czasu zaoszczedzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 10.02.2005 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 W sumie to ankieta, lae może tak przy okazji wypoweidzie się w temacie moich 6 metrów? ...poprzedni mój post w tym watku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 10.02.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Jeszcze nie mamy, ale docelowo planuję 4 m przesuwną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.02.2005 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Póki co mamy jakieś 3,6-3,7m - dwuskrzydłowy "potworek" z napędem mięśniowym. Docelowo najważniejsza brama ma być 4 m przesuwna z automatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.02.2005 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 a Ty masz bramę, z jakiego tworzywa i jak prowadzoną (na kółkach, samonośną), jak otwieraną? Ja niestety jestem dopiero na etapie projektowania, ale dzięki forum wiem, że min. to 4 m. Najprawdopodobniej będzie u mnie brama dwuskrzydłowa o tej szerokości i otwierana na poczatku ręcznie, a później na siłownikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 10.02.2005 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 A ja nie mam wcale. ale myśle o takiej przesuwanej o szer. 6 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 10.02.2005 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 4 metry i cofnięta jest w głąb działki na 1,5 metra,czyli wychodzą opisane wcześniej skosy po obu stronach bramy.Bardzo praktyczna rzecz,także nie żałujcie na takie coś działki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nurni 10.02.2005 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2005 Docelowo 5m (żona ) tyle samo co brama garażowa. Obecnie drewniany "potwór" zamykany pilotem ręcznym na kłódkę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Przemek72 12.02.2005 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Ja tez mam 5 metrow i uwazam, ze jest OK. Szersza nie ma sensu, ale nie zdecydowalbym sie na duzo wezsza (moim zdaniem 4 lub 4,5 metra to minimum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Czyczerski 14.02.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2005 A czy ktoś ma bramę dwuskrzydłową rozwiewną otwieraną na zewnątrz? Przepisy "nie lubią" takiej bramy... ale w moim wypadku otwierałaby się ona na drogę, której jestem właścicielem... Przy okazji, do posiadaczy bram wiśniewskiego... Jakie upusty mieliście w stosunku do ich cen katalogowych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAK 22.07.2005 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 Ja mam w projekcie/pozwoleniu bramę wjazdową uchylną na posesję otwieraną na zewnąrz. Jakie macie doświadczenia w tym względzie: Ile miejsca w swietle zajmują siłowniki napędów (wykluczam napędy w ziemi), tego problemu nie przy otwieraniu do środka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
juras 22.07.2005 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2005 A ja wam mówie, że jak macie miejsce to zróbcie bramę na 4m. To jest bardzo wygodne. I jakiś dostawczy samochoód wjedzie bez problemu i z własnego doświadczenia wiem, że sie super wyjeżdża, zwłaszcza cofa osobowym - nie trzeba wtedy mierzyć w "dziure". Poza tym jak znajomi przyjezdzaja mniejszymi samochodami np glazurni przyjezdzal fiatem uno to tylko jedna polowke sie otwieralo ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 08.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Jaka powinna być szerokość bramy i furki najlepiej albo jakie Wy macie i jak się sprawdzają Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts