partner 08.02.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 furtkę mamy o szerokości 1 m. brama wjazdowa dwa skrzydła po 2 metry. jest dobrze. zawsze można więcej ale po co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 zrób taką szerokość bramy, aby bez problemu wjechał na posesję nawet niewprawny kierowca. Nie mówiąc już np: o kamazie, który przywiezie Ci ziemię, piasek czy coś innego potrzebnego do budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jabko 08.02.2007 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to taka szerokość to 4m. Brama 3,5m przy wjeżdżaniu z drogi równoległej do niej jest dla kobiet troszke przyciasna. Szwagier ma to wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 08.02.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to taka szerokość to 4m. Brama 3,5m przy wjeżdżaniu z drogi równoległej do niej jest dla kobiet troszke przyciasna. Szwagier ma to wiem ja na szczęcie nie mam prawa jazdy- ale może warto zrobić szerszą jak zrobię- zaproponuje to mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amdam78 08.02.2007 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Ja mam 5 metrow (6 to luksus). Różnica w cenie wynosi wtedy prawie 1000 zl. - brama kuta. Ale moje 5 m jest naprawdę odpowiednie. Trzeba pamiętać, że traktor może przywieźć drzewo, ciężarówa piach a i kopara czasem może być potrzebna, odpukać też nie mówiąć np. o straży pożarnej itp. Brama 3 metry zdecydowanie za mało, szczególnie, jeżeli wyjazd wymaga mocnego skręcania na wąską np. drogę wewnętrzną. Ostatnio sąsiad mający 3,5 m bramę prosił nas o zgodę na zrzucenie z tarktoru drzewa na naszą posesję bo u niego wjechać nie mógł a na drodze zostawić też nie mógł. Czasem nie warto oszczędzać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewuś 08.02.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No to taka szerokość to 4m. Brama 3,5m przy wjeżdżaniu z drogi równoległej do niej jest dla kobiet troszke przyciasna. Szwagier ma to wiem ja na szczęcie nie mam prawa jazdy- ale może warto zrobić szerszą jak zrobię- zaproponuje to mężowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bob budowniczy junior 08.02.2007 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Musi być taka,aby uniknąć podobnych sytuacji:http://www.igipl.ovh.org/flash/Baba.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 08.02.2007 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Mocne. Ta brama byla o 50% za ciasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukol-bis 08.02.2007 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Taka zdawałoby się idiotycznie prosta sytuacja, a skutki bardzo opłakane.... Materiał naprawdę mocy...W odniesieniu do zasadniczego pytania; szerokość bramy jest ściśle uzależniona od szerokości ulicy; przy szerokiej ulicy 4m całkowicie wystarczy, natomiast przy wąskiej i 6m może być niezadużo. Jakimś rozwiązaniem w takiej sytuacji może być rzresunięcie płaszczyzny bramy wgłąb posesji.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobo30 08.02.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 u nas jest 4 metry i to jest minimum, aby było wygodnie, czasem przydałoby sie 4,5 metra, nasz ulica ma około 6 metrów szerokości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vanderbobo 08.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 brama 4,5m, furtka 1,2 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 17.11.2007 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Jak myslicie jakiej szerokosci byłaby właściwa przyszła brama wjazdowa : 3,5 m czy jednak 4 m .Rozmawiałem przed chwila z moim znajomym i stwierdził ,ze nigdy by już nie zrobił tylko 3 -metrówki ,bo po roku używania w ocenie praktycznej to 1 metr za mało .Jakie wy macie szerokie bramy wjazdowe na działki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 17.11.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 3 metry (jak u Twojego znajomego) to zdecydowanie zbyt mało. A ile winno być u Ciebie?To zależy min. od:- wjazdu, jakich samochodów oczekujesz. Czy także ciężarowych, z przyczepą, szambiarka?- jak szeroka jest ulica przed domem (promień skrętu)- Twojej zdolności finansowej. Za bramą przecież musisz wybrukować/utwardzić podjazd. A szerokość podjazdu winna (chociaż na wstępnym odcinku być równa szerokości bramy.- powierzchni terenu na której musisz dokonać skrętu skrzydła bramy lub długości pozostałej części ogrodzenia w przypadku bramy przesuwalnej-estetyki tej bramy Pamiętaj, że im szersze skrzydło bramy tym mocniejsze musi być jej rama i umocowanie w słupku. Ps. Moja brama ma 5,5 metrów szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 17.11.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Mam 4 m bramę i jestem zadowolony. To chyba teraz standard, mniejsze montuje się jak nie ma miejsca na większą.U rodziców jest 3,5 i jest mniej wygodna, szególnie jak jakiś większy samochód chce wjechać.Jeżeli dopiero zaczynasz budowę to 4m zdecydowanie przyda się przy transporcie towaru na budowę - ciężarówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martar 17.11.2007 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Mam 4 i jest dobrze ale więcej byłoby bardzo dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvo 18.11.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Przepraszam, już poprawione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 18.11.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 będzie 3,80 ...na więcej nie mam miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 18.11.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 A ja mam 5 m. Choćby z jednej prostej przyczyny - czasami potrzeba ażeby na nasze podwórko wjechało coś większego niż zwykła osobówka. I wtedy zaczynają się schody... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnieszkaS 18.11.2007 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Moja ma 4 metry szerokości, myślę że to taki standard. Róznica w cenie miedzy 3,5 a 4 jest minimalna, przynajmniej u nas ( Wielkopolska ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
androzek 18.11.2007 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 4 metry - wymiar standartowy Wiśniowskiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts