mayland 18.11.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Mam wjazd na działkę pod kątem. Brama ma 4m szerokosci i jest to za mało. Pewnie gdyby wjazd był prosty nie byłoby problemu ale przy takim bocznym ustawieniu długie samochody mają problem ze "złożeniem się". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 18.11.2007 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 im dłuższa tym lepsza....dla fiata punto wystarczą3 metry..ale jeżeli przyjedzie transport węgla/miału etc... to 3 metry będzie stanowczo zbyt mało. Jezeli masz miejsce rób 4,5- 5 metrów;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaco 18.11.2007 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 ja mam 4 metry i jest ok, mniejsza jest bez sensu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 18.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 ja bede mial 5,5 m.W obecnym domu mam 4m i jest za wasko,zwlaszcza ze musze wyjezdzac samochodem tylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.11.2007 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 ja bede mial 5,5 m.W obecnym domu mam 4m i jest za wasko,zwlaszcza ze musze wyjezdzac samochodem tylem jak żona jeździ to dodaj jeszcze 1 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawkin 04.05.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Ciekawi mnie jakie szerokie macie bądź planujecie mieć bramy wjazdowe?Architekci zrobili mi projekty ogrodzenia gdzie brama ma od 3,3 do 4 metrów szerokości. Wydaje mi się że to nie za szeroko...Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fato 04.05.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Tak masz rację nie jest za szeroko brama wjazdowa aby się wygodnie wjeżdżało na posesję powinna mieć 450cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laziale 04.05.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jak ktoś wjejdża ciężarówką na posesję to oczywiście ,na pewno wystarczy ten wymiar 3,8-4 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 04.05.2008 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 to zależy od tego czy wybierasz się czasem na przejażdżkę swoim Bizonem:http://images3.fotosik.pl/78/cae763b4c546f7a4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam na kamyku 04.05.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 a ja mam około 6 metrów i jest w sam raz. szerokość bramy wjazdowej zależy od tego jak masz usytuowane ogrodzenie w stosunku do ulicy. jeśli uliczka jest wąska , a sąsiad po przeciwległej ma ogrodzenie blisko ulicy, rób jak najszerszą. jeśłi ulica jest szeroka i cięższy samochód może wziac "zamach" to 4, 5 metra też wystarczy.szeroka brama ma też dodatkowy plus. otwierasz tylko jedno skrzydło i wjeżdżasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 zrobię max na ile miejsce pozwoli ( a miejsca dużo nie jest ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 04.05.2008 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 my mamy 380cm szerokości w świetle światła, czyli od krawędzie słupka do krawędzi słupka...., szeroko nie jest, ale dla osobowych aut (szer. ulicy 9m) to spokojnie starczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 04.05.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 my mamy 380cm szerokości w świetle światła, czyli od krawędzie słupka do krawędzi słupka...., szeroko nie jest, ale dla osobowych aut (szer. ulicy 9m) to spokojnie starczy... chyba świetle wjazdu, otworu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 w świetle dziury :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacusB 04.05.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Chciałbym poprosić o pomoc bo sam nie mam pomysłu na rozwiązanie. Moja działka jest ostatnią od drogi i wjazd na moją działkę (część jaką mam dostęp do drogi) wynosi 5,5m. Na tym musi się zmieścić:- licznik gazu i prądu- śmietnik- furtka- bramaCzy jest szansa, żeby to się zmieściło? http://img211.imageshack.us/img211/599/wjazdru0.th.jpg[/img] Myślałem o bramie zitegrowanej z furtką, ale nie mogę nic takiego znaleźć. Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2008 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 NIe pamiętam minimalnych odległości pomiędzy mediami...A architekt nie zrobił Ci zagospodarowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacusB 04.05.2008 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 NIe pamiętam minimalnych odległości pomiędzy mediami... A architekt nie zrobił Ci zagospodarowania ? Obecnie nie ma mediów w drodze, są w trakcie projektowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 NIe pamiętam minimalnych odległości pomiędzy mediami... A architekt nie zrobił Ci zagospodarowania ? Obecnie nie ma mediów w drodze, są w trakcie projektowania. Ale jak je wprowadzisz na działkę, to musisz mieć zachowane odległości pomiędzy. Podobnie musisz zachować odległość od sąsiada w kwestii śmietnika na przykład. Czekaj, ale na rysunku masz 5,5 metra dostępu do drogi + coś jeszcze. Więc brama CI sie zmieści bez problemu a reszta nie musi być przy drodze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacusB 04.05.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Czekaj, ale na rysunku masz 5,5 metra dostępu do drogi + coś jeszcze. Nie wiem co masz na myśli pisząć "coś jeszcze". 5,5 m to wszysto co łączy mnie ze światem. Więc brama CI sie zmieści bez problemu a reszta nie musi być przy drodze... Czy licznik prądu i gazu nie musi być w skrzynce przy drodze? No i co ze śmietnikiem. Wiem, że nie musi, ale jak rozwiązać problem, że śmieciara przyjeżdża jak nie ma Cię w domu? gdy dostępu do śmietnika nie ma w ogrodzeniiu gdzie dostęp jest z drogi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2008 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Jak rozumiem "poza drogą" coś istnieje ... trawa? bita ziemia ? czy Wielki Kanion ? Da się chyba podejść do skrzynki jeśli nie będzie przy drodze ? Czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts